Ваксини и за децата, иначе са обречени на дълго боледуване

Флаконите на препаратите за до 12-годишни са по-различни
175
Ваксини и за децата, иначе са обречени на дълго боледуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата трябва да бъдат ваксинирани, за да бъдат здрави в противен случай ги обричаме на интубация, смърт, дълготрайно боледуване, категорична е епидемиологът д-р Христиана Бацелова.

„Оставим ли ги неваксинирани, ние ги обричаме на заразяване. Освен това, децата изграждат много по-бързо имунитет от възрастните“, допълни тя пред БНТ.

Още по темата

Според нея обаче, броят на ваксинираните деца у нас е малък.

„Надявам се много бързо да бъдат доставени детските флакони и министерството на здравеопазването бързо да реагира. Включително, аз очаквам да ваксинирам моите деца“, обясни д-р Бацелова.

Детските флакони са по-различни заради дозирането. Те ще бъдат и с по-различен цвят на капачката, за да може това да ги отличава от тези за деца над 12 години.

„Новият вариант на COVID-19 определено ни притеснява, не можем да кажем дали ще доминира над Делта, има такива опасения. Виждаме, че доста държави вече предприемат мерки за недопускане на неговото навлизане на територията им“, коментира епидемиологът Христиана Бацелова.

„За съжаление, при него се наблюдават доста промени, дали ще има пробив при ваксините, не може да се каже, фармацевтичните компании в момента правят проучвания“, обясни Бацелова в отговор дали новият вариант може да превъзмогне защитата от ваксините.

„Най-лошият вариант е да се върнем в изходна позиция - тоест да започнем отново ваксинирането с добавен компонент“, смята тя.

Според нея категорично има смисъл от бустерната доза.

„Моята препоръка е хората, при които са минали 180 дни от втората доза, изобщо да не чакат и да не си правят тест за антитела, а да се ваксинират“, обясни епидемиологът.

За ваксинираните с еднодозова ваксина д-р Бацелова обясни, че ако са минали 6 месеца, могат да си поставят бустерна доза с РНК ваксина.

„След 10 години няма какво да се случи от ваксините, тъй като нашият организъм е доста умен и нямаме дългосрочни ефекти“, категорична е д-р Бацелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
27
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Още от самото начало на пЛандемията ви предупреждавах, че крайната ИМ цел ще бъдат децата ви-техните телца, за педофилски секс, както и кръвта им - да си правят жертвоприношения и произвеждат адрехокром. Тогава ми се смееха, триеха, обиждаха и пр. Сега май ще видим кой се смее най-добре! За по-бавните, схемата е: Ахаа! Не си си ваксинирал детето! Антиваксер! Бързо, службата за закрила на детето да се намеси и да ти го отнеме, защото е длъжна да го спаси от теб! И да бъде дадено за "осиновяване"!
65
1
 
10
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Ще та ваксинирам с една кожена инжекция в ***, четвъртита обаче.
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, ние от истинския вирос не се оплашихме, та сега от микрончето ли??? Ха ха ха
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямали кой да я намери тая и кола през газа.
62
1
 
23
 
! Отговори
Учен преди 2 години
Може ли да цитира какаъв процент от инфектираните деца стигат до билници и интубации? в САЩ за 2 години от ковид са умрели 300-400 деца, от десетки милиони деца инфектирани. Хайде малко по-сериозно да се говори от "учените"?
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес вацини за ке.ле.ме.нцата, утре който говори срещу вацините в пандиза. неизбежно е.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
д-р Христиана Бацелова - моля те сокторице, пий си хапчетата сутрин и не плаши хората така, всичко се връща да знаеш.
59
1
 
18
 
! Отговори
От Южна Африка преди 2 години
...казват, че от Омикрон себоледува ПО- ЛЕКО И ПОЧТИ БЕЗ ТЕМПЕРАТУРА. НЯМА ПРИЕТИ В БОЛНИЦА!!! ВИРУСЪТ СТАВА ПО- ЗАРАЗЕН, НО ДОСТА ПО- БЕЗОПАСЕН. Е В О Л Ю Ц И ОННАТА МУ ЦЕЛ Е ДА ОЦЕЛЕЕ, А ТОВА СТАВА САМО В КЛЕТКА, ТОЕСТ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ЗАРАЗНОСТТА - КАКТО И СТАВА, НО ДА НАМАЛЯВА СМЪРТНОСТТА / ПРИ ПРАВИЛНО ЛЕЧЕНИЕ/!
58
39
 
1
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Аз от кога говоря,че трябва задължителна ваксинация на децата. Заразяват и в градините и училищата,а после по къщите ми го носят . Все едно толкова не може да ги излъжат,че уж да не ги боли гърло и да ги ваксинират задължително. Който реве и не ще да няма място в градината или на училище.
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обречени са тези които си сложиха сами намордниците и оттам прокълнаха себе си и потеклото си на вечно робство!
56
0
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До колкото знам само опитните мишлета се подлагат на експеримент, тъй като нямат много сиво вещество.
55
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В индийския Върховен съд е заведено дело срещу Бил Гейтс от родителите на починало от ваксината 23-годишно момче. Това е само началото! Поради спецификите на нашенското "правораздаване" тук ще пробваме по-други методи, по-улични.
54
1
 
22
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Абе,няма ли да се сезират властите,за тези приказки на една не нарад с главата жена.Как може да говори за смърт сред децата.
53
1
 
8
 
! Отговори
Инвино Веритас преди 2 години
Аз първо ще изчакам новото вино, после и новите ваксини.
52
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тракиец А ти имаш ли въобще малка идея какво е ваксина и какво прави?
51
2
 
27
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Който си сложи ваксина на детето не е никакъв родител а безхаберен ГЛУ-ПАК
50
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко арогантни изявления от хора с ниско образование, които са на светлинни години от това да вденат нещо от науката и прогреса
49
1
 
18
 
! Отговори
Ц преди 2 години
Просто настоящите ВЕЧЕ закупени вакси трябва някъде да се Употребят, защото иначе мнооого хора ще отидат в ЗАТВОРА!!!
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм срещала по-неподходящо кръстен човек - "Христиана", хахаха... Къде са изпуснали Анти-то пред "христиана"? За какво заработваш, Бацелова? Ще имаш ли време да ги инвестираш? След ова изказване, мисля че не...
47
2
 
24
 
! Отговори
Алоуу преди 2 години
Доло ръцете от децата ни или ще плам е война. Само се пробвайте. Аз отстъпвам мойте ваксини на вашите деца и внуци.