7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия

Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември
Обновена: 30 ное 2021 08:04 | 30 ное 2021 08:02, Нели Христова
146
 7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия
Снимка: БГНЕС

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Ковид-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7 200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7 200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Ковид-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
2
 
! Отговори
Нашите преди 2 години
И за 200 евро ще се ваксинират. От страх да не ги загубят.
90
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животът не струва 7200 евро. Ако трябва ще плащаме и ще лежим, но НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ
89
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та , Хилер от коя държава беше родом ?!
88
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия - люлката на фашизма и тогава, и сега.
87
2
 
20
 
! Отговори
Свободен преди 2 години
До Анонимен 101 - Виждам, че искаш да си част от Фашагите. Да крачиш бодро по улиците, хората да се съгласяват с теб и да изпитват страх. Ти да им се подиграваш и унижаваш ... с думи прости на това му се вика КОМПЛЕКСАР. Разгледай малко снимки как свършват помагачите на фашагите след 44-45 година. Не забравяй, че това пак може да се повтори
86
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те затова махнаха Kypцa...
85
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно в Германия и Австрия нищо не се е променило под повърхността след втората световна война. Голям фашизъм, голямо нещо.
84
5
 
13
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Ех как искам да ме глобят с няколко хиляди или да ме вкарат в затвор заради отказа ми да си инжектирам отровата! Ще пратя мваксинатора във вечните ловни полета поне да знам за какво ще влизам в затвор!
83
5
 
21
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Новият фашизъм в действие! Скоро очаквам ботуша на вермахта да крачи и унас!
82
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черни новини за антиваксърите, като ги знам всички какви мизерници са не са виждали 7200 евро през живота си, камо ли да платят такава глоба. И тук трябва да въведат такива глоби даже и по-големи защото българските антиваксъри са двойно по-дебели *** глави от австриэйските.
81
31
 
8
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Много правилно!Скоро и у нас,само че за ,,най-умното същество'' във вселената,тоест българинът,ще трябва освен солидна глоба и солидна тояга по дебелата му глава.
80
18
 
2
 
! Отговори
Много са глупави преди 2 години
Австрийците затова са по-бедни от нас.
79
2
 
23
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
уау - сякаш няма по-опасни неща от грипа! и какво е внушението и промиването на мозъци! уж всичко беше по желание в тези които проповядват демокрацията!
78
3
 
21
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
ето откъде ще тръгне бесенето не "бесовете" по стълбовете...
77
3
 
25
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Съвремената медицина все едно се управлява от Менгеле. Мисля, че хитлеровия фашизъм е победил и псевдо демокрацията се оказа мътва. Това което ни очаква като смирено стадо няма да ви хареса. Когато доброволно не се подчиниш на нечие вярване и дойде насилието, значи си на прав път. Трънлив и труден но изконата човешка история е свързана точно с това. Борбата за свобода
76
3
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Австрия отива към предсрочни избори.Този проектозакон няма да се реализира.
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма част от австрийците ще си кажат, че могат да платят... И така просто ще затвърдят позициите на насилниците. Знаете ли какво се случва с жертвите на тормоз? Насилникът винаги действа до границата на търпение и жертвата всеки път си казва, че не е кой знае какво, само и това и после нещата ще се оправят... А тази граница незабелязано се измества докато жертвата не се намери навряна в *** *** и без сили за противодействие. Накрая на жертвата й остава единствено да умре.
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва. Нека не се лъжат онези там, че са демокрация. Демокрацията се извоюва, а не е даром. Обикновено със сопата.
73
4
 
27
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Австрийците са си расисти по природа. Казвал ми го е човек, психолог австриец.
72
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава само да кажат, че ще ги застрелват директно, ако откажат ваксина и това ще се прави за тяхно добро, защото искат да ги спасят. Чакам поредното наци извращение.