Акад. Петрунов за Омикрон: Ние няма да сме остров на щастието

Локдаун у нас ще се наложи, ако Омикрон се разпространи, каза алергологът
30 ное 2021 11:07, Ния Христова
149
Акад. Петрунов за Омикрон: Ние няма да сме остров на щастието
Снимка: БГНЕС
"Ще се наложи локдаун у нас, ако Омикрон се разпространи. Ние няма да сме остров на щастието. Трябва да има и по-сериозен контрол за спазванетно на мерките". Това каза в ефира на Нова тв алергологът акад. Богдан Петрунов.
 
"Нищо чудно да се появи Омикрон и у нас, защото вече го има в редица страни в Европа", добави той.
 
Според него не сме пречупили епидемията, защото броят на болните се увеличава.
Още по темата
 
"Първите данни за Омикрон са, че не протича по-тежко от останалите варианти, но още нямаме достатъчно данни за него и не бива да се всява излишна паника. Трябва да се разбере доколко ваксините действат при новия вариант", заяви още той. И подчерта, че при всички положения ваксинирането може само да помогне, дори в по-малък процент.
 
Акад. Петрунов отново потвърди, че ваксините предпазват от тежко заболяване, но не и от заразяване и разпространение. 
 
"Третата доза увеличава ефективността им, защото тя постепенно отслабва", каза още специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Брр (номер 6): Не приемаш съвети от български агенти, но напъло приемаш и се подчиняваш на заповеди от американски и европейски агенти! Да живее справедливостта! Не възставаш срещу тях, но руптаеш срещу нас! Умник!
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56,Що не се притесняваш за себе си? Кунчев, та Кунчев. Влюбен ли си в него или нещо друго не знам.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55,Никой не ти натяква за локдаун. Казват, че може да се наложи при влошаване на ситуацията.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 42 Така е, напълно съм съгласен, имаш право. Просто разсъждаваш логично. Това вече започва да прилича на градските легенди (подобно на конспиративните теории): Кунчев бил тук, Кунчев бил там, ама де го? Няма го! Той по същия начин и Исус е бил възкръснал, щото не го намерили в гроба. Сам Бойко Борисов се издаде като каза, че бил в болница, но само толкова разбрахме.И ей го на - вече е вторник, а ни Кунчев ни Мунчев!
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51,Ти не си ваксиниран нали? От теб нищо не са взели тези "рептили". Защо те е грижа?
43
2
 
7
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Академик Петрунов е приветлив млад човек, интелигентен и с излъчване което вдъхва доверие.
42
2
 
10
 
! Отговори
Квадратни Гащи преди 2 години
Напротив, ти имаш проблем с разбирането,ходил съм и то доста по-дълго от теб.Ако няма какво да напишеш... похвално.Специално за теб кратко да повторя...ваксинираните с 2 дози се разболяват и ***... Инфо от 1 ръка. Сега надявам се разбра.
41
2
 
13
 
! Отговори
Арети преди 2 години
Скоро СЭО и ЕМА, ще ревнат в хор, че трябва НОВА ВАКСИНА срещу опасния щам!!! Само чакат фармацефтите да раэбъркат новия бъркоч и пак всичко отначало!!! Сиреч, рестартиране на пандемията - и питам се аэ эащо сега хората се ваксинират като луди???Щели били да иэмислят НОВИ ВАКСИНИ !!! Сега е периода на мътната вода и ловенето на риба!!! Не се наядоха теэи РЕПТИЛИ!!!
40
1
 
11
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Дедо Петрунко, гледай си пенсията по-добре. Че тези пари на фарма мафията, са кървави, и ако вземеш да им служиш, ще се омърсиш и ти.... Дори и на децата от детската е ясно, че овапцаните не са по никакъв начин от нищо защитени. Но ти си пей, старата плоча.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванга ряпа да яде. Толкова пророци- математици и професори, се навъдиха. Това е целта- сплашване и васкиниране. Но няма да стане.
38
3
 
2
 
! Отговори
Грешиш преди 2 години
До Квадратни ***...Не можеш да се изразяваш.Не разбирам какво казваш.Ходил ли си на училище?
37
3
 
13
 
! Отговори
Квадратни Гащи преди 2 години
Абе къдее тоа Кунчев ментето... болниците са пълни с вапсани, днес научих за поне 7,8 души.. кой приключил кой в болница.. колко пазят май разболяват..двама са доктори и са карантина.. та, тоя мухъл да си затваря човката.. Няма да ме учуди ако не си показва мутрата навън..
36
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКАДЕМИК ПЕДРУНОВ КАТО ДОСТА НАД 70 ГОДИНИ ЩЕ ГЛЕДА ДА ВИ ИЗМАМИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ , ЗАЩОТО СМЯТА, ЧЕ ТАКА ШАНСОВЕТЕ МУ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ СА ПО-ГОЛЕМИ :D САМО , ЧЕ НЕ СХВАЩА, ЧЕ СЕ Е КАЧИЛ НА ВЛАКА НА БИЛИ ВАКСИНАТА И ТАМ СЛИЗАНЕ ОСВЕН В ЧУВАЛ! ИСТИНСКОТО ИМЕ НА БИЛИ Е УИЛЯМ И Е СЪЩАТА РАБОТА КАТО УИЛФОРД ОТ ФИЛМА СНЕЖЕН СНАРЯД 2013
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко прекалено е вредно. Прекалената употреба на антибиотици доведе до увреждане на микрофлората на хората и до поява на резистентни бактерии. Прекалената употреба на ваксини може да доведе до пренапрягане на имунната система и отказ или хиперреакция с ефект на автоимунно заболяване, както и до хипермутиращи вируси. Прекалената намеса в рнк и днк механизмите на клетките може да доведе но неконтролируеми генетични мутации. Елементарни нещо, срамно е експертите да не са наясно. Оправяйте се.
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте интервю с Кунчев - нали от вчера уж е на работа? Не трябва ли той да се изкаже, вместо някакъв пенсиониран алерголог?
33
3
 
2
 
! Отговори
Грешиш преди 2 години
До Чоко...Чоко бабите и дядовците са си наред с опит и знания в главите.Чудя се какво ли има в твоята освен самочувствие?
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И алерголози ли започнахте да интервюирате? Зъболекари кога?
31
2
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
този и него ли го изкараха от нафталина да дава поуки по медиите, ай спрете се вече хората ви намразват с тез ваксини по цял ден....
30
4
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Да бе, наистина, къде е главния епидемиолог на Републиката, доцент Кунчев? На кого ни изостави? Няма го да ни навре ваксините в мутрите, да ни ги препоръчва от сърце. Сега как да се ваксинирам, като видях какво му причиниха любимете ваксини. Да излезе , да ме успокои, да вдъхне вяра във ваксините.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога на Кацаров ще бъде връчен златен медал ?????? Говори се ,че бил в Карлуково ! Ако излезе от там ,веднага Мун чо ,да му го връчи ....