Акад. Петрунов за Омикрон: Ние няма да сме остров на щастието

Локдаун у нас ще се наложи, ако Омикрон се разпространи, каза алергологът
30 ное 2021 11:07, Ния Христова
149
Акад. Петрунов за Омикрон: Ние няма да сме остров на щастието
Снимка: БГНЕС
"Ще се наложи локдаун у нас, ако Омикрон се разпространи. Ние няма да сме остров на щастието. Трябва да има и по-сериозен контрол за спазванетно на мерките". Това каза в ефира на Нова тв алергологът акад. Богдан Петрунов.
 
"Нищо чудно да се появи Омикрон и у нас, защото вече го има в редица страни в Европа", добави той.
 
Според него не сме пречупили епидемията, защото броят на болните се увеличава.
Още по темата
 
"Първите данни за Омикрон са, че не протича по-тежко от останалите варианти, но още нямаме достатъчно данни за него и не бива да се всява излишна паника. Трябва да се разбере доколко ваксините действат при новия вариант", заяви още той. И подчерта, че при всички положения ваксинирането може само да помогне, дори в по-малък процент.
 
Акад. Петрунов отново потвърди, че ваксините предпазват от тежко заболяване, но не и от заразяване и разпространение. 
 
"Третата доза увеличава ефективността им, защото тя постепенно отслабва", каза още специалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Хубаво предложение - всички пропагадатори на вирусокулта под карантина, локдаун, обет за мълчание! Разнасят бацилите на страха, алчността и безочието.
107
2
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Докторката, открила Омикрон казва, че новият щам се характеризира с леки симптоми и няма причина за паника, ама дър-тият псевдоакадемик нали трябва да си заработи 100-ната лева, с които е спонсориран от вносителите на ваксините...
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да му имам уважението сега на този старец, като и предишният път говореше едни глупости за Делтата, пък какво се получи....
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве, омикрон се разпространява от Африка, до Сибир и Антарктика. Устойчив на всякви метеорологични условия И трябват ужасно много ваксини да видим дали ще подействат, И то мани, ми и едновременно пристига навсякъде заедно с хилядите си братя и сестри-мутации.
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остана ли още някой дъртьо или дъртофелница на хранилка на фарма-мафията , дето да не са ни плашили на тема ваксини ?!Всички са продали душата си на дявола , само и само пари да падат! Само че, баламите измряха и скоро май ще има посинени до неузнаваемост физиономии , за начало ...
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е няма какво да очакваме от вирус, който приинява сънливост, болки в мускулите... и толкова. Колкото до "ваксините", от които по вече официални данни, са умрели 1123 човека още преди да се пуснат в обращение, до момента ВСИЧКИ пренасящи и заразяващи се от омикрон (пише се с малка буква, не е собствено име) са все ваксинирани, та опитът за реклама на експерименталните медицински препарати не е много уместна.
102
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите не щат ваксина за 40 лв, но после ги лекуват в болница за 1000 лв и пак не оцеляват
101
1
 
8
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До hahi Простичко е бре,човек?! За пари ,за пари пусти опустели!
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щях да се замисля дали да се ваксинирам, ако "ваксините" предпазваха от заболяване, но всички ти казват, чене си предпазен от заболяване и пак си разпвиждам какво се случва около мен- и ваксинирани и неваксинирани боледуват еднакво, но разбийш ли, ще го караш по-леко и няма да стигнеш до болница и интубация. Откъде знаете това, кой гарантира? Ми никой, Нали затова подписвате декларации, щото никой не гарантира.
99
3
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Лесно му е на дъртия да налива акъл!Заплата,пенсия и привилегии до живот си вървят при него!
98
2
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Този академик трябва да се изказва по неговите теми. Например за алергиите, които хората развиват в резултат на ваксинирането. За други странични ефекти.
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам откога здравите хора, с добър имунитет станахме опасни рецидивисти и сочени с пръст. А тези мумии, дето ги извадиха да ни пречат да живеем нормално с всички сили, да-няма да бъдем остров на щастието, докато ни плашите от всички телевизии, дори и само с вида си.
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългогодишет сътрудник на слжбите и доносник на ДС е и акад. Богдан Петрунов
95
1
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Дърт, издyхaн хазар.
94
2
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Всяка следваща мутация се кара ,все по-леко! Къв локдаун, кви 5 лв???
93
3
 
18
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Как става подмяната на бялото население на Европа? Първо с имигранти, но е много бавно. Има и съпротива. Второ - с обезлюдяване. Как? С епидемии подпомогнати от уж ваксини. Ако не ви се вярва, вижте къде бягат имигрантите и къде са жертвите.
92
5
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Абе, тоя докога ще го давате, бе ? Не усещате ли, че с такива ваксинатори ваксипропагандата, дава обратен ефект ? Проявете малко разум.
91
1
 
11
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Мефистофел плаши, за да събере чрез ваксиниран нови членове за глутницата си.
90
2
 
20
 
! Отговори
Мееметчу преди 2 години
С една дума, без да искат, признават, че Неваксаните трябва да внимават при контакта си с Ваксаните, за да не не се заразят от Ваксаните, които пък може да се окажат носители на вируса, но в по-устойчив и опасен Щам! Ха, ся де!
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този лъже академик и той ли е платен от тия тук - и на него ли му дават по 100 и по 300 лв да *** за ваксинация и медицински фашизъм?? Петрунов кажи, колко пари взимаш на изказване по телевизията? Че в линка долу за телевизиони изяви няма информация само за тролене по форумите! facebook/groups/597921211412061/permalink/608042003733315/