Българите от Южна Африка пристигнаха на ГКПП "Дунав мост" - Русе

Тестовете за COVID на всички пътници са отрицателни
Обновена: 30 ное 2021 21:05 | 30 ное 2021 20:45, Анисия Иванова
15
Българите от Южна Африка пристигнаха на ГКПП "Дунав мост" - Русе
Снимка: БГНЕС

Българите от Република Южна Африка пристигнаха на ГКПП "Дунав мост" - Русе. Те са десет души, трима от които са от Русе. Бързите антигенни тестове, които им бяха направени от служители на РЗИ-Русе, на всички са отрицателни.

Независимо че тестовете на всички пристигнали от РЮА български граждани са отрицателни, те ще бъдат поставени под карантина за 10 дни, съобщи БНР.

„Благодаря на посолствата, нашето в Румъния и в ЮАР, за бързата им организация. Но казвам, че от българска страна нямаше достатъчно гласност… Искам да задам въпрос – оттук нататък кой ще ни придвижи до София, всеки се спасява както може. Ние ще сме карантинирани, затова питам каква е организацията оттук нататък. Всеки трябва съответно да извика личен транспорт…“, каза жена, пристигнала на „Дунав мост“ от РЮА.

Този полет бе организиран от румънската държава и е напълно безплатен за всички желаещи да се приберат в Европа.

След като изтече 10-дневната карантина, между десетия и дванайсетия ден те ще трябва да си направят и PCR тест. Ако резултатът е отрицателен, ще бъдат освободени от карантината.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
И после не се чудете от къде е дошъл Омикрон. Антигенни тестове, тия на границата нормални ли са, те нищо не доказват. А и поне един от тези имбицили, хукнали на другия край на света, за да си начешат крастата, къде са били, ще наруши карантината, защото "Аз кой съм, буга-аар, мен това не ме лови". Тези трябваше или да ни ги пускат, или да ги изолират в хотел със заключени врати, поне за един месец. Та, да ни е честит и в България новия щам.
10
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
На далавера са.Спестиха парите за билети.Коледен бонус.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PCR не ловят Южноафриканския. Трябва генетични. И едномесечна карантина. Другото е престъпление лично на здравния министър.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненужна информация. Шепа хора отишли да се шматкат на топло и сега ние да се вълнува ме какво и как. Отишли, върна ли се, техен си проблем.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой са тези? Какво го търсят в африка? Да си седят там и въобще да не се връщат.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живейте си живота и не се връзвайте на плашилата. От постоянния стрес няма нищо добро.
5
6
 
4
 
! Отговори
АнтибиотКортикостеро преди 2 години
Ей фа.ши.сти. спрете с карантините, си оправете болниците и дайте на лекарите заплати доснойни за ная пандемия. Лекувайте хората не ги заключвайте, те умират като кучета сами. Ще дойде ден и ще бъдете съдени за на.циския подход. Не избивайте хората!
4
12
 
6
 
! Отговори
в затвора преди 2 години
като в Австрия, затвор за всеки който отказва ваксиниране по не медицински причинитова е
3
2
 
6
 
! Отговори
абе нормални ли сте преди 2 години
нали точно за това ви се казва да се правят ПСР тестове САМО понеже теее хвашат новия вариянт също, антигнните тестове не хващат новия вариант, как няма да са отрицателни, ей тва няма по-тъпо племе от бъгарето не е истина
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PCR тестовете не ловят новия мутант. Вече си имаме Омикрон и в България. Честито!
1
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сега ще хукнат като изтървани от Алкатрас из страната, никаква карантина ням да ги спре, защото тук никой никого не наказва за това. После докторите им виновни.