Доцент Мангъров оптимист: Омикрон е краят на пандемията

Щамът нулирал всички ваксини, отсече той
30 ное 2021 17:15, Нели Христова
447
Доцент Мангъров оптимист: Омикрон е краят на пандемията
Снимка: БГНЕС

Според доц. Атанас Мангъров новият щам на COVID-19, "Омкрон", е знак за края на пандемията.

Пред медиите той коментира, че Омикрон нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него.

Още по темата
Според първоначалните данни, макар и на този етап недотам достоверни, новият вариант на COVID-19 причинява сравнително леко заболяване, което ще даде възможност на заразените да се движат в обществото, ще заразяват другите, а това ще доведе до така търсения краен групов имунитет, обясни теорията си инфекционистът.

Доц. Мангъров е категоричен, че всички опити за всяване на поредна порция страх са крайно неуместни.

А призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу Омикрон (председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към Pfizer), ще бъде изцяло на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина, отсече още медикът, който е известен с крайните си оценки за развитието на пандемията от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров вече на 100% е с отклонения.
348
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме 600000-700000 преболедували + поне 1 500 000 , които не са в системата ( може и повече ) и близо 1 800 000 ваксинирани . Че ние сме минали Заветните 70%. Какви вълни, какви хиляди болни. Струва ми се, че от пръстите си почват да изсмукват глупости вече
347
10
 
41
 
! Отговори
Позна много пъти преди 2 години
"Мангъров досега позна ли поне веднъж?"===Мангъров щеше да познае от първия път ако не бяха я подклаждали изкуствено тази пЛандемия с цел финансова изгода и як контрол над стадото докато го одерат до кокал разсипвайки УМИШЛЕНО дребния и среден бизнес.Човек без собственост е тотално зависим човек. Такива им трябват, а не свободни хора.
346
19
 
32
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Ваксаните вече ги тресе шубето,ама е късно.Скоро няма да има място къде да ги боцнат. А господин Мангъров винаги точен и ясен,но за жалост не го слушат. Хора събудете се от комата.Не си слагайте таз отрова,не на ваксането.Мислете не бъдете в стадото.А дано,ама надали...
345
32
 
12
 
! Отговори
Бай Ф преди 2 години
Ами прав е, тоя ***. То народ който да се заразява няма вече, мнозина починаха. Ай сиктир на антиваксърите. Не ви ли е срам че убивате бе?!
344
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без новата ваксина която идва февруари всички сме антиваксъри. Този път тя ще се разработи и произведе за 100 дни. Аз и семейството ми отново няма да сме от първите наредени на опашката.
343
8
 
11
 
! Отговори
Китарара на Радев преди 2 години
Нека антиваксърите да водят как да живеем с омникрон. По най-бързия начин да тръгват по моловете на пазар и по заведения! Колкото по-бързо изградим стаден имунитет(при 85% антиваксъри е достатъчен) няма да има нужда да се бодем ние и да има локдаун! Приведствам всички антиваксър мерки, да се приложат веднага, колкото по-бързо поемат новата вълна на омникрон, толкова по добре за България и икономиката ни! Успех умници, далеч ще стигнете! Бъдещето е пред вас! Дано Кацаров ви даде свобода, успех!
342
7
 
25
 
! Отговори
Ху кеърс преди 2 години
Това е пародия с ковида Направиха милярди само от маскитеА ковид така го искарах, че досега никога не е умирал човек на 90г или на 100гИ като имат сополи 25 човека затварят държава хаххахахахаха смешници я си пуснете онлайн камерите по светът да видите, че ковида е в пет от робските държави.Ама нали сте прости и неползвате нет а медийна помия
341
6
 
36
 
! Отговори
Observer преди 2 години
Ще се окаже прав. На 100% съм сигурен. Имунитета създаден вследствие на прекаран вирусът в по лека или тежка форма ще се окаже разковничето или т. нар. стаден имунитет. Живяли сме хилядолетия с вируси и зарази и организмът ни се е приспособил да оцелява. Сега изведнъж ни карат да повярваме че без ваксини сме загубени и ще се затрием от лицето на земята. Че тия ваксини ги има от няма сто години, преди това човечество ли не е имало? На страха очите са много големи!!!
340
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
375 нещо не си в час. В България ежедневно умират по принцип около 300 души. Безсмъртна нация няма. Статистика показва, че от свински грип и повече са умирали преди 10 г.
339
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
380Той е шеф на Ковид отделение ако не знаеш или? Той е един от малцината, който не всява паника и обяснава истината. Българина е пристрастен към негативното. Харисва му, лошото, негативното, да има паника. Защо? Мянгъров е много прав и за статистиката. 1 Човек, 8 теста, а в статистика 8 болни от Ковид. Ако го разбираш въобще?
338
30
 
12
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Стига де-ееее... Този абсолютно психясал екземпляр се кефи от вниманието, което му се оказва. Престанете да ни го натрапвате с безумните си изказвания. Вече е във възраст, когато може да ръси само дивотии. Да си пие чайчетата и да си седи на топло, а вие стига сте му давали думата. Той ли единствен във цялата Вселена разбира какво трябва да се прави? Айде стига, ставате смешни, като му публикувате щуротиите.
337
29
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
1. Мангъров е ваксиниран. 2. Лъже ви защото така ви харесва. 3. Не е епидемиолог, нито вирусолог, нито имунолог. А е детски лекар в инфекциозно отделение. 4. Стаден имунитет не съществува при заболяване, което не прави дълъг/траен имунитет.
336
3
 
34
 
! Отговори
Фон дер ГовNен преди 2 години
Докторе, кога ще свърши епидемията от ковид? - Не зная, аз с политика не се занимавам.===Мангърова ви казва как стоят нещата и какво трябва да се прави от мед. гледна точка.А това, че от политическа и финансова гледна точка имат точно обратния интерес, това не е вина на Мангъров и не означава, че той е некомпетентен или лъже.
335
1
 
27
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Мангъров нищо не разбира затова не се набоде и си лекува пациентите. Затова пък Кунчев всичко разбира, набоде се и има-няма още два месеца като минат плюс тези двата дето ги лежа до сега и ще преболедува ковид влека форма.
334
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът си държи на своето,че от групов имунитет придобит след заразяване няма по добро и на практика ще се окаже прав,страни където има на сто процента ваксинирано население отново бележат пикови стойности!
333
6
 
38
 
! Отговори
123 преди 2 години
Защо така ви пречи истината, а? Браво на Мангъров, не се уплаши и продължава да казва нещата, такива каквито са!
332
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко още българи трябва да погребем? Обявихме ден на траур за 50-тина починали в нелеп инцидент, на българските пътища, светла им памет. На ден погребваме по 250-300 български граждани - равностойност на починали при една влакова катастрофа, всеки ден! Колко още близки трябва да загубим? До кога изкуели психо-манъровци ще промиват мозъците ви?
331
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мънгъра
330
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги е прав. Вируса си премина. Време е хипохондриците да ги затворят в психиатрията.