Доцент Мангъров оптимист: Омикрон е краят на пандемията

Щамът нулирал всички ваксини, отсече той
30 ное 2021 17:15, Нели Христова
447
Доцент Мангъров оптимист: Омикрон е краят на пандемията
Снимка: БГНЕС

Според доц. Атанас Мангъров новият щам на COVID-19, "Омкрон", е знак за края на пандемията.

Пред медиите той коментира, че Омикрон нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него.

Още по темата
Според първоначалните данни, макар и на този етап недотам достоверни, новият вариант на COVID-19 причинява сравнително леко заболяване, което ще даде възможност на заразените да се движат в обществото, ще заразяват другите, а това ще доведе до така търсения краен групов имунитет, обясни теорията си инфекционистът.

Доц. Мангъров е категоричен, че всички опити за всяване на поредна порция страх са крайно неуместни.

А призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу Омикрон (председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към Pfizer), ще бъде изцяло на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина, отсече още медикът, който е известен с крайните си оценки за развитието на пандемията от коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начало на ваксинацията януари 2021 година.България-200000 заразени-9300 жертви! Сърбия-350000 заразени-3400 жертви! Към днешна дата. България-690000 заразени-28320 жертви! Сърбия-1250000 заразени-11700 жертви! Разбира се,че за всичко това Мангъров е "виновен"а не ДЕГРАДИРАЛОТО НИ здравеопазване!
308
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е, какво разбира Мангъра. Той си е инфекционист, друго си е математик, социолог, врачка, журналист да каже истината... Всеки на тая територия се занимава с това, което не му е работа, затова сме и на това дередже.
307
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото като ги светне Мангъра онези от Брюксел няма да има пара да лапат от ваксинте
306
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще остане в историята като то Мангър-българоубueц.
305
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези в Брюксел защо спят , да извикат Мангъров да осветли по някои теми ?
304
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нулира ги първо защото не дейстават срещу него. И това на някои ще им трябва още няколко седмици за да го разберат. Може би когато някой политик го издекламира ще го повярват. Втората причини да ги нулира е защото той е по-лек за искарване, а по-заразен. В същото време ще създаде имунитет. Но набодените да си слушат фаучи, урсула и бай дън. В крайна сметка са се метнали на безкрайния влак и се надяват някъде да ги закарат.
303
11
 
1
 
! Отговори
Чичо Ванчо преди 2 години
До Не слушайте МангъровБЯГАЙ ОТ ТУК ***!
302
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нали трябваше да си хвърли дипломата да края на юни 2020 година?
301
4
 
34
 
! Отговори
Не слушайте Мангъров преди 2 години
Той нищо не разбира защото е инфекционист. Слушайте хематолози, коремни хирурзи, математици. Те са специалисти по вирусология.
300
21
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Пред медиите той коментира, че Омикрон нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него." трябва да си пълен Ганчo да го изръсиш това. :D
299
4
 
13
 
! Отговори
От ваксата е преди 2 години
До неваксан "Алоооу,ваксаните,що сте толкова злобни бре?"===Така действат ваксините и м,ного хора вече забелязват промени в поведението на ваксаните си близки или познати. Плюс че има и психологически момент - който се е прецакал го е яд на тези, които не са се прецакали.
298
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите са в стокхолмски синдром. Обичат си ограниченията обичат си експерименталките, обичат си маските. Без тях нямаше да са живи според тях. Някои се мислят за герой спасители, а всъщност страхливци заразители.
297
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е да си Мангъров, абсолютен експерт...
296
16
 
9
 
! Отговори
V100 преди 2 години
Как го изчисли мангъров че това бил края? Говори от самото начало точно каквото народа иска да чуе. А именно: надежди, успокоение, чай чета, супчички. Но вече всеки познава повече от един починал и лъжите не минават толкоз лесно
295
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да ви питам,Мангъров ли е виновен затова,че България има 2.5 повече жертви от една Сърбия която има 2 пъти по голям брой регистрирани заболели?Тая тенденция е същата и преди да започне ваксинирането началото на 2021 година!Двете страни са почти идентични по население и манталитет откъде идва тая Огромна разлика?
294
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Мангъров, най големия си. Човека каза че ще премине този вирус през всички, колкото на някой да не му се иска и излезе прав. Никакви ваксини не може да го спрат ковида. Това е малко му остана защото вече близо 70 процента от хората по света са се сблъскали с ковид. Тива е.
293
2
 
5
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 2 години
Чичо какво пушиш?
292
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природата си действа, а ние реагираме в последствие. Очевадно е че епидемията няма да приключи поради човешките усилия а според еволюцията на вируса. Ние можем само да ограничим загиналите докато това стане. Можем също и да си съсипем икономиките. И все пак ваксините имат стойност, макар и временно докато природата си свърши работата. Та Мангъров е до някъде прав. Не е прав да отрича всичко - така не дава шанс на болнави и възрастни хора.
291
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя даже и Слави не го взе.
290
7
 
10
 
! Отговори
С косата преди 2 години
Ейй Богу, ciгаniте ще се окажат най-умните с 99% неимунизирани.Браво Бългорино, бай *** се гордее с теб. А Мангъров...нобелова награда заслужава...