Путин за Омикрон: Застрашава възстановяването на световната икономика

Навлизаме в очевидна нова вълна на пандемията, заяви руският президент
30 ное 2021 22:53, Петя Славова
77
Путин за Омикрон: Застрашава възстановяването на световната икономика
Снимка: БГНЕС

Темповете на възстановяване на световната икономика отново са поставени под въпрос заради нова вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса, заяви руският президент Владимир Путин на инвестиционния форум "Русия зове!"

Още по темата
"Разбира се, епидемията от коронавирус е в центъра на вниманието на всички от почти две години насам и нищо не може да се направи по въпроса. Нейното въздействие върху инвестициите, бизнеса и връзките за сътрудничество е много голямо и засяга цялата световна икономика. Трябва да отбележа, че икономиката постепенно се възстановява, но темпото на това възстановяване, разбира се, отново беше поставено под въпрос.

И причината е добре известна на всички - това е поредната вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

"Светът навлиза в очевидна нова вълна на пандемията на фона на висок инфлационен ръст", каза още президентът на Русия.

Путин прогнозира, че до края на годината БВП на Русия може да достигне 4,2 % и настоя, че увеличаването на дела на инфраструктурните инвестиции в БВП на Русия е дългосрочен приоритет.

Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3%, каза още руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
5 г. за руска лада преди 2 години
Сега за западна кола се чака близо година, ако изобщо могат да я произведат. В Германия социалдемократи, зелени и либерали постигнаха споразумение за отказ от въгледобива и газта още през 2030 вместо през 2038 година. Те и без това там младите ги учат да карат тротинетки и колела, колата е лошо. Русия и Китай няма да могат да покрият търсенето на автомобили в Европа, освен ако в ЕС не минат на колелета и тротинетки. За руска лада или китайска кола ще се чака поне 5 години, и то само по-богатите ще могат да си позволят.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3% основно за сметка на високата смъртност от Ковид, каза още руският президент.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиката на ваксинирана Германия спадна тази година с 10%, до максималното ниво на най-острата фаза ковид-19 пандемията 2020 година. 10% това е твърде много.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и Китай строят втори газопровод след "Силата на Сибир".
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умира Русия. Нищо друго не произвежда освен оръжие да убива хора. Ама Господ си знае работата. Путин да си възстановява собствената икономика, че го е закършил.
7
7
 
6
 
! Отговори
Късото хазарче преди 2 години
си повярва. Време му е за пенсия.
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа умира. Няма ресурси и енергия за заводите, няма територия да разположи нужното количество вятърни мелници и соларните панели за промишлеността. Тоест няма лебенсраум! А без лебенсраум няма лебен!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно нефта ще върви надолу, а от там и доходите на товарищ Путин ще падат. Това е лош сценарий за Русия, защото няма да има пари за войни със съседите.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа... Вариант на вируса, който може да се окаже безобиден и да приключи пландемията, застрашава възстановяването на световната икономика? Добре...
3
5
 
9
 
! Отговори
Дейва и гнома преди 2 години
Лъже като дърт Буратино!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже!
1
3
 
8
 
! Отговори
не преди 2 години
Не е вируса, а хипохонриците съсипват икономиката. Набили по 2 ваксини ама още по мазетата.