Путин за Омикрон: Застрашава възстановяването на световната икономика

Навлизаме в очевидна нова вълна на пандемията, заяви руският президент
30 ное 2021 22:53, Петя Славова
77
Путин за Омикрон: Застрашава възстановяването на световната икономика
Снимка: БГНЕС

Темповете на възстановяване на световната икономика отново са поставени под въпрос заради нова вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса, заяви руският президент Владимир Путин на инвестиционния форум "Русия зове!"

Още по темата
"Разбира се, епидемията от коронавирус е в центъра на вниманието на всички от почти две години насам и нищо не може да се направи по въпроса. Нейното въздействие върху инвестициите, бизнеса и връзките за сътрудничество е много голямо и засяга цялата световна икономика. Трябва да отбележа, че икономиката постепенно се възстановява, но темпото на това възстановяване, разбира се, отново беше поставено под въпрос.

И причината е добре известна на всички - това е поредната вълна от заболявания, причинени от новия щам на коронавируса", каза Путин, цитиран от БГНЕС.

"Светът навлиза в очевидна нова вълна на пандемията на фона на висок инфлационен ръст", каза още президентът на Русия.

Путин прогнозира, че до края на годината БВП на Русия може да достигне 4,2 % и настоя, че увеличаването на дела на инфраструктурните инвестиции в БВП на Русия е дългосрочен приоритет.

Равнището на безработица в Русия е спаднало до 4,3%, каза още руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73 АнонименДа бе , да ! Точно Норвегия ще даваш за пример ! аа , сетих се защо ! Ти си от нежните мъже а там се женят и даже деца им дават за осиновяване като ги откнемат от други семейства по измислени причини. Хайде бързо заминавай за тая скапанажендарска държава, че новия ти мъж те чака там
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Норвегия за пръв път изпревари Русия по снабдяването на Европа с природен газ. Русофобията на Норвегия стига до там, че натовската държава си позволява да бъде Номер едно в света по качество на живота на фона руското 52 място в тази световна класация, макар Русия да води Норвегия с много обиколки по абсолютни стойности с несметните си подземни богатства. "
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Южна Корея, която е 170 пъти по-малка от Русия, очаква брутният й вътрешен продукт през следващата 2022 година да достигне 1, 9 трилиона долара. За Русия прогнозата е 1,8 трилиона $." Миниатюрната Белгия е изнесла през 2020 година лекарства и медикаменти за 31,1 милиарда долара. Русия е изнесла за същия период газ на стойност 25,7 милиарда долара. Само за лунната си програма Артемида Американската космическа агенция ( NASA ) заделя 93 милиарда долара. Това е около половината от целия държавен бюджет на Русия.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоките за всекидневна употреба, които внася от чужбина, надхвърлят 75 процента, т.е. по-малко от четвърт от най-необходимото, което купуват руснаците, се произвежда в Русия. За играчките и резервните части за автомобили делът на вноса надхвърля 90 на сто, за обувки и дрехи 80-90 %, за телекомуникационни стоки-86 %, за платове- 73 %.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия превъзхожда запада във военните технологии. Русия, която благодарение на санкциите и заместването на вноса постигна самодостатъчност в продоволствената сигурност и изнася всичко - газ, торове, зърно и месо, е доволни от всички сценарии. Русия е осигурена с изобилие от ресурси, храна и енергия. В Русия дъвчат сандвичи, усмихват се и махат с ръка на Запада. ------------- То щото на запад нямат сандвичи...
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко дни, руски милиардер призова Руската Национална банка, да не допуска прекомерно бързо заздравяване и поскъпване на руската рубла.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато това човече си отиде света ще си отдъхне.
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е в правото си както всяка суверенна страна да се защитава. А комуто това не се хресвя, много здраве от арменския поп. Който разбрал, разбрал.
44
3
 
9
 
! Отговори
Да, да, ама не. преди 2 години
Лоша е Русия, но всички искат газ и петрол от лошата Русия. Всички са за демокрация, но само ако се разпадне Руската федерация, за да папкат те. Е, да, ама не.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Спутника ще да е бариерата!!!
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дежурните *** са драскали пак против Русия. Жалки твари.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запри се бате. Последните 10 коментара от един човек идват. Смисъл... разбирам, че руснаците са ти откраднали сборджийските чужки и кюфтета, но не е нужно чак за всичко на тях да се нахвърляш!
40
3
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Скарай му се ве ***, анексирай му част от териториите, прати му Новичок, или нещо подобно ! Няма да те разиграва някакъв си Омикрон я... !
39
8
 
1
 
! Отговори
До анонимен 42 преди 2 години
"....колкото повече ги държим бедни толкова повече се Узлобяват"......Иденце неграмотно и глуупаво, кого държиш беден? Най-богатата страна на света? Най-милите и сърдечни хора на Земята смееш да наричаш Узлобени? Кой ви наля в празните кра-туни тези дивотии? Почеши се по слабото място и разбери, че ни готвят злите сили да мрем заради тях, да ни направят плацдарм срещу Русия! Ако не стигнеш до това, имай доблестта (руска дума в българския!) да излезеш на улицата и да издекламираш умните си мисли!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са по богати от нас но и там корупцията е на световно ниво а народа от маса ядът кочаните иначе да имат много природни ресурси но се развиват само в военната промишленост и икономика образования здравеопазване изостава народа мизерства.
37
9
 
7
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
Русия има БВП не 1,5 млрд долара, а 2,5 млрд Евро. И русите имат 100 долара месечно повече и 2 пъти по-евтини горива и ток, при равни цени с нашите. И като държава, и като народ са във възход. Западната пропаганда беснее от ярост, завист и безпомощност. Очевидно е.
36
4
 
7
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Налагането на санкции на Русия затруднява икономиката! Пак ще го кажа Украйна не е в ЕС нито в НАТО! Какво ни е еня за тях повече от икономиката на ЕС!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, "Оважавам" и "Узлобяват". Неграмотникът се загрижил за руснаците.
34
1
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Едно изречение и 5-6 грешки! Еваала! Относно руснаците - не си стъпвал там и не знаеш!
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста изостанаха руснаците от целивизованият свят доста са зле като нация оважавам ги но са на дъното.