В Австрия - глоба и затвор за неваксинирани

Изключения има за деца под 12-годишна възраст и бременни жени
30 ное 2021 12:00, Петя Славова
479
В Австрия - глоба и затвор за неваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Неизпълнението на задължението за ваксиниране срещу коронавирус в Австрия ще се наказва с глоба в размер до 7200 евро, съобщава вестник "Presse".

Още по темата

Австрийският канцлер Александър Шеленберг обяви въвеждането на задължителна ваксинация срещу коронавирус от 1 февруари 2022 г., предава БГНЕС.

Според черновата на проектозакона, с която вестникът разполага, местните власти ще призовават хората, които не са били ваксинирани, да се ваксинират. Ако не спазят заповедта, ще бъдат призовани втори път в рамките на четири седмици. Ако отново не спазят изискванията, ги грози административна глоба в размер до 3600 евро или четириседмична присъда за затвор вместо глоба.

Глоба в размер до 7200 евро се налага на лица, които са глобени два пъти за отказ от ваксиниране, както и на тези, чиито действия са довели до "сериозна опасност за живота или здравето на хората".

Работен документ показва, че задължителната ваксинация ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия. Изключения се правят за лица, за които ваксинацията представлява риск за здравето, за бременни жени и за деца под 12-годишна възраст.

Според публикацията официалният проектозакон все още не е готов. Очаква се той да бъде публикуван след 6 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои западни страни,които ни се даваха за пример трябва спешно да бъдат спасявани,защото луди диктатори са окупирали властта там и тероризират безумно хората. Истрията помни много луди диктатори,но такава лудост съчетана с психопатия още не сме виждали. Няма аргументи,няма логика,нама човешки права направо брутален терор. Ким Чен Ун сигурно е в шок и той, от тези луди диктатори на запад.
320
0
 
31
 
! Отговори
Фашизъм СЕГА преди 2 години
Оцелели от Холокоста обясняват защо много евреи не са напуснали навреме Австрия, Германия, Италия и т.н. Обясняват го горе долу така ''ВСИЧКО СТАВАШЕ БАВНО - ПЪРВО ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МНОГО ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ПОСЛЕ НА НЯКОИ МАГАЗИНИ, ПОСТЕПЕННО СЕ УСИЛВА НАТИСКА И ТОРМОЗА И ТАКА ДОКАТО ЗАПОЧВАТ ПОЕТАПНО ДА ГИ ИЗВЕЖДАТ ОТ ДОМОВЕТЕ И ИЗВОЗВАТ В КОНЛАГЕРИ. НИКОЙ НЕ ВЯРВАШЕ, ДО КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ!". Приликите с настоящи държави, лица и събития са случайни и непреднамерени.
319
0
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Кога ще се отварят концентрационните лагери ? Австрииците имат добър опит с Маутхаузен. Дали да не го отворят отново. Той доколкото си спомням е запазен
318
0
 
23
 
! Отговори
Сигурно преди 2 години
Бавно, тихо, поетапно. Разделяй и владей. Сега е за една група, после за друга, после следващите и т.н... Не се прави наведнъж, че много ще скочат. Когато се отнася за едни, другите блеят и се радват, че не ги засяга. ЗА СЕГА. Но техния ред идва.
317
0
 
16
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Кой точно ги решава тия работи живо ме интересува!
316
26
 
4
 
! Отговори
МП преди 2 години
Така трябва малцинството трябва да се подчинява на мнозинството.Не е редно заради кефа на един да страдат няколко.Тази слободия наречена демокрация я има само в България. Навсякъде ще стане така ама ние пак ще сме последни защото има много знаещи и всичкоразбиращи в България.По-прости ли се австрийците от нас а ? По мъдри по-разумни по- дружни са и по милостиви един към дру А при нас има хора които не им пука че на ден умират по 200 българи.
315
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има запазени КОНЦЛАГЕРИ - да ни прибират там. Аз искам Аушвиц
314
0
 
13
 
! Отговори
УрсулаФонЛайнен преди 2 години
Да си ваксинират австрийците, чужденците живеещи в Астрия ще се оплачат на Европейския съюз и ще го освободят
313
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ВАКСАДОЛФ: ПЪРВО АВСТРИЯ, ПОСЛЕ ГЕРМАНИЯ! А МЕЖДУВРЕМЕННО ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ГРУПИ ХОРА ,ЗА ДА Е ПО-ЛЕСНО ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗА ВСИЧКИ И ДА СА СВИКНАЛИ С МИСЪЛТА НАСЕЛЕНИЯТА ТАМ ,ДО ТОГАВА! ДО КРАЯ НА 2022-РА ТРЯБВА ДА Е ВЪВЕДЕНО ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ!
312
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и 100% от хората в Бългаия да са ваксинирани пак ще сме на първо място по смъртност. Много коментиращи тук си мислят, че само ваксините ще решат проблема. Моля ви, погледнете отвъд официалният информационен поток.
311
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати! Когато се ваксинирахме задължително с ваксини против морбили, тетанус, дифтерит и прочие, не помня да имаше глоби, камо ли затвор за неваксинирани. Просто при записване на детето на градина или училище искат документ че ваксините са поставени.И сега сина ми го записахме в 8 клас със тези документи - иначе просто не може да го запишем.А ваксина срещу коронавируса никой не изисква.А сега - затвор?
310
0
 
45
 
! Отговори
1245 преди 2 години
Не е истина... Кой е вярвал, че фашизмът ще се възроди?!? И отново в Австрия! Във връзка с това мои познати заради ковид-фашизма продадоха къщата си в Австралия и се преселиха в Швеция. Между другото, вчера един български лекар се осмели да припомни, че основният преносител на ковид са ваксинираните. А една позабравена притча за скакалците може да прочетете на сайта otizvora. com. Лесно ще я намерите :)
309
0
 
8
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Ако бяхме 1914, канцлер Шеленберг щеше не да обяви война, а да нареди всички австрийци да се сам00бесят...
308
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОЦ ВАКСАДОЛФ: СКОРО ЩЕ Е ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, АКО НЕ И НАВСЯКЪДЕ! ПЪРВО ЩЕ СЕ РАЗПРАВИМ С ЛУКАВИТЕ НЕВАКСИНИРАНИ! ПОСЛЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВИМ И С ЛУКАВИТЕ ВАКСИНИРАНИ ,КОИТО ОТКАЗВАТ ДА СЕ ПРЕБУСТЕРИЗИРАТ!
307
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо пациенти в интензивни отделения за последните 14 дни: 597 От тях неваксинирани: 565 От тях ваксинирани: 32 или казано 5%. На всеки 18 неваксинирани по 1 ваксиниран. Австийците май не са толкова глупави. Днес от 8 хиляди в австрия заразени смъртните случай са 67 в *** от 3 хиляди заразени смъртните случай са 130
306
1
 
33
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
НЕ НА ДИКТАТУРАТАНЕ МОЖЕ ДА ПРИНУЖДАВАТЕ ХОРАТА ДА СЕ САМОУБИВАТЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА СА НЕПРИКОСНОВЕННИ ПРАВАТА И СВОБОДАТА СЪЩО
305
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА БОГ
304
0
 
15
 
! Отговори
malart преди 2 години
До ДжиджиИ Хитлер е искал всичко бързо да приключи. Менгеле и той
303
4
 
52
 
! Отговори
Не съм трол преди 2 години
Съпруга ми е доктор- личен лекар! Повечето му ваксинирани пациенти са с ковид- един дори почина! Но най- страшното е , че доста ваксинирани отключиха кофти заболявания! Незнам май лудите ще се окажат прави за тоз зор да се бодем!
302
1
 
25
 
! Отговори
malart преди 2 години
Това е държавата, която разпали ПСВ, излъга света, че Хитлер е германец, по време на Студената война приютяваше всички кухи фирми на соц лагера срещу тлъсти комисионни, премиерът й бе уличен в купуване на медии за изграждане на позитивен имидж