Ваксинацията на хора над 60 г. става задължителна в Гърция

Глобата за отказ ще бъде по 100 евро месечно
105
Ваксинацията на хора над 60 г. става задължителна в Гърция
Снимка: БГНЕС

Гърция съобщи днес, че ще направи задължителна ваксинацията срещу  на хората над 60-годишна възраст, предаде Ройтерс.

Властите съобщиха, че ще налагат глоби в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е ваксиниран.
Мярката ще се прилага всеки месец, считано от 16 януари.

Около 63 на сто от населението на страната от 11 милиона души е напълно ваксинирано. През последните седмици се увеличи броят на хората, записали си час за поставяне на ваксина.

"Съсредоточаваме усилията си върху предпазването на нашите съграждани и по тази причина ваксинацията им ще стане задължителна занапред", каза гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис на заседание на кабинета.

"Гърците на възраст над 60 години, които не са ваксинирани, трябва до 16 януари да са запазили час за поставянето на първата доза, защото в противен случай ще им бъде налагана ежемесечна административна глоба в размер на сто евро", поясни той.

Гърция регистрира увеличение на новите случаи този месец, като дневният брой на инфекциите достигна рекордни нива.

От началото на пандемията страната е регистрирала 931 183 случая на заразени и 18 067 починали.

Този месец Гърция забрани на неваксинирани лица да посещават закрити пространства като ресторанти, кина, музеи, фитнеси и пр., дори и да имат негативен тест за коронавирус. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия какво се излагат с глоби нямат ли концлагери?
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо е задължително нещо, което вече се установи, че е безполезно? Даже и вредно. Това вече се знае, четете и гледайте дори учени учавствали в разработването на "ваксините". Медицината само за 30 години милион пъти си е преобръщала становищата. Погледнете диетите, примерно. А храната съпътства човечеството от самото му зараждане. Ние не знаем как да се храним правилно още, ама за ваксините и вирусите всичко знаем.
5
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Така и трябва да е!
4
2
 
34
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
Ей писна ми от *** в тоя свят...тия дето се ваксинират и настояват и ние да се боцкаме....само да припомня какво казваха учените и лидерите на европа1 ваксинирайте се за да не боледувате2 ваксинираните само леко боледуват ама по леко и не влизат в болници3 ваксинираните може и да влизат в болници ама не мрът4 може да умират ама по малко!!Сега след три дози нов щам кохто обезмисля ваксините до сега.......тогава защо да се ваксинираме?????*** хора които не мислят
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На византиец бръкнеш ли му в джоба побеснява, сега ще им отеснея островите на ваксърите.
2
4
 
29
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
АЗ СЪМ НА 62. ПРЕБОЛЕДУВАХ И СЕ САМОИЗЛЕКУВАХ, ЗАЩОТО ИМА АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ И ЗНАМ КАК . ПОСМЪРТНО НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ. ДА МЕ ОБЕСЯТ !!!
1
31
 
2
 
! Отговори
До Хм преди 2 години
Както и липсата на смисъл на преболедуването. Но едно е ясно: многото мутации идват от неваксинираните държави, където вирусът се вихри необезпокояван. Кофти за всички.