През пролетта ще се видят мащабите на четвъртата вълна в Германия

Колкото повече хора имат антитела, толко по-добре, отбеляза Литар Вилер
Обновена: 1 дек 2021 15:15 | 1 дек 2021 15:14, Ния Христова
8
През пролетта ще се видят мащабите на четвъртата вълна в Германия
Снимка: Pixabay
Директорът на германския институт по вирусология "Роберт Кох" Лотар Вилер смята, че едва след няколко месеца ще могат да се видят реалните мащаби от четвъртата вълна на коронавируса в страната, предаде БГНЕС.
 
Пред агенция ДПА той заяви, че "през пролетта ще видим колко тежка е била тази четвърта вълна". Вилер подчерта, че благодарение на изследванията на кръвни образци на населението може да се направи оценка, какъв е процентът на хората, изработили антитела, независимо от това дали са образувани след ваксинация или преболедуване. 
 
"Колкото по-висок е процентът на хората с антитела през пролетта, толкова по-добре", подчерта той.
 
Вилер отбеляза още, че в края на 2020 г., когато още не беше започнала ваксинация, само около 2% от жителите на Германия са имали антитела срещу коронавирусната инфекция.
 
"Това означава, че сме се справили много успешно със сдържането на разпространението на коронавируса", каза директорът на института. Много от постигнатото е благодарение на големия брой ваксинирани хора.
 
"Разбира се, вече напреднахме много. Сега е вторият зимен сезон. От предишни грипни пандемии знаем, че обикновено преминават две или три много силни вълни на заболяването, преди ситуацията да се стабилизира", заключи Вилер.
 
Той все пак предупреди, че появата на нови щамове и мутации на съществуващите варианти могат да повлияят силно на по-нататъшното развитие на ситуацията. 
 
"Ако много хора все още нямат основен имунитет, следващата зима може да се появи още една голяма вълна", заключи Вилер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сестра ми работи 6 месеца в ковид отделение и 14 дни беше под карантина заради мъжа си, който изкара ковида в къщи, но доста трудно. И в болницата и от мъжа си не можа да се зарази при положение, че изобщо не се пазеше...Е.... , защо да се ваксинира?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да се осигурят роби, които в краткосрочен план (6 месеца) да нямат болнични заради коронавируса. И така на всеки 5-6 месеца. До откат...
3
1
 
7
 
! Отговори
зелен сертификат преди 2 години
Първа доза, втора доза, бустер доза - и можеш да отидеш на театро. След бустер-бустер вксинация - гледаш Чарли Чаплин и Н Парцалев на живо!
2
0
 
6
 
! Отговори
вв БГ преди 2 години
Пилците се броят на есен.
1
0
 
6
 
! Отговори
Ние тука ще сме преди 2 години
в шестата вълна, а те още в четвъртата. Най-после да сме с 2 крачки пред германците!