Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли стана ясно, че всички ще преболедуват? Това дали ще е с ваксина или без си е лично решение.
122
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 139/143 НЕ разбра ли, ти със собствения си пример се опровергаваш. Затова те призовавам да покажеш, че си прав, но съсм сигурен, че със зъби и нокти ще драпаш да доказваш, че "няма нужда да доказваш". Толкова по въпроса какво "можеш".
121
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DD "...я помъдрувай и ти... Човека може да пише от "умен" тел, или да има мобилен рутер...те му интернета... *** така е ..градцките чада, си мислят че света се върти около тях." Принципа е същия, "мъдрия". Със садене на зеленчуцци и срещи с мечките и елените няма да стане работата.
120
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 139 преди 2 години
"До 138, "Всеки може да живее безинтернет." Ми, действай, какво само разсъждаваш на теория." --- майне си особено грамотен и разсъдлив. Какво да "действам"? Вече писах, за четящите, не за чукчите: "Ползваме, понеже го има, но няма да заплачем, ако вземе, та изчезне.". Но, ти, чукча - писател.
119
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аха, точно тъй "Затова най-вакснатите страни ги затварят и затягат мерките защото ваксините действат и имат нови и нови пикове на заболявания и смъртност." Няма "нови пикове на заболаявания и смъртност". Германия я затвориха, а са много далеч от пика на смъртност. Нарича се превантивни мерки, за да опазят такива като теб, от които в Германия също има достатъчно. Толкова с опорките ти.
118
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137 "Можем да живеем ние, дето сме живели без интернет" Не можете. Затова всеки ден сте в интернет стига да го има.
117
0
 
16
 
! Отговори
Аха, точно тъй преди 2 години
"ДОКАЗАНО невярно, включително и с ваксините срещу Ковид, които засега удържат сравнително висок процент ефективност на всички мутации (за омикрон още няма информация)"===Затова най-вакснатите страни ги затварят и затягат мерките защото ваксините действат и имат нови и нови пикове на заболявания и смъртност.
116
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 138, "Всеки може да живее безинтернет." Ми, действай, какво само разсъждаваш на теория.
115
0
 
24
 
! Отговори
138, преди 2 години
Всеки може да живее безинтернет. Човек е приспособим, иначе нямаше да утрае хиляди години. Това, без което не може да живее, е друго - храна, вода, въздух,сън, топлина. Сред основните човешки ценности е и свободата. Но интернетът и ковид инжекциите не са нещо, без което да не можем. Даже е спорно колко са полезни въобще - като гледам как се прекали с тях.
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хората можем спокойно да живеем и без интернет. Ти това не го ли знаеш? Ползваме, понеже го има, но няма да заплачем, ако вземе, та изчезне"===Можем да живеем ние, дето сме живели без интернет. Младите не могат, спри им интернета и стой и гледай - епидемията от корона ще се смени от епидемия от самоубийства.
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 52 милиона население имат същия брой тежко болни пациенти. Ох ганьоооо
112
0
 
6
 
! Отговори
DD преди 2 години
...я помъдрувай и ти... Човека може да пише от "умен" тел, или да има мобилен рутер...те му интернета... *** така е ..градцките чада, си мислят че света се върти около тях.
111
26
 
2
 
! Отговори
ам бубаджан преди 2 години
Австрия и гърция показаха правилния път! 100евро месечно или еднократно 3600, следва месец при бай Ставри - строг, но справедлив!
110
6
 
4
 
! Отговори
продължавайте преди 2 години
да пишете подобни статии,убийци,дано ви стигне възмездието
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128 "Също таке е нормално да знаеш, че срещу бързомутиращ вирус ваксина не може да има по определение.Докато стане ваксината и мине ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ изпитания вирусът е мутирал много пъти." ДОКАЗАНО невярно, включително и с ваксините срещу Ковид, които засега удържат сравнително висок процент ефективност на всички мутации (за омикрон още няма информация).
108
1
 
26
 
! Отговори
до 119 преди 2 години
Никой не може да ни накара да правим нещо, което не желаем. Ходя си където искам и правя каквото искам. Не съм ваксиниран. Досега никой не ми е искал зелен сертификат. Естествено, не съм се засилил да ходя на почивки, или да хвъркам със самолети - живея си живота както и досега. Ние, българите, сме свободни хора, макар и малко чепати.
107
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И накрая излезе че с и без ваксина определена група от населението няма да може да кара вируса леко и после убеждават тази група да си слага ваксина.
106
0
 
31
 
! Отговори
vz преди 2 години
Третата доза подсилва джоба на производителя и търговците по веригата - това подсилва
105
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уточнете тази подсилваща 3-та доза , кого подсилва? ваксинирания или вируса.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Когато не знаеш разликата между бактерия и вирус е нормално да сравняваш Туберколозата с Ковид"===Също таке е нормално да знаеш, че срещу бързомутиращ вирус ваксина не може да има по определение.Докато стане ваксината и мине ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ изпитания вирусът е мутирал много пъти.