Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с нивото на антителата да ти определя имунитета е огромна глупост. Все едно да ти искат нивото на левкоцитите да ти е винаги високо за да докажеш, че имаш имунитет. Нивото на антителата се вдига, когато има инфекция и организмът реагира на това. Когато няма инфекция няма нужда от антитела. Ако антителата винаги са ти много високи, това е автоимунно заболяване. Това е антинаука, пълна идио-тия!!!
202
2
 
2
 
! Отговори
Киро преди 2 години
До vlady Абе какви белтъци, протеини ... никой още не е изолирал въпросното нещо, което обявяват за вирус. Тъй, че ни жив, ни омаломощен, ни умрял не може да е във стринцовките. Да не споменаваме пак, че аутопсиите са забранени съвсем не случайно.
201
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 2 години
И там трепят пенсионерите с инжектиране на химически субстанции, ама що ги мъчат ?! Не може ли с нещо по-безболезнено ?
200
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 232 "50мил население на територия колкото Бг, имат по 5к случая на ден и това "доказва", че ваксините не издържат? При нашите 3к на ден, пропорционално имаме 6 пъти повече заразени. За смъртността дори не ми се коментира. Доста несериозно заглавие и статия като цяло!". А какво ще кажеш по въпроса, че преди да се ваксинират, те имаха по-малко заразени и смъртни случаи, отколкото след като се ваксинираха! При тях такъв "пожар" досега не е имало. Ходи чети официалните статистики!
199
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието - по-циничен евфемизъм не бях чела затова, че действието на ваксините няма общо с това, което се очакваше/обещаваше. Милите ваксини, не издържали, горките. Да им помогнем, а? Още трилиони да налеем в пустото? Как би ви звучало "ваксината БЦЖ против туберкулоза не издържа"? Ще звучи абсурдно, нали? Ако една ваксина "не издържа", тя просто не работи! А до 2-3 години ще разберем какъв точно е реалният ефект от експерименталните ковид ваксини, защото все още никой няма как да знае!
198
19
 
9
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
Работят, заразените са над 90% неваксинирани
197
6
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
И защо в държавите, в които населението е сиропирано на 80-90%, имат най-висок процент заболели и са затворени? Колко пари взимат някои тук, за да агитират за експерименталните бъркочи?
196
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драскачите на тоя смешен сайт прецениха че ваксините не работят, защото от 51 млн корейци има 700 случая в интезивни отделения.Вие сте за нобелова награда бе гении.Явно в България Неваксинирането много добре предпазва щом умират 6 от всеки 10 в интензивните отделения.Сбогом гении.
195
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50мил население на територия колкото Бг, имат по 5к случая на ден и това "доказва", че ваксините не издържат? При нашите 3к на ден, пропорционално имаме 6 пъти повече заразени. За смъртността дори не ми се коментира. Доста несериозно заглавие и статия като цяло!
194
31
 
12
 
! Отговори
Me преди 2 години
За норманите хора, които четат тук - Има и нормални, интелигентни хора в България. Те надали всички ще тръгнат да пишат тук, но ги има. Те са отдавна с ваксина, не защото така им казват а защото така трябва. Зада си запазят здравето и нормалния живот докоое възможно. Другите, плюещи и чувстващи себе си принудени - дет се вика дгд. Там, Дарвин до знае работата.
193
5
 
11
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Измама след измама, не сбъднати мечти.
192
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по-полека. Я кажи откога БГНЕС е антиваксърска медия или днес.бг с всички платени материали как да се ваксинираме. И на всичкото отгоре корейското правителство ли са антиваксъри, че казват тия неща? Епа, чети Работническо дело, та да има само правилно подбрани статии.
191
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, много прoст народ на остана в България. Тъпoтоята се разраства пандемично.
190
13
 
11
 
! Отговори
По-полека преди 2 години
В 50 милионна Южна Корея днес умряха 34 (тридесет и четири) човека. Ваксинирани са 80%, не малко, но не като лидерите ОАЕ с 98% и други като Испания с над 90%. Но важното е антиваксърските медии в България да се намират на работа.
189
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А у нас Кунчев не издържа на ваксините.Защо криете какво се случва с него? Ако е починал, кажете, трябва да оставят душата му в покой. Ако е жив, дължи обяснение за ефективността на ваксините. Ако е в кома хората трябва да знаят какъв е риска от ваксините.
188
6
 
37
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
А до скоро ни давахте ЮКорея за пример !!! Шапка свалям обаче на ковид мафията, как тарикатски извъртяха нещата пак в тяхна полза. След като не им работят ваксините както обещаваха, да кажат че просто трябва още допълнително от същото и готово. Нищо че всички в които бе първо открита новата мутация бяха ваксинирани.
187
5
 
21
 
! Отговори
бай Ким преди 2 години
Ми да си купят лекарства от Северна Корея бе. Там няма ни един болен.
186
2
 
34
 
! Отговори
Bili преди 2 години
всички статии за ковид са: "дрън-дрън-дрън, с извод - боцнете си бустер"
185
14
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 218 преди 2 години
Никой не е казвал, че сертификатите са безсрочни. Очакваше се да бъдат до 1 година макс, и да има бустер. Не знам защо сте имал други очаквания.
184
21
 
9
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Никаква паника няма. Има вирус, има ваксини, сложени са близо 8 милиарда дози, половината население е ваксинирано. Най-малко ваксинирани са бедните държави и ония,дето не са толкова бедни, но им накуцва икономиката. Тук смятат, че с ваксините ще ги убият, а с вирус - не. Ако имаше такава конспирация, по-лесно и логично би било да изребят с вирус нискообразовани и неквалифицирани кадри, и да оставят тези, които биха им вършили работа. Нискоквалифицираният труд така или иначе си заминава.