Гърция въвежда задължителни ваксини за над 60-годишните

При отказ ще плащат по 100 евро глоба на месец
2 дек 2021 11:11, Ния Христова
31
Гърция въвежда задължителни ваксини за над 60-годишните
Снимка: БГНЕС
Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация срещу COVID-19 за всички граждани над 60 години. При отзак за поставяне на ваксина гражданите ще плащат глоба от 100 евро на месец, съобщи БНР.
 
След 16 януари неваксинираните ще трябва да плащат всеки месец. Това са 580 000 граждани и е невъзможно да се ваксинират в рамките на месец, отлезяват специалисти.
 
Промяната в закона беше приета с гласовете на управляващата консервативна партия "Нова демокрация", подкрепена от депутатите социалисти.
 
Останалите опозиционни партии гласуваха против "наказанието на най-бедната част от гърците – пенсионерите", както заяви определи лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас.
 
Правителството твърди, че мярката е наложителна, защото 70% от интубираните в болниците са във възрастовата група над 60 години.
 
Пред парламента премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че няма да има задължително ваксиниране на военни и полицаи, нито пълен локдаун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръка е игрив,танцьор,с лил-в венец и е почитател на еднополовите забавления..
2
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добра мярка, това да те обгрижват един месец с тръба в гърлото щото си много умен струва пари и иска ресурси.
1
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е затова ги уважавам византийците, не си поплюват. И винаги се оправят. Тука у нас, - ами били млади ваксините, чипират ни, не знам си кво. Абе кой ще ви чипира бе, то у тия кухи глави какво да чипират.