На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Неслучайно концлагерите са швабско изобретение" - не са швабско, копират ги от съюзника си СССР, който им доставя суровини, обучава немски части на своя територия, понеже на германците им е забранено по рестрикциите след първата световна война
92
0
 
1
 
! Отговори
Искрица живот: преди 2 години
Ремарке пише: Крадеше от нацистите бучки захар и ги даваше на тия в неговата барака. Може една бучка захар па и да е точно достатъчна да спаси тоя човек докато развалят тоя лагер на смъртта!
91
1
 
1
 
! Отговори
Презрението: преди 2 години
Е много готино нещо господин министър! То е една такава тънка усмивка в стил : И ти ще си го получиш един ден , не от мен , няма да се цапам с теб, но и след теб оцелях! И след твойте глупости оцелях ....Това е презрението. Тръгнеш да ги убиваш, ставаш същия и по-лош от тях!
90
2
 
2
 
! Отговори
Аз не го мразя: преди 2 години
Аз ги презирам! Те не съществуват за мен, както и гадния номер със 70 ядрени бойни глави дето да държат в шах целия Близък изток угодно на САЩ.
89
1
 
1
 
! Отговори
Господин министър: преди 2 години
Много е неприятно да си маймунката с краставицата, а маймунката с гроздето да ти се хили и подсмихва! Унизително е не мислите ли?Сака за шебецитеее на Авраам ли ще ме обявите за расист? Или нацист? Откакто монотеистичните египтяни наречени еврей избягали от Египет знаят да правят едно нещо - да покоряват чужди племена, да убиват, изнасилват и прокарват религиозна пропаганда наречена библия и талмуд! И това са историческите факти!
88
0
 
0
 
! Отговори
Не господин министър преди 2 години
Не е заради оборудването,не е заради прецаканите 300 деца и 50 учители,не е заради родителите им дето ни влизат в положението,не е заради това,че ще затворите училището-аз съм реалист човек в тоя град след Радосвета Крумова и компания няма изкуство, няма и такива компании дизайнерски,ние сме бита карта през погледа на икономист дето гледа само парите и как да ликвидира по безболезнено,а заради една гадна карикатура:Бай *** наръгал Алеко Константинов с една сабя и рече:Харно момче беше, сам...
87
1
 
25
 
! Отговори
wtf преди 2 години
Добре де, тия *** ли са? Продъниха ни ушите, че ваксинацията облекчава положението на болницита, а на практика какво става - всички набодени държави са пред колапс. Само вижте бройката заразени колко е много.. Все съм се чудил в миналото, как всички са клекнали на нацизма и комунизма - ето как, ние сме жив пример. А каква манипулация има в чужбина - пишат, че в БГ е пълно с трупове, чували, едва ли не по улиците...хаха. И тия верват и се бодат..
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 116 АнонименНе предизвиквай съдбата, че всичко може да се случи. Я автомобил та блъсне преди коледа, я падне нещо върху тебе от високо абе с една дума внимавай и са оглеждай като ходиш навън. обречен си
85
1
 
32
 
! Отговори
Дядо преди 2 години
Баба е тотално изкукуригала и е време да си ходи. Достатъчно поражения нанесе на Германия и ЕС. Тя покани талибани и африкански муслимани, за да трепят, изнасилват и режат глави на европейците. Да се провали в дъното на Ада дано.
84
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не се ли мисли за някакъв специален знак който неваксинираните да носят на ръкава или ревера. Нещо като давидовата звзда
83
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука вече я подкрепям. Така трябва, тия трябва да се мачкат безпощадно.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водни ***
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Открили са водни *** във ваксините, дето се размножават и после запушват артерии.
80
0
 
40
 
! Отговори
Групенфюрер преди 2 години
Неслучайно концлагерите са швабско изобретение.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още не познавам болен от тази тъпня.
78
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли защо е дошъл Хитлер и са го последвали милиони? Същото се е случило и по време на Испанския грип, избивали са хората с инжекции.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Робокопите джандари разположени ли са по градовете за да бият немските роби?
76
1
 
6
 
! Отговори
Това преди 2 години
Не може да е вярно. Меркел не може да го направи.
75
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от познатите и роднините ми не е инжектиран.
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези няма ли да създадат тайна ковид полиция?