Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?

На това мнение е ръководителят на "Пфайзер"
2 дек 2021 20:40, Нели Христова
272
Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?
Снимка: БГНЕС

Вероятно хората ще трябва да имат ежегодни ваксини срещу Covid в продължение на много години напред, каза ръководителят на Pfizer пред Би Би Си.

Д-р Алберт Бурла каза, че смята, че това ще е необходимо за поддържане на "много високо ниво на защита".

Обединеното кралство вече е осигурило допълнителни 114 милиона дози ваксини Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през следващите две години.

Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила ваксината Pfizer/BioNTech.

Бурла говори пред Би Би Си преди появата на щама Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, както и преди съобщението, че правителството на Обединеното кралство е подписало договори за закупуване на 54 милиона допълнителни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 г. и 2023 г.

Тези сделки включват достъп до модифицирани ваксини, ако е необходимо за борба с Oмикрон и бъдещи варианти на безпокойство, заяви здравното министерство.

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направил актуализирани ваксини в отговор на щама Бета, също идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, идентифициран за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху актуализирана ваксина в отговор на щама Омикрон, която може да бъде готов след 100 дни.

Шефът на Pfizer каза, че ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „фундаменталната структура на нашето общество би била застрашена“

До края на годината Pfizer очаква да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планирани за следващата година.

Имаше глобална надпревара за защита на защитените хора, каза д-р Бурла, но през 2022 г. страните ще имат „толкова дози, колкото се нуждаят“.

Няколко глобални здравни благотворителни организации смятат за неморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, констатира Би Би Си.

Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу Ковид тази година и цената на акциите й се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
27
 
! Отговори
до Ветеринар преди 2 години
Пише че е чифyT от Солун. Сефарадски при това, а те най-много мразят християните. Завършил биотехнологии на репродуктивността. Та така. Ясно за какво са инжекциите и защо с години искат да дупчат. За да няма християнски деца.
186
1
 
25
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
Някой може ли да ми преведе това, че на мене ми е трудно Ако вие не можете, ще помоля журналистите тук: Bourla was born and raised in Thessaloniki, Greece. His parents, who were Sephardi Jews, ...Bourla earned a doctorate in the biotechnology of REPRODUCTION at Aristotle University of Thessaloniki's VETERINARY School in 1985...Bourla joined Pfizer in 1993, first serving as a doctor of VETERINARY medicine
185
2
 
35
 
! Отговори
Observer преди 2 години
Е те така си дойдохме на думата. Всяка година с ваксинки по 2-3 пъти в годината = безумни печалби. Математика е проста наука, колкото повече толкова повече... А вие тичайте през глава да се бодете, щото ви обещаха свобода. Да ама някой друг път, няма нищо безплатно на тоя свят. Прав и свободи срещу боц. Пито-платено.
184
2
 
42
 
! Отговори
Фак Ю преди 2 години
Новото ненормално дето ни го готвят, ама не са познали просто. Ще си сложа ваксина, ако АЗ ПРЕЦЕНЯ нещастнико! Само вижте колко спортисти странно започват да падат по време на състезания/тренировки, пълно е с клипчета. В бъдеще ще се види ефектът от отровите, няма как да го скриете. Егати диктатурата, а *** се бодат ли бодат..
183
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С кръв ще се плаща, кървава зора ще изгрее
182
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз викам ежедневна за по-сигурно?
181
1
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
В такъв случай ваксината срещу COVID става като ваксината срещу грип и трябва да е по желание. Да се забрави за задължителна ваксинация.
180
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо Тангра, Бог на кръвта, позволи ни да накажем неверниците, и да ти поднесем дар от наше име!!!
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа или ВАЛХАЛА!
178
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файзер произвежда много и хубави лекарства, и то скъпи, наложили се с качество и ефективност. Със и без ваксината са си фармацевтични гиганти.
177
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е само мнението на ръководителя на Пфайзер , това е отколешната му лелеяна мечта : сигурен пазар и гарантирани постоянни печалби от милиарди долари(евро)на година и то всяка година , естествено за сметка на здравето на хората , ама на кой му пука - важни са парите !!!
176
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалното време за изпитване на една ваксина е над 10 години, дори при толкова време е имало случаи да се изтеглят ваксини. Това което правят в момента е или лудост или замислен план който от време на време се издънва много и лъжите лъсват.
175
3
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Пожелахме да се ваксинирате,пожелахме да спечелим от "здравето"ви.Беееееееееееееееееееееееееееее.
174
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите бяха повикали един приятел доктор да лекува една жена , че психясала. С ковид доказан. Заключили я в една барака, стоят на стража и се редуват на смени да не излезе и да зарази махалата. Подават й храна , вода, лекарствата от прозорчето. Може да са неграмотни ама взели най-точните епидевиологични мерки . Та така...
173
25
 
6
 
! Отговори
До 180 преди 2 години
Нямаш вина. Нито аз имам вина. Който и да е виновен за тая пандемия е вече без значение. Никога няма да разберем. Като ни е дошло до главата, няма са сме като овце на заколение и да чакаме да трупясаме. Какво имаме като алтернатива? Скъпите лекарства са да президенти. За нас не само лекарства, ами място в болницата няма. Имаме ваксини. Няма 100% гаранция, но дори да е 50% гаранция, че ще го изкарам леко, си струва. Така мисля аз.
172
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам следните въпроси. Някой да е чул в ромските квартали да има бум на ковид? Някой да е чул в ромските махали да има кампания за ваксиниране и да се отварят пунктове за ваксинация? Защо тях никой не ги закача?
171
3
 
30
 
! Отговори
АСПИРИНСКИ преди 2 години
Ръководителят на Шмайзер да има честта и достойнството да захапе дулото на шмайзера и да натисне спусъка , ама така ще трябва да направят и създателите на вируса та да отърват Светъ от вредното си и паразитно присъствие в него !!!
170
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ваксини ги имате като витаминчета в спринцовка. Ало Фазера я кажи какви ще са дългосрочните ефекти от тия ваксини. То до безкрай не може да се ваксинираш. Ако продължавате в същия дух на хората ще им писне да се ваксинират постоянно и тогава не знам какво ще става или искате да ги направите наркомани зависими към ваксините ви.
169
2
 
36
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
Ахахаха еми ръководителят на Пфайзер естествено че е на това мнение хахахахахахахаха Гръцкият ветеринар Бурла кога е сънувал толкова пари в живота си?
168
0
 
1
 
! Отговори
Сиси преди 2 години
До пенаАми, Пено, наслаждавай се на победата си, защото няма дълго да имаш тази възможност, за жалост!