Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?

На това мнение е ръководителят на "Пфайзер"
2 дек 2021 20:40, Нели Христова
272
Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?
Снимка: БГНЕС

Вероятно хората ще трябва да имат ежегодни ваксини срещу Covid в продължение на много години напред, каза ръководителят на Pfizer пред Би Би Си.

Д-р Алберт Бурла каза, че смята, че това ще е необходимо за поддържане на "много високо ниво на защита".

Обединеното кралство вече е осигурило допълнителни 114 милиона дози ваксини Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през следващите две години.

Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила ваксината Pfizer/BioNTech.

Бурла говори пред Би Би Си преди появата на щама Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, както и преди съобщението, че правителството на Обединеното кралство е подписало договори за закупуване на 54 милиона допълнителни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 г. и 2023 г.

Тези сделки включват достъп до модифицирани ваксини, ако е необходимо за борба с Oмикрон и бъдещи варианти на безпокойство, заяви здравното министерство.

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направил актуализирани ваксини в отговор на щама Бета, също идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, идентифициран за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху актуализирана ваксина в отговор на щама Омикрон, която може да бъде готов след 100 дни.

Шефът на Pfizer каза, че ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „фундаменталната структура на нашето общество би била застрашена“

До края на годината Pfizer очаква да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планирани за следващата година.

Имаше глобална надпревара за защита на защитените хора, каза д-р Бурла, но през 2022 г. страните ще имат „толкова дози, колкото се нуждаят“.

Няколко глобални здравни благотворителни организации смятат за неморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, констатира Би Би Си.

Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу Ковид тази година и цената на акциите й се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да слиза Христос вече на тази прокажена, луда земя, и да се случва Второто пришествие, че не се трае вече! И кво, живот ли е това, да живееш в страх и да чакаш ежемесечно за дозата фалшива надежда? Дявола добре си върши работата
166
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз само не разбрах каква вина имаме за тая пандемия, като нито прилепи гледаме, нито ги ядеме, нито пътуваме по света со самолети, нито нищо. Седиме си тука и си кютиме и това е. И сега- айде наказания , айде вина, айде по-черни от дявола. ПобъркАхте се. Дирете си виновните, тех си наказвайте, затваряйте си ги тама, ваксинирвайте ги, кво щете си ги правете. Виж ги ти, измислили го. Айде Господ винаги ше ни вземе душите на хубаво место, па вас ще накаже, дето сте ни тормозили.
165
3
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Доцент КУНЧ със същата ваксина го боднахте??? Питам щото нещо го отнема от публичното пространство... Впрочем той жив ли е????
164
3
 
18
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 2 години
Не разбрахте ли ,бе източноправославни??? Не ги интересувате ВИЕ!!! Интересуват ги ПАРИТЕ!!! МИЛИАРДИТЕ...
163
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мъни мъни мъни за тях пък кои умрял умрял кво толкова
162
9
 
2
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Само дето ако спреш хероина не умираш.
161
4
 
37
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Лелее! Ваксърчета, много сте зле! Това ли ви е новото нормално? Това ли НЕЩО наричате "ВАКСИНА"??? Ами че вие накрая ще приемате РНК-то на Пфайзер толкова често все едно че пиете хапчета за кръвно! С тази разлика че ако не си пиеш хапчетата за кръвно няма да влезеш в затвора.....за сега! Наистина го заслужавате щом избрахте да си биете експерименталния бълвоч не за здраве, а за да можете да ходите в мола!
160
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Това е истината Значи тирания ,диктатура ,репресии , насилие , мракобесие , забрани и ...... демокрация и демократични ценности ? А дали ще има шпиц команди ,потери , пари за заловен неваксинирен ,запалени къщи ? Както е тръгнало ,демократите ще надминат нацисти , фашисти ,а *** ще са бледа сянка пред тях .
159
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото това не е ваксина, а много хитър продукт, който ни прави наркомани като хероина, също измислен от немците.
158
3
 
33
 
! Отговори
НЯМА ДА СТАНЕ! преди 2 години
Колкото и да се напъвате.
157
3
 
47
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 2 години
Когато нещо ти се дава безплатно, стоката си ти!
156
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така е. Като отглеждате безконтролно прилепи по тия остъклени балкони, ето докъде докарахте нещата. Панелни гн..овци такива.
155
4
 
24
 
! Отговори
До 164 преди 2 години
Ти, явно планираш хем да се боцкаш, хем да го боледуваш (като Кунчо Бустера)?
154
2
 
25
 
! Отговори
Нема спирка баце преди 2 години
Е те тоя ако не е писал сюжета на филма "Равновесие" от 2002 година, главата си отрежа. Май ние ще играем главна роля в продължението.
153
2
 
18
 
! Отговори
Фют преди 2 години
До 163Ами нищо показват колко ниско интелигенти и ниско образование са. Защото след 15 г ваксинация против грип нито са се спасили 30% ефективност ,най-вероятно биха го изкарали и без нея нито е изчезнал които и да в грип .
152
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте, бе. Боледувайте си го. Щом толкова държите.
151
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора се ваксинират ежегодно против грип. И какво?
150
4
 
19
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Не ежегодно ,а ежедневно мога да получавам безплатни орални ласки от съпругите и дъщерите на всички директори на бордове на всички Фарма компании. И то само като ги одобря след писмено информирано съгласие да не стане #metoo.
149
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиарди инвалиди... Казаха им, че ще са по-умни ако го направят доброволно и писмено освободят от отговорност дилърите.
148
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо получил суха кашлица като чул това...