10 пункта за ваксинация ще работят през уикенда в София

Седем от тях са в ДКЦ-та
20
10 пункта за ваксинация ще работят през уикенда в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През предстоящите почивни дни, 4-ти и 5 декември, както и през следващите два уикенда, гражданите могат да се ваксинират срещу COVID-19 в десет общински изнесени ваксинационни пункта, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Пунктовете се намират в метростанциите при НДК с работно време от 9.00 до 14.00 ч. и при "Софийски университет Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12.00 до 17.00 ч.; в търговските центрове - "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall - от 13.00 до 18.00 ч.; В Културния дом в ж.к. "Дружба" от 9.00 до 16.00 ч.; в 12 ДКЦ - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" 17 - от 9.00 ч. до 14.00 ч.; в съботите ще работи и изнесеният кабинет в Нов български университет, от 8.30 ч. до 12.30 часа.

Столичани трябва да знаят, че тези изнесени пунктове няма да работят в празничните дни от 24 декември до 3 януари. Те ще отворят отново на 8-и и 9 януари.

В делничните дни от следващия понеделник, 6 декември, ваксинации ще правят в общо девет имунизационни пункта.

Седем от тях са в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24.

Освен това през делниците продължават да работят пунктовете в метрото - в метростанция НДК - с работно време от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък; в метростанция "СУ Св. Кл. Охридски" - с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки работен ден.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столичната община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Общо от май до момента във всички общински ваксинационни пунктове - в поликлиники, молове и културни
центрове са поставени 82 266 дози ваксини.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: уикендваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Дхйхфф преди 2 години
Стига сте ни споменавали каде има мобилни пунктове за ваксинаМахнете забраните и носенето на маски и зелените сертификати
14
0
 
6
 
! Отговори
Малкият Иванчо преди 2 години
Мама и тате са ми казвали да не взимам нищо от непознати, дори да ме черпят безплатно! Асобено пък спринцовки!
13
4
 
0
 
! Отговори
счетоводител преди 2 години
Ваксините са безплатни.А преболедуването- скъпо.Домашното лечение е към 1000 лева,болничното-няколко хиляди.Ако трябва всеки ден по 3 пъти ще се ваксинирам!И друго ми хрумва.Нашите роми дето се връщат от Германия не боледуват,а "ваксинираните" немци пълнят болниците .И вече от две места дочух как се ваксинират вместо тях.Шапка им свалям-те ще си извадят сертификат за антитела,пък немците да си боледуват! Те нали поне болници си имат!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ще работят ли или работещите там ще скучаят за надница??? Като знам колко още п*р*о*с*т народ има, може и да поработят....
11
7
 
1
 
! Отговори
asd преди 2 години
Много ваксини се поставят когато вече си заразен, например против бяс и против тетанус. Какъв е проблема као си заразен с Ковид и получиш ваксината в същия момент? Явно не е проблем и затова не се тества.
10
1
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Точно тези твои изводи са една от причините заради които аз няма да се ваксинирам,защото аз съм ги осъзнал много отдавна тия неща...ваксинацията е мега НЕпрофесионална предвид факта за каква "сериозна" пандемия говорим!!
9
1
 
12
 
! Отговори
Мисля преди 2 години
Защо никой нд казва на хората ,че преди ваксина трябва да си направят тест дали не карат ковид безсимптомно?Дали точно такива ваксинирани не умират след поставяне на ваксина.Това бодене наред не е редно.
8
1
 
4
 
! Отговори
Krass преди 2 години
Ей сега.Ще си счупа краката за да се нахакам.На омни пак хаканеНа следващи и по- следващия- пакДокато останат само овце и мишоци
7
2
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Мой познат на 95 си сложи веднага цяла ваксина барабар с три бустера на куп. Вика - голяма работа било: косата му е станала бяла и блестяща, а зъбите меки и копринени. Потенцията му също се е завърнала, сега е като на 18! А ако не беше се пробол, то при първия сблъсък с Омикрон щеше са експлоадира от вирусния товар и да се самоунищожи. Така че пси прав, всички да се бодат. Ако лекарят им откаже бустер - да грабнат колкото спринцовки сварят и да си набодат сами, преди да ги хванат санитарите.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са добри новини. Ще отида да се ваксинирам. Веднага след като Файзер разсекретят цялата документация по ваксините през 2076 https://reuters/legal/government/wait-what-fda-wants-55-years-process-foia-request-over-vaccine-data-2021-11-18/
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид ваксините са най-добрите ваксини правени някога. Сега гестаповците доволни ли са въпреки, че това не е вярно?
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя бъркоч, рзвалиха и добрия имидж на работещите и доказани ваксини.
3
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой познат на 60-години онзи ден загуби битката с вируса. Той също не вярваше, ако си беше поставил ваксина можеше още да е жив, тъй като беше с куп заболявания, именно за такива хора и на тази възраст ваксините трябва да са задължителни.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдее игленици! На опашката!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мама ми е казала такива места за евтаназия да не посещавам аз..