Най-подходящи за бустерна доза са РНК ваксините

Третата доза създава силен Т-клетъчен имунитет
3 дек 2021 11:21, Нели Христова
52
Най-подходящи за бустерна доза са РНК ваксините
Снимка: БГНЕС

Ваксините срещу Ковид-19 на "Пфайзер" и "Модерна", които използват и РНК технология, осигуряват най-силно въздействие върху нивата на антитела при прием 10-12 седмици след втора доза ваксина, предаде Ройтерс, цитираЙ резултати от британско изследване, съобщи БТА.

Те бяха цитирани като основание на решението на британските власти да препоръчат за бустерна доза иРНК-ваксините, като данните от изследването се публикуват сега.
Те сочат, че шест от седемте изследвани бустерни ваксини усилват имунитета след първоначална ваксинация с препарата на "Пфайзер"/"Бионтех", а всичките седем укрепват имунитета след две дози от ваксината на "АстраЗенека".

"Трета доза ще бъде ефективна за много от ваксините, които тествахме и в много различни комбинации", каза проф. Сол Фауст, имунолог от университета на Саутхемптън и ръководител на изследването.
Проучването е установило, че пълна или половин доза от препарата на "Пфайзер" или пълна доза от този на "Модерна" осигурява ефективно подсилване на нивата и на антитела, и на Т-клетки, независимо дали първите дози ваксини са били на "Пфайзер" или на "АстраЗенека".

При прилагане на ваксините на "АстраЗенека", "Новавакс", "Джонсън енд Джонсън" и "Кюървак" като бустери, те увеличават антителата след която и да е от първоначално поставените ваксини, макар и в по-ниска степен. Препаратът на "Валнева" усилва антителата при хора, ваксинирани първоначално с "АстраЗенека", но не действа като бустер на приелите "Пфайзер".

Изследването показва още, че бустерните дози помагат за генерирането на сериозен Т-клетъчен отговор срещу вариантите Бета и Делта на новия коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
ако трета доза не убие, другите 5 поредни ще го направят..
36
1
 
3
 
! Отговори
До Миролюб Бенатов преди 2 години
Не се напъвай с мисленето! Остани си с мокрите сънища с Миролюба Бенатова!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миролюб Бенатов. От километри личи, че мисленето не ти е сред силните страни, излишно е да го подчертаваш в прав текст, в пост от две изречения...
34
3
 
13
 
! Отговори
Кунчо Ковида преди 2 години
Най-подходящи за билет при Кунчо са всички генни терапии със синтетична РНК. След това ще имате виртуални интервюта с фейсбук аватара ви, а с късметлиите журналист от "Марица" ще направи очерк от улица "Съборна".
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето тука линк към репортаж от една непретенциозна научна конференцийка, която се занимава с такъв екзотичен, тотално отвлечен и абстрактен въпрос ,като страничните ефекти от "ваксините". Сам разбирам, че подобна тематика е от буквално нулево обществено значение (едва ли е случайно обстоятелството, че "сериозните" медии не й отделят никакво внимание, напротив - върху темата лежи истинска омерта) : https://youtube/watch?v=mkT03b9KDoo&t=1405s
32
3
 
9
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
Така и нокой не обясни защо трябва да се бият вакси на хора, които вече повече от година имат много антитела....Явно е, че за властите не важно дали си здрав и защитен, важното е да си набоден...И с колкото повече игли, толкова по-добре за тях...
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 тези с "добрите" заплати обикновено са най-простите, мързеливите и наглите, от страх да не останете на улицата сте готови на какво ли не, та недей философства много.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 31. Българите може да са всякакви, но помнят и имат глави на раменете. Те помнят много добре как в отговор на учудването каква е тази ваксина която се бие по два пъти за по-малко от година, такива фарматролове като тебе обясняваха колко глупави и прости са били че питат и как Пфайзер обявили още от начало че иглите трябвало да са две. Сега се правите на м а й м у н и, че иглите трябвало още от начало да са три. После ще станат четири. А фройлайн Урсула вече се оказва че е купила 9 !
29
2
 
7
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Анонимен 31Недей да лъжеш! Следя всички новини за Шмайзер, щото са борсова стока. Никога преди не са казвали за 3 дози, само напоследък започнаха с тези твърдения под натиска на политици. Това, което обявиха при представяне на "ваксината" е, че тя намалява риск от тежко изкарване на вируса и смърт. Но някак странно политиците казваха, че ще спре вируса (въпреки изкаването на производителя).
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трета доза няма как да създава клетъчен имунитет, не лъжете хората. Единственото което правят препаратите е да карат клетките да произвеждат определен протеин който имунната система засича като чужд и един вид тялото напада собствените си клетки които са заразени от препарата. Тези препарати са престъпление срещу хората защото се крие съдържанието.
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повтарят един и същи експеримент, ама този път резултатът бил различен, ти да видиш. Вече станахте за смях и на кокошките, хаха. Пропагандата ви е пълен провал
26
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, че глупав народ... Още при излизането си на пазара Pfizer обясниха, че се препоръчват 3 дози. Толкова много ваксини има през годините, които са с доста повече от 3 дози и то в малки интервали от време. Но няма смисъл на един народ от шофьори и берачи на малини да обясняваш каквото и да е. Достатъчно го е наказъл животът да е тотален роб, а той седнал да се бунтува срещу науката и медицината. Абе, смешна работа. Все пак, добре е, че има не малка група хора у нас мислещи (тези с добри заплати)
25
2
 
8
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Искаме да чуем какво е мнението на националния ни инспектор Кунчев
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя и втората го създаваше :))) И понеже е много силен ще се слагат ваксини на 4 месеца
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук както винаги информацията е неточна. 10-12 седмици е срокът за трета доза само за хора със силно отслабен имунитет ! Прочетете го в другите медии , тук няма да разберете нищо !
22
6
 
23
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Алооо, ваксърчетата! Можете ли да броите??? 10-12 седмици след втора игла са си чисти 3 (ТРИ) месеца!!! Значи прехваления имунитет след втора игла не е доживот, не е една година, не е дори 6 месеца, а под 3 месеца кръгло и официално! Ясно е че повечето от вас са се подложили да ги боцнат не за здраве, а за да можете да бръмчите в МОЛ-а, но май ще трябва сериозно да внимавате да не загубите зелените сертификатчета, щото в демократична Австрия от февруари ще се влиза затвора за непоставен бустер!
21
1
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Как до къде!Нали излязоха 2 снимки във ФБ където отива на работа.Само където на 2те снимки е с различни дрехиАма нищо това от бустера ще да е
20
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ: АКО НЕ СЕ ЕВТАНИЗИРАТЕ - БУСТЕРИЗИРАТЕ С ДОБРО ЩЕ СТАНЕ С ЛОШО! ВРЕМЕТО НА МОРКОВА СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ КАТО ЦЯЛО И ИДВА САМО РЕДА НА ПРЪЧКАТА!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно от интересните разкрития на въпросната конференцийка е мащаба на проведените предварителни проучвания - препарата е бил тестван точно върху 3 мишки и 2 плъха, преди да бъде взето най-логичното и хуманно решение да бъде ваксиниран целият свят, до крак ... а, да ... аутопсията на петте гризача подложени на споменатия експеримент е оставила пато-анатомите с ... ъъъ ... известна неубеденост в безопасното му приложение : тромбози и проникване на протеина във всички органи и депа ...
18
0
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Но най-висока е смъртността сред индианците - 256 на 100 хиляди американци.