Омикрон може да влоши ситуацията в Европа

СЗО: Щамът на коронавируса вече е открит в 38 държави
Обновена: 3 дек 2021 19:24 | 3 дек 2021 19:03, Веселина Йорданова
42
Омикрон може да влоши ситуацията в Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличаването на броя на инфекциите с COVID-19 в Европа през последните два месеца се дължи на щама Делта, но Омикрон може да влоши ситуацията, казва Мария Ван Керхов, ръководител на техническия екип на звеното за спешни заболявания на Световната здравна организация.

"През последните два месеца наблюдаваме ръст в Европа. И това се дължи на щама Делта А новият щам може да влоши ситуацията", каза тя по време на онлайн сесия за въпроси и отговори, посветена на ситуацията с коронавируса.

Затова според нея е изключително важно да продължи подкрепата за епидемиологичните мерки, насочени към ограничаване на разпространението на Делта варианта. По-специално трябва да се засилят кампаниите за ваксиниране, предаде БГНЕС.

Щамът на коронавируса Омикрон вече е открит в 38 държави.

"Получихме съобщения за наличието на варианта Омикрон от 38 държави", каза тя и обясни, че това са държави, разположени във "всичките шест региона" на СЗО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ескоронавирусОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврогеьовете и СЗО измислиха тоя щам за спрат протестите в ЕС
34
1
 
1
 
! Отговори
име преди 2 години
Всъщност Омникрон е шанс да приключиме с Ковид, той е много по заразен от Делта, но и много по лек смъртността като процент е много малка.. В момента 10.3% от населението на България е проболедувало Ковид с Омникрон този процент ще се вдигне и ще приключим с Ковид
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО НА МАРС С БИЛ ГЕЙТС И КРАЙ НА ПАНДЕМИЯТА
32
3
 
10
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 години
Има около 200 000 напълно непознати и засечени вируси около нас ! Неизследвани разбира се , всеки един ще мине под формата на кОвиД истерията , която ще отшуми около 2055-та !
31
0
 
2
 
! Отговори
Martin преди 2 години
Мария ван Керхов да напусне планетата. Мерси
30
0
 
9
 
! Отговори
Бъдете по-позитивни преди 2 години
Не омикрон ще влоши ситуацията в Европа, а Европа ще подобри ситуацията на омикрон.
29
0
 
1
 
! Отговори
Добър човек преди 2 години
Хора моля ви помогнете ми да живея по добре ! Хора от българската държавна сигурност искат да съм изравнен със земята ! Моля ви помогнете ми да се оправя ! Ще ви бъда много благодарен!
28
0
 
11
 
! Отговори
Олее преди 2 години
Умираме от страх! Туй, новото, даже хрема не е, кърши те малко и ти минава, ми много страшно бе. А, няма и никой умрял от него, ама това са подробности.
27
0
 
12
 
! Отговори
RESET преди 2 години
Омикрона ще рестартира играта! За още по -високи доходи на фарма-картелите!
26
2
 
8
 
! Отговори
no comment преди 2 години
А в Бг точно сега решиха да изпращат всички деца в училищата??
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият вариант е по заразен, но много по -лек ,като протичаща инфекция.Това е официална информация от Южна Африка,където беше за пръв път регистриран
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшни спекулации валят отвсякъде, агитират за ваксиниране заради омикрон. И това при положение, че няма данни тоя щам дали се кара леко или тежко, има ли или не опасни последици и пр. Тези хора или не могат да мислят, или някой им плаща да не мислят. Да изчакат да се появят надеждни данни и тогава да говорят. Такова говорене в стил "щото на мен така ми се струва" е несериозно. И после защо хората не им вярват. Защо ли?!
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат щото тестват. И безсимптомни контактни, и пристигащи от Африка, и леки симптоми.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента боледуват от делтата. Омикронът са единични случаи. Не се знае дали ваксините пазят от омикрона, но пазят от делтата, която е актуална.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка имунна система е в способноста да изработва антитяло 75В5,което е не дава на тоз вирус Ковид19 с всичките му варианти от тук от там предоставени как за изменения,но в протеиновия шип както го определят без изменения по наследствени проявления,като изглежда туй му било основната сила да се представя като коронован с наследници хилави за изяви с което не се съобразили,че точно за туй не стават понеже с туй което се славят е до едно като един миг време имунната система да ги разгадае и срази.
20
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В португалия имат 3000 нови случаи дневно, но само 13 починали вчера. А в болниците си имат 650 хоспитализирани. Дванадесет пъти по-малко отколкото в България
19
1
 
6
 
! Отговори
Стат преди 2 години
Има и още букви от азбуката докато победи Новият зелен свят.
18
2
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ваксините не са ефективни - трябва бустер, на бустера, на бустера, на бустера, на бустера... Докато ветеринарят шеф на Пфайзер става богат, вие си боцкате незнайно какви буламачи.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В коя Европа??? Във ваксинирана на запад или в неваксинираната на югоизток? Сал питам.
16
5
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
100 ЗАРАЗЕНИ С КОВИД БАНКНОТИ ДА СЕ ПУСНАТ В КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА И ЗА МЕСЕЦ ЩЕ ИМА КОВИД ЕПИДЕМИЯ! 1 ЧОВЕК Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН ДА ЗАПАЛИ ЕПИДЕМИЯ, ОСОБЕНО АКО ПЛАЩА НА ДРЕБНО С ПО 10 ЛЕВА И ЗА ДЕН Е ПЛАСИРАЛ 100 БАНКНОТИ В ГОЛЕМИ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ