Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани

И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани
3 дек 2021 14:28, Петя Славова
85
Строги мерки в Германия, дори за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Огромният брой инфекции и претоварените болници създадоха натиск за още по-строги ограничения. Вече и в магазините, освен за стоки от първа необходимост, ще се допускат само ваксинирани и преболедували, предава "Дойче Веле".

Ограниченията, които важат в Германия за неваксинирани хора, ще бъдат сериозно разширени. Това решиха министър-председателите на провинциалните правителства на общото си заседания с централното правителство в Берлин.

Още по темата

Хората, които не са получили пълна имунизационна защита или не са преболедували Ковид-19, занапред няма да имат достъп до културни средища и мероприятия и до повечето места за прекарване на свободното време като кина, театри, ресторанти - независимо от ситуацията в отделната провинция или регион. Тези ограничения в Германия са известни под съкращението 2G.

Мерки и за търговската мрежа

Особено важно решение от днешната среща: същото ограничение важи и за всички търговски обекти, без магазините, които обслужват всекидневните нужди на хората. Сериозно ще бъде ограничен и броят на имунизираните или преболедували хора, които се допускат до масови прояви като футболни срещи, например – за останалите този достъп тъй или иначе е забранен.

Допълнителни ограничения се въвеждат и за ваксинираните с пълна имунизационна защита. В частните контакти трябва да бъдат спазвани стриктни изисквания, когато сред присъстващите има неваксинирано лице. При такава ситуация членовете на едно домакинство имат право да се събират заедно само с още двама души от друго домакинство, като децата под 14-годишна възраст не влизат в тази сметка. В училищата отново се въвежда задължителното носене на маски по време на учебни занятия и в цялата сграда на училището.

Когато броят на новите зарази в определен регион надвиши 350 на 100 000 в едноседмичен период, ще бъдат затваряни още клубовете и дискотеките на закрито. Меркел нарече мерките „акт на национална солидарност“, който има за цел да бъде снижен броят на новите зарази и да се отбременят здравните заведения. Тя добави, че въведените нови мерки са минимален стандарт, а отделните провинции имат право да налагат и допълнителни ограничения. "Четвъртата вълна още не е прекършена", каза канцлерката в оставка.

Най-спорният въпрос бе отложен

Редица политици в последно време се изказаха за въвеждането на задължителна имунизация срещу Ковид. Канцлерката Меркел също я подкрепя. По тази твърде оспорвана тема беше взето решение, че новият Бундестаг трябва да подложи въпроса на дискусии и да издаде съответното разпореждане. В момента пълна имунизационна защита в Германия имат 68,7% от хората. Специалистите смятат, че високият процент неимунизирани е главната причина за надигналата се в Германия четвърта пандемична вълна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
555 преди 2 години
Хора, моля споделете я във фейсбук и подчертайте фалшивата новина в този много посещаван сайт.
22
2
 
37
 
! Отговори
Нищо ново, преди 2 години
в Австрия е така от две седмици...И за неинжектирани(умишлено не пиша неваксинирани,защото това не е ваксина) или непреболедували задължителен PCR тест за достъп до работното място..Фашизмът не си е отивал,само се е поснишил малко,в изчакване на подходящия момент...
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важното е,че ваксините ги"пазят"93-95%
20
0
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
И що тъй - нали са се наваксали немците.
19
0
 
31
 
! Отговори
555 преди 2 години
Къде можем да сигнализираме за тази статия от г-жа Славова.Може ли да напише. че... "И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани"следващото изречение е:"Вече и в магазините, освен за стоки от първа необходимост, ще се допускат само..."Почвам да търся къде да се обадя, психологическа война е това, явно накой плаща
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като се установи, че и ваксинираните могат да се заразят, защо са тези ограничения. Мерки трябва да има. За всички. Ще правят световна психоза да се ваксинират.
17
0
 
48
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
"Ваксинирайте се! Само така ще си върнем нормалността!"Само не казаха след коя игла ще стане това. Вече за четвърта игла се стягат на запад, нормалност няма.
16
0
 
26
 
! Отговори
555 преди 2 години
"И в магазини от първа необходимост само преболедували и ваксинирани""Вече и в магазините, освен за стоки от първа необходимост"Психо-терор от този сайт!
15
2
 
50
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Смачкан народ! Някога бяха горди и силни. Днес са кротки и примирени като овце с всичко което им наложат, вместо да излязат на улиците и да си извоюват човешки живот.
14
1
 
29
 
! Отговори
555 преди 2 години
Много лъжлив сайт сте. В заглавието пишете,- " и в магазини от първа необходимост", после във второто изречение вече е "освен в магазини със стоки от първа..."КАКВО ИЗЛИЗА, ЛЪЖЦИ!!!
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще допълзи Германеца и ще ни каже, че самоотвержено и с радост ще спазва всички ограничения за ваксинирани.
12
1
 
45
 
! Отговори
Дъи пак преди 2 години
Доказа се че ваксините са безполезни...неможе д а си биеш нещо което не е изследвано...но който няма акъл ще ходи да се боцка всеки шест месеца,правят каквото им се нареди а не мислят с главите
11
0
 
50
 
! Отговори
От 88 млн. Германия преди 2 години
1000 човека да останат ненабодени пак те ще са виновни!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dw,bbc,cnn на тези медии да нямаш вяра
9
0
 
50
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Като се прецакат, тоест наръгат, тоест "ваксинират" 100% от населението, виновни за още по-огромния брой заразени ще бъде високия процент небустерирани.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Девиза на Сталин е. Ест челавек ест праблем. Нет чалавек нет праблем.
7
44
 
9
 
! Отговори
Нободен игленик преди 2 години
Вкасинирайте се,бъдете отговорни!Да си върнем нормалността и свободата!В Европа се ваксинираха ки забравиха за мерките,само Г.ньо се опъва и за това ще стои затворен.хахахахах
6
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацитата се завръщат, чакам фашагите на ботуша да последват.....Европа се превръща все повече в тоталитарна.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава ще почнат да пеят мантрата за бустерчета
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германчугите са екстра умни. 70% ваксани и отбелязват нов рекорд на постъпилите в болница. А логиката диктува ме постъпилите в болница трябва да са 70% по-малко. Нанайци. Въпроса е кой ще им е виновен като при 100% ваксани пак поставят рекорди по заболяваемост? Или ще кажат едно извинявайте и до там? Ей затова не искам да се ваксам. Ако някой каже че лично отговаря с главата си и ще го екзекутираме ако сбърка - отивам и се ваксам, няма дерт. После ще му резна кифорицата ако нещо се обърка.