Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия

Демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу полицията
Обновена: 4 дек 2021 21:03 | 4 дек 2021 20:40, Анисия Иванова
98
Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Над 40 000 души излязоха днес на протести по улиците на Виена, несъгласни ограничителните мерки и със задължителната ваксинация срещу коронавирус, съобщи „ое24“. Редът в австрийската столица се осигурява от 1200 полицаи. Вече има арестувани няколко човека по подозрение, че са оказали съпротива на силите на реда.

Сред протестиращите имаше и много семейства с деца. Демонстрантите носеха трансперанти с надпис „Не на задължителната ваксинация“, „Не сме крепостни и поданици“ и други.

По време на протестите се стигна и до инциденти – демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу правоохранителните органи, в отговор на което бяха посрещнати с лютив спрей.

Австрия е първата страна в ЕС, която отново наложи пълно затваряне и направи ваксинациите задължителни от феврурари догодина, припомня БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха и в нидерландския град Утрехт на протест срещу Covid ограниченията. Демонстрантите преминаха през централните улици на града като скандираха "Медицинска свобода веднага!".
Протестът беше строго охраняван от полицията, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
djasra преди 2 години
УСПЕХ,цивилизовани Човеци и свободни граждани! С вас сме!
53
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-тъжното е, че едва ли има човек, който да не усеща какво в действителност се случва, но дали от страх, дали от нещо друго, болшинството просто не искат да го повярват, и се надяват, че като го отричат, то ще се оправи от самосебеси. Когато накрая тиранията им се стовари с пълната си "прелест", вече ще бъде твърде късно.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност холандците са си 100% поданници така че ..От друга страна фашисткото се възражда напоследък и нещата отиват на изуй ***
51
1
 
9
 
! Отговори
djasra преди 2 години
Съвременните варвари и диваци искат да унищожат достиженията на цивилизацията- наука,култура,образование,медицина,СВОБОДА.От векове е така,посредствените нещастници да се правят на богове.Няма да успеят и този път.Повратна точка ще е,накриво стъпиха ***.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шепа болни за власт маняци рапертушиниха света и унищожиха Европа за няма и две години. Най-жалки обаче са ваксинираните хунвейбини, които ги подкрепят и не разбират, че в новия ред, първите които ще бъдат разчистени са именно те - полезните (за сега) ***. Жалко, ама явно си го заслужаваме. Щом има хора, които отказват да разберат, че ковид тиранията няма нищо общо нито с болестта и вируса, нито с медицината... Те са само претекст за нещо, което едва сега започва.
49
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИЛИ ВАКСИНАТА: ЗАВЛАДЕЯ ЛИ ГЕРМАНИЯ ЩЕ ЗАВЛАДЕЯ ПОСТЕПЕННО НЕ САМО ЕС, НО И ЦЕЛИЯ СВЯТ! АВСТРИЯ Е САМО ПОКАЗНО, ЧЕ КОЙТО ПРОТЕСТИРА ЩЕ МУ БЪДЕ СТРОШЕНА ГЛАВАТА С ПАЛКАТА! ПЛЮС АРЕСТ И ПРЕТЪРСВАНЕ НА ГОЛО С РЪКА ЗАВРЯНА В ОТВОРИТЕ ЧАК ДО РАМОТО И СОЛИДНИ ГЛОБИ! НАСЕЛЕНИЕТО ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ РЕДУКЦИЯТА Е НАЛОЖИТЕЛНА ИНАЧЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА ПЛАНЕТАТА ЩЕ СА КАТАСТРОФАЛНИ! НЕ СЪМ ЗЛОДЕЙ А СПАСИТЕЛ!
48
1
 
35
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Хахах, много смешен довод - антиваксърите ги било страх от игли, ти да видиш? А вас, ваксърите от кво ви е страх, че се боцкате на тримесечие ? Толкова ви е шубе, от неква настинка, и дори с 10 игли се насирате от страх. Мерите температура, оксиметри, косопад, надрискване, акне, хемороиди- всичко приписвате на мега страшния "ковид". Лекувайте се, хора, лекувайте си болните мозъци, хипохондрици нещастни!
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виена е най-прекрасния град на света, а Австрия е била люлката на европейската цивилизация. Нищо не се е променило. Не се опитвайте да очерняте едно от най-великите постижения на човешкия дух и ум, сърцето на Европа. Вашият примитивизъм и фанатизъм е ваш проблем. Не на Австрия.
46
2
 
28
 
! Отговори
Once Upon A Time преди 2 години
Едно време всички клекнаха на Хитлер и си пратиха евреите, само България се опълчи, при все, че бяхме съюзници.. Така трябва да стане и сега, да дадем пример на другите! Смелост трябва, българи!
45
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е , че антиваксърите не признават първичния си страх от игли, или от ваксини, или просто от нещо ново за тях , а се оправдават, че уж се борят за някаква измислена кауза. Всъщност те са фанатиците, неграмотните, фашистите , които косвено убиват близки и непознати, съучаствайки в тероризъм против обществото, саботирайки борбата с пандемията. А инфлуенсърите им са от руската машина за дезинформация.
44
3
 
10
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Имахме щастието да посетим този приказен европ.град докато още ни лъжеха,че има демокрация и сме свободни европ.граждани.Бяхме част от навлеците от цял свят.Никога няма да забравя колко добронамерени бяха към нас-имаше надуто отношение откъм чиновници,но откъм виенчани няма да забравя- изискана виенчанка ни превежда в дюнерджийница на Марияхилфенщрасе без да я молим или сами предлагат да ни правят снимка на семейството на нас правещи калабълък.Не заслужават фашистко-сталинистката диващина.УСПЕХ!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксър е този, който маже/лъска обувките с вакса на минаващите покрай него. Така го разирам.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 47 И ДА СА НАРОЧЕНИ ЗА ЖЕРТВИ , ПАК НЕ Е РЕДНО! ПЪРВО ПРАВИЛО НА РОДИТЕЛЯ Е ЗАЩИТИ ДЕТЕТО, А НЕ ГО ИЗПОЛЗВАЙ КАТО ЩИТ! ТАКА ПРАВЕХА ГАДНИТЕ БЕЖАНЦИ КОИТО ИЗПОЛЗВАХА ДЕЦАТА СИ ЗА ДА ПРЕМИНАВАТ ГРАНИЦАТА И ДА СЕ КРИЯТ ЗАД ТЯХ ОТ ОРГАНИТЕ НА РЕДА! ПРОТЕСТИТЕ БЕЗ КРЪВ НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНАТ! БИЛИ ВАКСИНАТА Е МНОГО МНОГО МНОГО МНОГО МНОГО СИЛЕН И ЛЕСНО НЯМА ДА СЕ СПЛАШИ!
41
2
 
28
 
! Отговори
До номер 42 преди 2 години
А ти за какъв се имаш, че да казваш, кой може да ходи на доктор и кой не, а ? Вие, ваксаните, нали сте много защитени, що пълните гащите от страх ? Като сте защитени, тогава няма вероятност да постъпите в болница, нали? Просто усещате, че сте прецакани и това много ви яде отвътре.
40
1
 
5
 
! Отговори
Япак преди 2 години
До 21 . Много е вероятно да съществуваш защото някой твой прадядо е прибягнал до физическа саморазправа.
39
4
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Аз също не одобрявам подобни неща, ОСВЕН АКО ДЕЦАТА ИМ СЪЩО СА НАРОЧЕНИ ЗА ЖЕРТВА НА ФАРМА ФАШИЗЪМА.
38
2
 
7
 
! Отговори
Япак преди 2 години
До 21 _ Много е вероятно да съществуваш защото някой от прадядовците ти е прибягнал до физическа саморазправа.
37
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангиваксърите са получили указания и се активизираха . Поредните порции глупости.
36
13
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕОДОБРЯВАМ РОДИТЕЛИТЕ КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦАТА СИ И ГИ МЪКНАТ КАТО ЩИТ НА ПРОТЕСТИ!
35
7
 
10
 
! Отговори
Стига манипулации, преди 2 години
Австрия все още не го е въвела,има го само като предложение на правителството...Не лъжете хората,че вече е факт,дори още не е внесено за обсъждане в парламента.Като пишете нещо,поне пишете според фактите,а не според спуснати указания...