Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия

Демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу полицията
Обновена: 4 дек 2021 21:03 | 4 дек 2021 20:40, Анисия Иванова
98
Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Над 40 000 души излязоха днес на протести по улиците на Виена, несъгласни ограничителните мерки и със задължителната ваксинация срещу коронавирус, съобщи „ое24“. Редът в австрийската столица се осигурява от 1200 полицаи. Вече има арестувани няколко човека по подозрение, че са оказали съпротива на силите на реда.

Сред протестиращите имаше и много семейства с деца. Демонстрантите носеха трансперанти с надпис „Не на задължителната ваксинация“, „Не сме крепостни и поданици“ и други.

По време на протестите се стигна и до инциденти – демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу правоохранителните органи, в отговор на което бяха посрещнати с лютив спрей.

Австрия е първата страна в ЕС, която отново наложи пълно затваряне и направи ваксинациите задължителни от феврурари догодина, припомня БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха и в нидерландския град Утрехт на протест срещу Covid ограниченията. Демонстрантите преминаха през централните улици на града като скандираха "Медицинска свобода веднага!".
Протестът беше строго охраняван от полицията, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари