Специалист - за митовете около коронавируса

Руски лекар обясни защо маските са важни
5 дек 2021 14:32, Петя Славова
24
Специалист - за митовете около коронавируса
Снимка: Pixabay


Директорът на Изследователския център по епидемиология и микробиология "Гамалея" Александър Гинцбург разсея три популярни мита за коронавируса.

На първо място, лекарят опроверга твърденията за безполезност от носенето на медицински маски.

"Маската защитава предимно тези хора, които не са ваксинирани, които нямат защитни антитела", каза Гинцбург.

Той добави също, че използването на маски от ваксинираните дава възможност да се предотврати предаването на патогена, ако ваксинираното лице е носител на вируса.

Освен това специалистът коментира информацията, че преболедувалите трябва да се ваксинират със "Спутник Лайт", като няма нужда от инжектиране на двукомпонентна ваксина.

"Петдесет на петдесет е вярно. Истината е, че след шест месеца преболедувалите трябва да бъдат ваксинирани със "Спутник Лайт". Освен това, ако човек е на възраст над 65 години, е много вероятно да бъде необходимо ваксиниране с втория компонент", каза Гинцбург, цитиран от БГНЕС.

Специалистът посъветва да се направи тест за антитела след първата ваксинация и, както обясни Гинцбург, ако титърът на антителата се окаже 300 или повече, можете да не се ваксинирате с втората доза. Ако обаче не е възможно да се установи нивото на антителата, по-добре е все пак да се направи втора ваксина, препоръчва лекарят.

Освен това ученият отново отрече слуховете за отрицателното въздействие на ваксините върху репродуктивните способности.

"Не е вярно. Цялата система от доказателства е получена в Института по акушерство и гинекология "Кулаков". Доказано е, че в резултат на ваксинацията със "Спутник V" работата на гените изобщо не се променя", каза Гинцбург.

В същото време специалистът посочи, че при мъже, преболедували COVID-19, репродуктивната система е потисната за дълго време.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси глупостите! Маскитр може и да пазят, ако са медицински. Никой не носи такива! Всички носят ***, който не пррдпазва от нищо! А за спутник изобщо не бих си и помислил.
19
0
 
3
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 месец
Не мога да повярвам, че има хора който още не са осъзнали, че ваксините изобщо не спасяват от нищо. Достатъчно е да видите единният информационен портал. 15 % от починалите са напълно ваксинирани и това е така защото около 15% са всички ваксинирани в БГ. Има голям процент с фалшиви серификати както са повечето ми колеги лекари, задайте си въпроса, защо лекарите не искат да се ваксинират нали те са натоварени яко щото българите не се бодат. Мислете не чакайте някой да ви заплашва и ви говори!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" В същото време специалистът посочи, че при мъже, преболедували COVID-19, репродуктивната система е потисната за дълго време. " А други направо казаха, че стават стерилни след преболедуване.
17
4
 
1
 
! Отговори
циг@ните на САПУН!!! преди 1 месец
До #5 Ваксиниран:А я моа ли разцЕпа главЪта на *** ти, да го 'фана за краката и ръцете и да го олупам у твойта *** кратуна?
16
1
 
4
 
! Отговори
След седмица преди 1 месец
Ваксината на Гамалея срещу Омикрон ще бъде готова за клинични тестове.
15
8
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Три великолепни анекдота, разказани от другаря с типично руската фамилия Гинцбург.
14
3
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
чисто славянска фамилия, характерна за опг питер. никой не коментира какъв процент от маските на пазара биха издържали проверка от наистина независими инспектори.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а спайк протеинът ДОКАЗАНО ПРИЧИНЯВА възпалителни процеси в един куп органи!!! Най-отчетливо се наблюдава при сърцето - що народ, все млади, здрави левенти, изпопадаха по терените. Не минава футболен мач, без да трябва линейки да прибират колабирали ритнитопковци или фенове. Други органи, които също доста често се възпаляват от спайк протеина са.... тес7иси7е! Познат след набождане с мРНА ми се оплаква, че 2 седмици е фъргал кафЕви съсиреци!Ще дойде ден, когато дохторите колаборационисти ще си п
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И путника е правен от спайковете, а те причиняват тромбите, Др. Зеленко го доказа, но го изпъдиха от щатите.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напишете в Гугъл "Александр Гинцбург" вижте му мутрата и всичко ще ви стане ясно. Иначе Русия е същия ковиден концлагер с терор над населението, както и Австралия, и Канада, и Германия. А Спутник е същият съмнителен бълвоч като западните ваксини, който наслно бодат на всички за да печелят пари
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Jeбем го и дохтора, дето не знае, че ширпотребните маски, които масово се ползват НЕ СПИРАТ АЕРОЗОЛИ! А капчиците в аерозола са многократно по-големи от вирусите. Та освен, че аерозолните капчиците минават през маските, те носят и вирусите. Единственото, което тия маски правят е да спират плюнku и пръски, което е далеч от "маските спират разпространението на вирусО"! За спутнико не знам, но за мРНА препаратите многократно е обяснено как липидите в тях вредят на жен.репр.с-***. А спайк протеина
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама ми е чудно, защо в Русия е същото като в Германия??? И двете си имат специалисти бол, а заразените вървят нагоре и нагоре? Некой пак лошото им мисли и на двата народа.
8
3
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Е ....кво да каже човека !? А е казал нещо друго , а е отишъл да сее борчета у Сибир !
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой коронавирус?
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
..За митовете около митичния вирус...
5
6
 
2
 
! Отговори
Не е вярно преди 1 месец
Ваксините повишават либидото.
4
14
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 месец
Вчера от любопитство със един сатър разцепих на две главата на едно антиваксърче! Да, вътре нямаше нищо!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добрата е гореспоменатата ваксина, но илюминатският нов св. Ред (разбирай англосакс. тиранство) не я допуска до западните маси .
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости, изкарах го и съм даже по продуктивен и виждам по добре и с двете очи.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малее, не мое да бъде.