Германия планира задължителна ваксина за работещите в болници

Новото германско правителство ще поиска това от 16 март
6 дек 2021 08:20, Елка Василева
34
Германия планира задължителна ваксина за работещите в болници

Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна ваксинацията срещу COVID-19 за работещите в болниците, домовете за възрастни и други медицински практики, става ясно от законопроект, видян от Ройтерс.

Още по темата

Германия се въздържаше да наложи задължително ваксиниране, за да не влоши ситуацията с недостига от работна ръка в здравеопазването и старческите домове, но страната се бори с четвърта пандемична вълна и подкрепата за подобна мярка се увеличава.

В сряда социалдемократите, зелените и свободните демократи ще съставят правителство и през седмицата ще внесат в парламента необходимото законодателство.

В проектозакона се казва, че персоналът, който работи в тези сфери, ще трябва до 15 март да докаже, че е ваксиниран или е преболедувал COVID-19, или да представи медицинско удостоверение, че не може да бъде ваксиниран.

Германия иска преди Коледа да ваксинира или да предложи бустерни дози на 30 милиона души. Проектът предвижда временно и след съответно обучение право да слагат ваксини да се даде и на зъболекари, ветеринари и аптекари. Предлага се също така да се удължат до 15 февруари временните мерки, позволяващи на германските провинции да налагат по-строг локдаун, ако е необходимо.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не трябва да бъде задължаван да се боде. За една истинска ваксина трябва години изпитания, а с тези препарати има много проблеми и ако се гледаше както трябва щеше да са отхвърлени и да ги изтеглят. С АстраЗенека след няколко случая това се случи.
7
0
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
кога заиграе мечката у комшията- да се готвят ***!
6
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе една сестра от много години работи с Ковид, но сега се разболя, тежко го изкара, а нали би трябвало да се добива там имунитет.
5
51
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не го разбраха това, че докато не направят ваксинацията задължителна за всички, скоро няма да водим нормален живот.
4
1
 
24
 
! Отговори
танер преди 2 години
нека тези които гласуват заноните дадът пример и първо за тях да стане задължително ваксинирането
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хората работещи в болниците имат най-добър имунитет и постоянно високи нива на антитела. Що са т*п ид**т трябва да си за да изложиш здравето им на опасност!? Дори Израел не е поел подобна стъпка отчитайки ненужните рискове за здравето на медицинските работници.
2
4
 
32
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Мисля , че е необходимо да се слага ваксина и на починалите - епидемия е все пак те сьщо са потенциални носители
1
4
 
28
 
! Отговори
Хайл Пфайзер! преди 2 години
Зиг Урсула! Зиг Зауер!