Германия планира задължителна ваксина за работещите в болници

Новото германско правителство ще поиска това от 16 март
6 дек 2021 08:20, Елка Василева
34
Германия планира задължителна ваксина за работещите в болници

Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна ваксинацията срещу COVID-19 за работещите в болниците, домовете за възрастни и други медицински практики, става ясно от законопроект, видян от Ройтерс.

Още по темата

Германия се въздържаше да наложи задължително ваксиниране, за да не влоши ситуацията с недостига от работна ръка в здравеопазването и старческите домове, но страната се бори с четвърта пандемична вълна и подкрепата за подобна мярка се увеличава.

В сряда социалдемократите, зелените и свободните демократи ще съставят правителство и през седмицата ще внесат в парламента необходимото законодателство.

В проектозакона се казва, че персоналът, който работи в тези сфери, ще трябва до 15 март да докаже, че е ваксиниран или е преболедувал COVID-19, или да представи медицинско удостоверение, че не може да бъде ваксиниран.

Германия иска преди Коледа да ваксинира или да предложи бустерни дози на 30 милиона души. Проектът предвижда временно и след съответно обучение право да слагат ваксини да се даде и на зъболекари, ветеринари и аптекари. Предлага се също така да се удължат до 15 февруари временните мерки, позволяващи на германските провинции да налагат по-строг локдаун, ако е необходимо.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Чакайте малко бре преди 2 години
До 15 март има още повече от 3 месеца. Ами ако изчезне вирусът пак ли ще има вакса. По-добре си кажете за колко години напред го планирахте, че омикронът може да ви обърна сметките, а фармамафията. вложи милиарди в заводи за ваксини. И после ко.прайм,а? Нов вирус
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините се провалиха. Само тапите не са го разбрали още.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани са, но им трябва 3,4 бустерна доза, та дори и 5та на някои. Като изтече срока се водят неваксинирани. Затова искат задължителна, да ги боцкат до безкрай. То и при нас като мине времето и ставаш не ваксиниран. Напролет идва другата вълна и искрено се надявам да оцелеем. Вижте че има медийно затъмнение на случващото се и някой командва отгоре всички правителства.
25
0
 
16
 
! Отговори
пфф преди 2 години
Смятайте, колко са "ефективни" ваксините, щом лекарите не искат да си ги слагат. И това е навсякъде - в БГ са около 30% само, като според мен бройката е преувеличена, щото нали.. ваксите според мен отиват в мивката. И колко смешно звучи - Германия е пред колапс, що, да питам аз? Отличниците по ваксиниране - Германия, Англия, Кипър, Австрия и т.н., всичките са зле - локдауни, бустери, дискриминация..
24
0
 
17
 
! Отговори
баба Изперкел преди 2 години
Големи пустиняци се оказаха тези германци, ейййй.......!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ще задължават медиците да се ваксинират, значи доста е малък процента ваксинирани измежду тях. След като самите медици не искат да си слагат това нещо правете си сами изводите.
22
0
 
24
 
! Отговори
Напълно нормално преди 2 години
Германците имат богат исторически опит в разделението на хората на категории, както и в провеждането на насилствени медицински манипулации.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицинския персонал е в основата на надписването на бройките и на създаването на тази безумна пландемия. Всичко е за пари. Като мълчат нека ги бодат, но ваксини за този персонал да се слага само на едно място в града, за да се изключи възможността да си хвърлят ваксата в мивката. Мълчанието им убива повече хора отколкото Короната.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля докторката от форума, дето все натиска за задължителна всеобща ваксинация, да откликне на призива -апропо, тя ваксинира ли се вече или все още не?
19
0
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Ако и 20% напуснат системата, и ще има повече от,, умрели" от Корона. Дано са силни, и подадат веднага оставки, че да ги видим тогава.... В събота, след мач във втора бундеслига, колабираха двама млади играчи- общото между тях е..??? Познайте от първия път! Имаме Нов Холокост! Пазете децата и Бог с ВАС
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеш да вкараш 45 пола в германската душа, но не можеш да изкараш нациста от нея! Това е изводът.
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, но пък никъде не пише че вчера Европа е горяла в стотици места от стачки. В почти всеки град на Германия е имало стачкуващи на площадите. Белгия, Нидерландия, а в Австрия е било нещо грандиозно! Да виждате новини на тази тема? Каква промяна само, боже каква демокрация и истина ни заливат? Само не разбирам защо при тази харвардска промяна се чувствам като едно време в комунизма? Някой има ли идея?
16
4
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
До АнонименИзраел започнаха ваксинирането именно от медицинските кадри, не говорете неистини!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ако не фашизъм на собствения си народ
14
1
 
13
 
! Отговори
Да, ама преди 2 години
До танерТе се "ваксинират" от плацебо флаконите. Прочети историята с Медицинския център в Любляна.
13
1
 
23
 
! Отговори
AAA3 преди 2 години
Португалия която е ШАМПИОН по ваксинация, само с 1.5% не ваксинирани наф 12 год. Имат повече случаи от миналата година. оправдания от сорта ами то било Делта са несериозни. Нали още лъжат и мажат *** ваксината и срешу Делта била ефективна. Кой им е виновен сега? Тези 1.5% ли? Естествено, това е чисто статистически невъзможно. Просто ваксината и за *** за зеле не става. И аз бих се радвал да работеше и всичко да е минало. Мисля си понякога че не ваксинират срещу корона а срещу next Pandemic
12
1
 
24
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И тия ли ще си стрелят в краката като гърците? После ще мобилизират частни лекари, щото не им стигат...
11
1
 
22
 
! Отговори
AAA 2 преди 2 години
са починали говоря . Усложненията са стотици хиляди. Всеки има интернет и може да си провери. Преди години за 5.6 смъртни случаи се е правило разследване, а сега всеки де прави че тези данни не съществуват. Отделно в цяла Западна Европа има ръст на смъртността с около 15% летните месеци когато нямаше корона, и супер голям ръст на умрели от сърдечни проблеми, вкл. млади. Не знам човел колко трябва да е промит че да не вижда числата
10
1
 
16
 
! Отговори
AAA преди 2 години
С Астра Зенека се случи само защото струваше 2 долара на доза а не 25 като другите. Като гледам данните от ЕС и ЮК за дали починали сшед ваксинация или усложнения. Астрата е с най малко, въпреки че в ЮК почти само на нея бяха в началото. Не мога да разбера обаче как в Vaers. и Ema, сайтовете за усложнения след ваксина има по над 30000 регистрирани случая, а никъде не се говори затова нито проверяват. В Германия официално признати има 48. Като цяло отказват да разследват, ще са в пъти
9
23
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Дам, трябва си. Доста хора около мен, които приказваха против ваксинацията, вече (за съжаление) не са сред живите - Ковида ги отнесе.