Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната

Доставят още тестове на училищата другата седмица
181
Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е успяла да обърне епидемичната вълна без да влиза в локдаун, докато на много места в Европа има пълно затваряне, коментира министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред Нова телевизия.

Още по темата

„Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения. Ние само следим за организацията. Всеки болен има достъп до медицинска помощ. Още от лятото беше планирано всичко. Смъртността трябва да бъде анализирана в детайли. 90% от починалите са над 60-годишна възраст и са неваксинирани. Затова призовах възрастните хора да се ваксинират”, обясни Кацаров по повод на високата смъртност у нас.

По думите му имунизацията трябва да остане доброволна.

Относно тестовете за учениците здравният министър заяви, че за доставките им отговаря МОН.

„Това не зависи от МЗ, а от образователните власти. Според мен би трябвало да се осигурят условия  за всички, които искат да учат присъствено, дори да става въпрос за няколко ученици. Нашето изискване е да се осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Имахме най-доброто желание да помогнем, като закупим вместо тях тестове”, обясни д-р Стойчо Кацаров. По думите му има осигурени тестове за учениците до средата на януари.

„Доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица”, поясни министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
15
 
! Отговори
Каруцаров преди 2 години
КАЦА гледай колко са умрелите. За този рекорд ли раздаваше медали? За това че сме на челните места по-смъртност. ГЕНИАЛНО! Само глупаците биха ти вярвали. За съжаление те са мнозинство.
108
8
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Вече 32-ри ден заразените във "Велика България" намалят, а във всички Европейски страни се увеличават. Каква ли е причината за това? Сигурно е по случай изритването на тиквата от власт.
107
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: А Стойчо (номер 117) Не бе, той си го каза човекът. Не е за парите, ами от Европейския Съюз и по-точно европейската комисия го натискат да въвежда задължителна ваксинация в България.Нали идва наскоро поредния еврокомисар. Като чекистите по времето на Сталин са тия комисари!
106
2
 
6
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Къцаров, пак забрави за образователния локдаун и че вече трета година си играете с този на-важен ресурс на България!!!
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер! Доказахте, че всичките мерки са излишни! Отменяй всякакви извънредни положения веднага!
104
1
 
8
 
! Отговори
А Стойчо преди 2 години
за власт и пари си обърна мнението на 180*
103
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Тя вълната не е обърната, а сама спадна. Мерките ги въведоха след като вълната започна да спада. Така се движат такива зарази, на вълни. Починалите на възраст над 60 години не са 90%, а 85% от починалите. Починалите, които не са ваксинирани не са 90%, а 99%, като при сегашната вълна са 95% от починалите.
102
5
 
3
 
! Отговори
До 105 преди 2 години
Като си почнал да сравняваш, давай до край - 12 пъти по-голяма държава от България а има само 3 пъти повече починали - 30 000в БГ, 90 000 в DE. За последните 2 седмици 3000 починали при тях, 1500 при нас! Говорим за 12 пъти повече население!! Ако ваксините и мерките не работеха, при 1500 починали в БГ за две седмици, в DE трябваше да са 18 000!!!
101
0
 
10
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Стойчо, мамин златен, много хора умряха.То и без никакви мерки вълната се обръща, ама много хора ги няма после на преброяването...
100
2
 
6
 
! Отговори
Рака преди 2 години
Ти, президента и всички управляващи ковид кризата в последните години сте за съд. Съжалявам че смъртното наказание е забранено. Дано за вас го разрешат, само за вас. Убихте много Българи.
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка държава си определя мерките.Това,което знам е,че в Австрия има локдаун за всички,в Германия е за неваксинираните.В Австрия тази седмица ще се решава ,ще се прекрати ли локдаунът за ваксинираните.Но във всички случаи неваксинираните са в кюпа.Има много протести ,но те едва ли ще променят нещо.Предстои и задължителната ваксинация.Така че, антиваксарите ,кучетата лаят,керванът си върви.Както казваше моята баба,щом има луди,има и мъдри.
98
1
 
5
 
! Отговори
Каца преди 2 години
Този е най-голямото ми разочарование от тия служебни министри! Направо е срам! Всичко, което говореше допреди няма и 10 месеца, точно на обратното направи. И естествено го отнесоха децата, щото не гласуват.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВърбанШвеция.
96
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
БРАВО, "специалист" !
95
1
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Този съвсем очевидно не е лекар ,а обикновен бюрократ!
94
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нямаше разлика с действията на Борисов. Нека пенсионерите и няколко малди без късмет да умрат, за да има печалба за кръчмарите. Дано следващия министър да има силата да наложи задължителна, ако трябва насилствена, васкинация за кухавелите, които все още не са се ваксинирали.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения." .... уви , в БГ и лечебните заведения правят всичко друго, освен да лекуват ... просто е гротескно (и същевременно трагично!), къде е изпаднало общото ниво на здравните и болнични услуги, след смяната на политическия режим преди 30 години.
92
1
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
В 85 милионна Германия бият тревога при 300 починали на ден и вземат тежки мерки ... В 6 милионна България, при 100 починали на ден го водим успех! Що за деградирало общество сме, що за лешояди ни управляват!!!!
91
1
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Браво Каца - остави децата без образование, въведе жълта звезда за неваксинирани. Но съдбата има чувство за хумор -току виж някой ден те лекува лекар завършил онлайн.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност това е естествения ход на заразата , върви на вълни. Скоро ще дойде следващата. При нас се наблюдава натурално ходът на епидемиологичния процес- брутално много умрели. Който оцелее, оцелее. Така е без мерки!