Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната

Доставят още тестове на училищата другата седмица
181
Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е успяла да обърне епидемичната вълна без да влиза в локдаун, докато на много места в Европа има пълно затваряне, коментира министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред Нова телевизия.

Още по темата

„Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения. Ние само следим за организацията. Всеки болен има достъп до медицинска помощ. Още от лятото беше планирано всичко. Смъртността трябва да бъде анализирана в детайли. 90% от починалите са над 60-годишна възраст и са неваксинирани. Затова призовах възрастните хора да се ваксинират”, обясни Кацаров по повод на високата смъртност у нас.

По думите му имунизацията трябва да остане доброволна.

Относно тестовете за учениците здравният министър заяви, че за доставките им отговаря МОН.

„Това не зависи от МЗ, а от образователните власти. Според мен би трябвало да се осигурят условия  за всички, които искат да учат присъствено, дори да става въпрос за няколко ученици. Нашето изискване е да се осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Имахме най-доброто желание да помогнем, като закупим вместо тях тестове”, обясни д-р Стойчо Кацаров. По думите му има осигурени тестове за учениците до средата на януари.

„Доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица”, поясни министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това му се вика гьонсуратлък
88
1
 
7
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Ние сме голяма работа,бре! Овладяхме пандемията без локдауни и затваряния и "САМО" с 30.000 починали. Браво, г-н Кацаров!
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимно шубе преди 2 години
До АнонименЕй чики, ти бил ли изобщо в училище/университет да видиш какво е. Онлайн ще научиш, толкова колкото и децата сядат лятото да четат каквото и да било. С това обучение ще се върнем в Каменната епоха!
86
1
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Обърната е вълната....с цената на много животи!
85
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и на вас антиваксарите не ви е много чиста работата.Много сте свободолюбиви,няма що.Най напред ваксините убиваха,сега пък били чиста водичка.Вие ли сте добрите в тази ситуация.Едва ли.
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди имахме зелени коридори, сега имаме зелени сертификати...следващото зелено какво ще е? Зелена трева за трай коньо?
83
0
 
17
 
! Отговори
GG преди 2 години
Долна комунистическа *** ! Как може да са умрели хиляди под твое ръководство и ти да си доволен от това ?!
82
5
 
13
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
До 55 "По добре ужасен край,отколкото ужас безкрай." - Дай пример с поне 1 държава в която има голяма ваксинация и няма заразени, хора в болници, маски, ограничения, сертификати. Аз нещо не се сещам за такава. Така че без лъжи ако може.
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де. Защо за работещите в мола и други места където се изисква сертификат и където има доста повече дистанция и пространство тестовете се правят извън сградата и важат 48 часа, а за учениците набутани един до друг по 23-27 деца в тясна, задушна стая без адекватна климатизация ще важат цяла седмица. Нали според Денков с тестовете се осигурява безопасна среда по училищата? Тогава да ни тестват всички с плюнка, да подписваме декларация/съгласие и да си ходим навсякъде
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години американско парнтьорство, ЕС и НАТО - два милиона българи се преселиха в отвъдното от мизерия и лош живот. Защо няма локдаун на ЕС и САЩ?
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър на смъртта
78
2
 
9
 
! Отговори
Димитрье събуди сье преди 2 години
Искам си Кунча!Да ни обяснява колко лош е вируса и колко добра е вълшебната течност у шишенцето...
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доволен е, всеки ден по 3 автобуса се преселват на оня свят.
76
3
 
15
 
! Отговори
You преди 2 години
Зеления сертификат е пълен провал, навсякъде се влиза с една снимка на някакъв сертификат. Охраната пита дали имаш сертификат, а не ваксина или тест! Така че всички хора разполагат с такъв. Това е положението Кацаров. А и се замисли за това, че починалите откакто ти си министър са над 9000 души
75
2
 
5
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Другата вълна да се хвалиш с нови 16000 трупа
74
1
 
4
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Боже боже.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обърнахме и мина си по естествен начин са коренно различни неща. Няма как да сме обърнали каквото и да е, болниците фрашкани изписват болни хора, спрян прием на пациенти и спрени операции. Най-висока смъртност в света, по време на тази вълна. Абе запазваме си челните позиции, жалка картинка сме българите. Вижте в Worldometers.info, може да подредите страните по умрели на 1 млн., на престижното 2ро място сме.
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как без локдаун бе, Каца?! МИЛИОН И ПОЛОВИНА деца, учители и хора от бизнеси, свързани с децата, бяха принудително затворени вкъщи. Това ако не е локдаун, какво е? Поредната есенна грипна вълна мина и си замина, ти си вярвай, че било благодарение на някакви хартийки, дето сте ги кръстили Зелен сертификат. Само дано не си толкова *** да си мислиш, че и НИЕ ти вярваме.
71
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Обърната на цената на стотици жертви всеки ден. Този е за затвор.
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да с един куп умрели Български граждани. Тоя не е в час.