Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната

Доставят още тестове на училищата другата седмица
181
Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е успяла да обърне епидемичната вълна без да влиза в локдаун, докато на много места в Европа има пълно затваряне, коментира министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред Нова телевизия.

Още по темата

„Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения. Ние само следим за организацията. Всеки болен има достъп до медицинска помощ. Още от лятото беше планирано всичко. Смъртността трябва да бъде анализирана в детайли. 90% от починалите са над 60-годишна възраст и са неваксинирани. Затова призовах възрастните хора да се ваксинират”, обясни Кацаров по повод на високата смъртност у нас.

По думите му имунизацията трябва да остане доброволна.

Относно тестовете за учениците здравният министър заяви, че за доставките им отговаря МОН.

„Това не зависи от МЗ, а от образователните власти. Според мен би трябвало да се осигурят условия  за всички, които искат да учат присъствено, дори да става въпрос за няколко ученици. Нашето изискване е да се осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Имахме най-доброто желание да помогнем, като закупим вместо тях тестове”, обясни д-р Стойчо Кацаров. По думите му има осигурени тестове за учениците до средата на януари.

„Доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица”, поясни министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
13
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Отглеждам личности които мислят и самостоятелно вземат решения. Не възпитавам личности които се подчиняват и изпълняват без да питат как и защо. Нацистите първо горяха книги, после горяха и хора. Световните фармамафиоти в преследване на печалби и контрол върху населението се разправят с инакомислещите като доц. Мангъров и избиха милиони с неадекватно лечение, лъжи и манипулации. Кой е социопатът в случая?
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С цената на над 8500 починали само последните 3 месеца, повече жертви отколкото сме дали през втората световна война.
67
1
 
0
 
! Отговори
Прокурор преди 2 години
До Анонимен 57Дай са трите имена и адреса за да те потърсим. Сам предложи да доказваш твърденията си. Да видим в съда какво ще кажеш. Доведи и приятелите си, за които спомена.
66
3
 
5
 
! Отговори
Може, ама до кога преди 2 години
"Но имам много познати ваксинирани, нищо им няма, живи и здрави да са."=====ЗА СЕГА.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне веднъж се дръжте достойно и не си прехвърляйте топката. Има си ясни правила- над 500 на 100000 заразени, учениците минават онлайн. Като спаднат под 500 се връщат на ротационен принцип и под 250- всички в клас! Без да се намесват тестове, да се противопоставят училища и да се харчат толкова пари за тестване, което не се прави от специалисти и е ненадеждно!
64
1
 
3
 
! Отговори
Ех, Каца, Каца преди 2 години
колко си га./ден ти. Изпълняваш като пионка нарежданията на здравната световна ***./фия. А между другото Кунчев къде е и как е.
63
11
 
14
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Моите деца няма да тръгнат на училище докато не бъдат изцяло отменени дискриминаторските и сегрегиращи тестове, унизителните и абсолютно ненужни маски и цялата ковид и ваксо пропаганда която се лее там. Моето и още осем семейства сме обединили усилия. Наели сме три пенсионирани учителки. Всяка вечер децата се събират в едно от жилищата и учат заедно. Резултатът е отличен. Призовавам и останалите родители да постъпят по този начин и да игнорират напълно заиграванията на фармамафиотите с децата ни
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що преболедувалите не получават доживотен сертификат? Докога ще се търпи тоя фашизъм?
61
1
 
1
 
! Отговори
Меламедов преди 2 години
От майчината утроба директно в квотата на проф.Иво Христов, където получаваш дарбата да тълкуваш действията на Бил Гейтсов:)))))))
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък познавам много неваксинирани изкарали го, а ваксинираните ми познати не ги е хванало.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То всеки вече болен е набеден за измисленото вирусче :)) За това съм благодарен, колкото и тежки да беха времената през 90-те, че поне не ме лъжеха, а си казваха какво искат :)))
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
57 М има и не ваксинирани дето го карат. Но и аз още не съм усетил да ме хване, слава богу и близките ми. Още не мислим да се ваксинираме. Но имам много познати ваксинирани, нищо им няма, живи и здрави да са.
57
1
 
14
 
! Отговори
М. лице преди 2 години
Лъже, лъже и отново лъже.Комунист-бюрократ.Това е Кацаров.
56
7
 
1
 
! Отговори
Кире Бобовдолецо преди 2 години
Никак не са добре нещата, старите като цяло държат властта в целия свят, те са застрашени от ковид, и налагат на всички рестрикции, ясно е, че играта ще се проведе по правилата на възрастните, и за младите е по-добре да го приемат, може да не се е справедливо и природосъобразно, но така стоят нещата.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, да де-да запазим икономиката за сметка на личната свобода на хората. Обаче, икономиката се прави от хора. Ами сега?
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55Демокрацията требва да спазва закони, обаче демокрацията позволява на хората, да се съмняват в тези закони, нарича се свободно мнение, явно не си запознат с това нещо :)))
53
2
 
12
 
! Отговори
Тия са преди 2 години
тотално изтрещели смешници! Бръщолевят си глупости и си мислят,че някой им вярва,като дори самите те не си вярват! Казали са им какво да плещят,никой н еги взима насериозно,ама те-бръщолевят ли-бръщолевят.Но най-много се обиждат, като разберат,че хората вече не гледат телевизия и не четат вестници-ей заради такива"новини и изказвания"!А ако ги няма тия порсташки изказвания по тв-има сума ти бозаджийници- игри на ***, ранчото, маскирания *** и тем подобни..
52
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
и като ги направят ваксите задължителни после вий coроските прaсетa ли ще ги бодете на тия дето не искат? Да ви видя как точно ще успеете да ги накарате насила ония в шведската махала.
51
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността и без вируса си е така в България. Браво на Кацаров.
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45, платено вакса ***, цяла западна Европа е с ваксинация на макс и пак затвори, пак сложи рестрикции, че и по-големи от нашите. Тоя ковид щеше да е минал и заминал, ако не беше истерията с ваксината. И знаеш ли кое е най-интересното. Че тия които не сме ваксинирани, не го ловим. Но пък всичките ми познати ваксъри го хванаха. Мога да го докажа с имена, ако трябва и пред прокурор!