Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната

Доставят още тестове на училищата другата седмица
181
Кацаров доволен: Без локдаун епидемичната вълна е обърната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е успяла да обърне епидемичната вълна без да влиза в локдаун, докато на много места в Европа има пълно затваряне, коментира министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред Нова телевизия.

Още по темата

„Здравните власти не лекуват, лекуват лечебните заведения. Ние само следим за организацията. Всеки болен има достъп до медицинска помощ. Още от лятото беше планирано всичко. Смъртността трябва да бъде анализирана в детайли. 90% от починалите са над 60-годишна възраст и са неваксинирани. Затова призовах възрастните хора да се ваксинират”, обясни Кацаров по повод на високата смъртност у нас.

По думите му имунизацията трябва да остане доброволна.

Относно тестовете за учениците здравният министър заяви, че за доставките им отговаря МОН.

„Това не зависи от МЗ, а от образователните власти. Според мен би трябвало да се осигурят условия  за всички, които искат да учат присъствено, дори да става въпрос за няколко ученици. Нашето изискване е да се осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Имахме най-доброто желание да помогнем, като закупим вместо тях тестове”, обясни д-р Стойчо Кацаров. По думите му има осигурени тестове за учениците до средата на януари.

„Доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица”, поясни министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт- По статистика от 2011-та насам сме с най-восока смъртност в света от всичко и сме най-бързо топящата се нация на планетата. С всичките тия умрели от КОВИД очаквах задръстването по Цариградско да вземе да понамалее ама де тоя късмет. Оказа се че общата смъртност в България не е мръднала. Все същата си е и с 2те години страшна пандемия. Пу майка му стара все на мен ми се слуйчва да лъжат.
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обърнал е да баба си фурката. Нищо не е обърнал. Някой да го *** няма ли да хване да погледне тая скапана статистика дето 2г вече я водим за тоя смешен вирус, опа, пардон, "тая страшна чума". Що не погледнете да видите, че с локдаун и без локдаун, с ваксини и без ваксини, с изолация като Австралия или без мерки като Шведите, всяка "вълна" траеше около 6-7 седмици и после спираше. Мааму стара вече 4 вълни и управляващите кpeтeни продължават да говорят глупости. Който не гледа историята я повтаря
147
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тези класации по принцип винаги са изкривени от това, кога поредната вълна се е развихрила в дадена държава. Примерно на Балканите имаше много новозаразени преди месец-два, а сега са малко. В Бенелюкс преди месец-два имаше малко нови случаи, а сега са много. Това което е относително сравнимо е какъв е дела на починалите от заразените, а това очевАдно зависи от това колко са ваксинираните.
146
0
 
4
 
! Отговори
Hombre преди 2 години
Обърната била вълната...само че вече без родителите ми! Та все ми е тая вече....насила отнети животи в рамките на една седмица...Подарък от едни демони дето уж садят "демокрация", ама са се сдушили с дявола!
145
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
За изминалата седмица сме на трето място в света и Европа по регистрирани починали през седмицата на човек от населението. По брой на новите случаи сме на 47 място в света и на 33 място в Европа.
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мдааааа Споко на 2-ро в света сме. Разминахме Северна Македония.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мдааааа Второ място в Европа сме за миналата седмица. Ама явно е до надута статистика и калпаво здравеопазване, а не до ваксинация, щото след 6то място в класацията няма значение дали си с 70 дози на 100 човека или 290 на 100 за това на кое място си. Виж, топ страните по брой заразени са всички с над 110-120 дози на 100 души. Статистиката я водят в дози на 100 човека и примерно 100 на 100 значи около 50% с две дози.
142
1
 
5
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
виждам ,че господина е доволен от постигнатите резултати , а има ли представа на кое място е България по смъртност ,не е лошо да провери ,защото е министър на ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , все пак???
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2021/12/05/lorer-jertvite-s-covid-u-nas-sa-ot-mashtabite-na-svetovna-voina.512939
140
0
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Този е повелителя на вирусите, предполагам че пролета ще бие тъпана, че заради неговите мерки дърветата са се разлистили!
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОГ Е ЛЮБОВ ! КЪДЕТО Е БОГ НЯМА БОЛЕСТИ И ВИРУСИ! КОЙТО ЖИВЕЕ В ЛЮБОВ И ВЪРВИ ПО БОЖИЯ ПЪТ Е ВИНАГИ ЗДРАВ И ЩЕ МУ БЪДАТ ДАДЕНИ ВСИЧКИ БЛАГА! ЗАЩОТО ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ НА ВСЕЛЕНАТА
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОВИД Е ПЛАН ЗА НАМЯЛАВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И СЪЗДАВАНЕ НА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И БИОРОБОТИ! ТОВА Е! ТЕЖКО ИМ ГОРКО НА НЕМИСЛЕЩИТЕ ПРОСТИ ДУХОВНО БЕДНИ КОЛКО ТРЯБВА ДА НЕ ОБИЧАШ СЕБЕ СИ ТЯЛОТО СИ С КОЕТО СИ СЛУЖИ ДУШАТА НА ЗЕМЯТА ЗА ДА СИ СЛАГАШ ВАКСИНА В НЕГО ПОНЕЖЕ НЯКОЙ ТИ КАЗАЛ И ВНУШИЛ ЧЕ ТРЯБВА. ХА ХА ГОСПОДИ ПРОСТИ ИМ! НЕЩО НЕ ЕСЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ИДВАНЕТО НА ИСУС - НЕВЯРВАЩИ НЕМИСЛЕЩИ НЕРАЗВИТИ БЕДНИ ДУХОВНО - ОТВРАЩАВАМ СЕ ОТВРАЩАВАМ СЕ!
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОВИД Е ПЛАН ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО - това немислещо просто глупаво неразвито конуматорско седящо тук и незнаещо какво чете зомбирано от разни които го управляват и убиват всячески *** простите хора понеже са на много ниско ниво на интелигентност нямат знанния една книга не са прочели и слагат - на истината! Вие самите носите най големия вирус ЩОТО СТЕ НЕВЕЖИ И НЕРАЗВИТИ! ПО ГОЛЯМ ВИРУС ОТ ТОЯ НЯМА! ЗАТОВА ВИ УПРАВЛЯВАТ ЛЪЖАТ УБИВЯТ КАКТО СИ ИСКАТ
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До отвратенгроб няма защото смърт няма - ДЪНОВУМИРА материята душата и съзнанието са вечни!човек много пъти идва на земята и отива в нневидимия свят за да учи това което не е научилЩо за простолюдие що за невежи и неосъзнати духовно бедни неразвити забравили откъде идват хора има?!. Незнаеещи законите на физиката квантовата физика камоли на ВСЕЛЕНАТА! Смъртта е илюзия.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ СТИГА С ТАЗИ ИЗМАМА БЕ ЛЪЖЦИ СЛУГИ НА САТАНИТЕ ЧЕ МИ ПИСНА ДА ВИ СЛУШАМ И ГЛЕДАМ ОТВСЯКЪДЕ ВНУШЕНИЯТА! БОГ Е ЛЮБОВ И СВОБОДА ДУШАТА ПРОИЗЛИЗА ОТ БОГА И НЕЙНОТО ЕСТЕСТВО Е ЛЮБОВ! ХОРАТА НЕ ВЪРВЯТ ПО БОЖИЯ ПЪТ ЗАТОВА СТРАДАТ! ЧОВЕК СЪС ЛАБА ИМУННА С-*** И ОТ НАСТИНКА МОЖЕ ДА УМРЕ НА ФИЗИЧЕСКО НИВО. КОВИД Е ПЛАН ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД И НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО
134
1
 
0
 
! Отговори
Пандекс преди 2 години
...трябва да се изчисли в милилитри. Пандекс 1% има 10мг в 1 мл.
133
2
 
2
 
! Отговори
Пандекс преди 2 години
Възрастните и рисковите да НЕ се ваксинират, но да пият профилактично 2 пъти седмично Пандекс по 0.2 мг на кг телесно тегло. Трябва витамин С, Д и цинк също. Ако има болен вкъщи, да се самоизолира и да се вдигне дозата до 0.4 мг на кг телесно тегло и да се пие на всеки 48 часа, докато има контакт с болния. Най-рисковите са рискови както от Ковид, така и от ваксините.
132
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Аз пък вчера влязох в мола със снимка на зелен лист и върху него ръчно изписан текст: зелен сертификат. Чичката от охраната даже не го погледна. Всичките ми познати ходят така само че със снимка на някакъв QR код, разтеглен на целия екран. В малките населени места където няма лаборатория такова животно зелен сертификат няма.
131
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, виете ли гербари на умрело?
130
8
 
6
 
! Отговори
отвратен преди 2 години
Обърнаха земята от трапове за умрелите ,гробищата се разширяват от от село до село и град до град .Обърнахте на хората живота с безхаберието и неадекватността на такива като кацата .Браво на празната каца за обърнатия ковит за сметка на хиляди умрели и първо място по смъртност в света.