БЛС срещу Мангъров заради мнението му за COVID кризата

Нарушил ли е инфекционистът Кодекса за професионалната етика?
Обновена: 7 дек 2021 08:20 | 7 дек 2021 07:36, Петя Славова
172

Българският лекарски съюз разследва доц. Атанас Мангъров заради негово интервю. Противникът на COVID мерките има 10-дневен срок да отговори на етичната комисия към организацията, предава Bulgaria ON AIR.

Ако БЛС сметне, че инфекционистът е нарушил текстове от Кодекса за професионалната етика на лекарите в България, го грози порицание и глоба до 5 минимални заплати. Времето му за отговор е до 7 декември.

Самият Мангъров още не е подготвил писмената си защита. Не познава и учения, подал сигнала до съсловната организация. Но повтаря тезите си, които развива още от миналата година.
 
"Нито е лекар, нито е болен. Нещата, в които ме обвинява, че съм прегрешил, са известни на всички. Той твърди, че моето отношение към "зелените сертификати" е неправилно. Той се изказва срещу моето изказване, че тези, които са ваксинирани, могат да се заразяват. Което е така. Те могат да се заразяват. Той твърди, че едва ли не коронавирус в детската възраст протича тежко, което не е вярно. Децата са тези, които трябваше да посрещнат тази епидемия", заяви доц. Мангъров.

А действията на съсловната организация той сравнява с времената отпреди 1989 година.

"Всеки, който се изкаже против линията на партията, веднага му се режеше главата. Аз съм се явявал на изпит по "Научен комунизъм". Който е толкова научен, колкото са и тези тези на тази пандемия. Цялото това нещо, че тези от БЛС са се вързали на това глупаво писмо, само ми създават нерви. Не че се нервирам кой знае колко", каза още инфекционистът.

Според математика от БАН - проф. Николай Витанов, обаче, доц. Мангъров е сред помагачите на пандемията.

"Аз започнах да предупреждавам за повишена смъртност поради факта, че в главите на много хора са вкарвани идеите, че този вирус е безобиден, че го няма, че той ще изчезне, че някой ще си скъса дипломата, ако вирусът не изчезне. А резултатът е налице. Чак след въвеждане на "зелените сертификати" ваксинацията помръдна. Някой е вкарал в главите на хората идеи, които им вредят", категоричен е той.

Мангъров обаче смята, че неговите тези помагат на обществото.

"Всеки, който иска да се ваксинира, може да се ваксинира. Но тези ваксини не са направени по правилата на медицинското изкуство. И не сме наясно какво може да се случи след няколко години", настоя инфекционистът.

"Мангъров е продукт на времето и на хората, които не желаят да спазват мерки", посочи проф. Витанов.

А докато приключи проверката на Българския лекарски съюз, доц. Атанас Мангъров вече ще е влязъл в новата си роля на съветник по здравната политика на партия "Възраждане".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
демона Мангърлъжа да го изгонят най-накря - тоя е взел повече души и от рогатия
79
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
давай мангър отстоявай мнението си,ти поне имаш акъл в главата за разлика от накоии други лекарчета
78
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Мангъров ще стане обратното - първо разпни го, накрая ще има осанна. Той е герой, пример за младото поколение. Да е жив и здрав човечеца.
77
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо, Седларов. БЛС се изложи официално и тотално. Да гониш лекар - специалист за мнение, което се споделя от цялата неваксиплатета общност! Това говори ясно за страх от истината и за подчинено положение. Страхотно падение. Виждам, че този "съюз" няма дълго да го бъде.
76
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра - на кладата като вещица
75
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Своеволните изказвания на хора като Мангъров, подкопават усилията на лекарите и обществото за преодоляване на Ковид кризата.
74
3
 
20
 
! Отговори
oz преди 2 години
В медицината 2 + 2 не винаги е равно на 4..............медицината не е математика ...........................в медицината има много биохимия, биофизика, генетика и др.науки!!!!
73
4
 
32
 
! Отговори
???? преди 2 години
Откога математиците започнаха да разбират от вируси и медицина???
72
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви е виновен Мангъров. Разните там правоверни медици, математици, рзи-ци и всякакви други и-ци накараха повечето хора да се съмняват в мерките, тестовете, ваксините, зелените сертификати и пр.
71
0
 
31
 
! Отговори
Kreti преди 2 години
В София има 15 екипа на бърза помощ, а във Виена има 15 само в два квартала от 23 такива. Сещате ли се защо умира толкова народ в БГ
70
4
 
38
 
! Отговори
oz преди 2 години
Медицински фашизъм вече има в България.................защо доц. Мангъров да няма право на собствено мнение, различно от официалното ???
69
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е единственният честен и смел лекар в България! Благодарим Ви, доц. Мангъров!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години ваксинираха от инфекции грип с едни ваксини сега с други,че за сравнение на ефикасност имат ги на разположение по база данни на производства с производители и в съответствие с нормативна база одобрена и стандартизирана за употреба с инструкции за състав,съдържание на всяка от тях за ползване с причини за приложение по назначение за грипни вълни от видове причинители,носители доказани от лабораторни проучвания,изследвания,анализи в съответствие с доказани методи,начини за появата им
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е.ми, изгубили са живота си 200 човека. толкова си можеме. и преди толкова си можехме, ама сега съвсем ни пролича. тъжна работа.
66
1
 
23
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Никога не съм подценявал Ковид,но и никога не съм се шашкал от това!Не можеш,да прескочиш съдбата си!Пипнах го!Изкарах съвсем леко,а пих витамин С и аспирин.Сега ме плащат с Омикрон...Да заповяда!
65
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ва тази уж искуствено създадена истерия над 200 човека са загубили живота си. Това са нечии бащи, майки, баби, дядовци, вуйчовци, вуйни, чичовци, лели, ближни и тн. Такива невярващ като вас трябва да се вкарат при над 200те трупа за да видите с очите си ужаса от 1 во лице...
64
4
 
41
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Каквото и да си говорим е факт, че Витанов не е компетентен да коментира изказвания на лекари.
63
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангърчето ще го оправи онази директорката от Курило ,ще се разберат.
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е, което си е право право си е- витанов требва да е шеф на инфекциозното. един бърз курс по преквалификация и е готов. човека е учил физика, ше изучи и инфекциите, кво толкова.
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бива да допускаме криминализиране на говоренето против тази изкуствено създадена истерия! Трябва да се борим за бъдещето на децата си! Пред очите ни виждаме план за смяна на световната икономическа с-*** и т.нар. сертификати са крайъгълен камък за въвеждането на персонални кодове на всеки на планетата! Трябва разум! Нищо добро не очаква децата ни, ако допуснем да бъдем поробени от някаква шепа побьркани хора в един цифров феодализъм! Който иска да се ваксинира, но да кажем НЕ на сертификтите