Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера

Страната планира да предложи трета доза на всички възрастни
7 дек 2021 20:30, Ния Христова
82
Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера
Снимка: БГНЕС
Норвегия съкращава интервала между втората и третата доза ваксина срещу коронавирус. Това решение беше публикувано от правителството на страната в понеделник вечерта, съобщи БГНЕС.
 
"Правителството променя интервала между втората и третата доза от шест месеца на пет месеца за всички на възраст над 45 години, възрастни със сериозни основни заболявания и работници в сферата на здравеопазването и социалните услуги", се казва в съобщението.
 
Преди това интервалът беше съкратен и за възрастовата група над 65 години. Норвегия също така планира да предложи поставяне на трета доза ваксина на всички възрастни в страната преди Великден (който ще се празнува в Норвегия на 17 април).
 
От 25 септември страната отмени повечето вътрешни ограничения. Един месец по-късно обаче властите решиха да не отменят ограничителните мерки и обявиха допълнителни мерки на национално равнище, които включват чести тестове на хората, живеещи под един покрив със заразените, и използване на Ковид-паспорти. 
 
От 27 ноември всички трябва да се регистрират на специален уебсайт, за да влязат в Норвегия. Всички са задължени да покажат на полицията необходимите документи, включително сертификата, когато бъдат помолени за това. От 3 декември всички новопристигнали трябва да преминат тест при влизане.
 
На 2 декември норвежкото правителство реши да наложи нови ограничения в столицата и няколко други региона на страната във връзка с разпространението на Oмикрон. Досега две дози от ваксината срещу коронавирус са били дадени на 70% от жителите над 12-годишна възраст. Въпреки това броят на инфекциите в страната продължава да нараства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 норвежка крона=0.19 лв.
44
2
 
16
 
! Отговори
Ашколсун! преди 2 години
Идеално! - Докато не почне да им тече от ушите - никаква спирка! От лявото да извира файзер, от дясното - Модерна! Иначе никакво улазяне у норвегията! ама-хаа :Д
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Важното е не дали имат 1100 от началото на епидемията, защото една година са имали точно 0 ваксинирани. Важното е сравнение как са били в пик преди ваксината и как са сега в пик след нея. Ако тогава имат 900, а сега 200, ваксините работят. Ако сега са 600, то ваксините не работят, защото умрелите са се увеличили.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 Днес е излязло в Германия как леко манипулират броя заразени ваксинирани и неваксинирани в Бавария и се оказало, че е за цялата държава. Имат ваксинирани 4000 и нещо, неваксинирани 5000 и нещо и 57000 с неустановен статус. Пишат 57000+5000 неваксинирани и обявяват, че само 10% болни са ваксинирани. Та така нагласят и при отличниците и пак имат по 40, 60, та до 70% ваксинирани в болница по статистика.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни занимавате с тези кръвоумешаните по роднинска линия. Това не са хора. 3 години едва ги издържах но нямаше как шефа ми ме прати да бачкам с тира да му правя пачки. Това са най студените хора на планетата. Тях неможе да ги видите да се усмихват. Като роботи са. Плодят се по линия. Затова са бавно развиващи се. Само които не са имали работа с тези ще си мислят че това са нормални хора. Баща с дъще ря да прави се.кс за нормално ли ще го приемете. Или брат и сестра. Майка и син.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност почти никой не знае, какво точно се случва в някои държави включително и в България. Всички данни може да се манипулират и чрез медиите да се облъчва обществото.
39
2
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
До 18-ти век в Норвегия са горели вещици на клада.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 ти *** ли си, какви пълни болници в Норвегия, какви починали за 2 години от начлото на пандемията имат 1000 умрели, колкот нас миналат седмица.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иван Никакво безсилие на човека не опитват да оправдаят. Искат да покрият гафа с локдауни и ваксини и сриването на икономиката, че иначе ще има бесилки или най-малкото як тупаник. Същото като зелените щуротии- ще изпукат хората от студ заради липса на ток и високи цени, затова ще налеем в още повече перки и солари и всеки да си прави солар вкъщи. Като мине гюрлутията и дойде зима, просто вече друг ще мисли как да се спасява, защото днешните ще са в пенсия на Карибите.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама че са глупита тези норвежци, нас да видят ние имаме 30 000 починали от началото до сега, а те с тяхните 1100 къде са тръгнали. Очевидно ние знаем ккво се прави, нас трябва да дават за пример, все пак сме на 2ро място по починали на 1млн. население, а те къде са, в дъното. Хич да не ми се хвалят, ние тука за 1 седмица имаме повече умрели от тях за 2 години.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, и тия признаха, че ваксината изфирясва. И сега какво? 70% ваксинирани и пак пълни болници и умрели. И на ден ваксина дали ще помогне? Става малко като "Щом с вода не изгасва, дай да люснем отгоре още туба бензин и да го загасим.".
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото искат да правят само нас да ни оставят на мира. И като се убодат, да си стоят по къщята карантинирани, щото са заразни.
33
1
 
10
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Това вече е зависимост от ваксинта ..Как се спира зависимост .? Попитайте някой зависим ккато мен .Ами за цял живот е.
32
3
 
20
 
! Отговори
иван преди 2 години
Светът полудя определено. Ами направете ваксинацията ежедневна. Не виждате ли, че нищо не помага. Не помага науката. Предлаганият продукт не е ваксина, определението за ваксина би следвало да е нещо, което, като го приемеш, не се заразяваш, ама не е така. Не помага нито ваксърството, нито антиваксърството. Чудят се какво да измислят, за да оправдаят едно единствено нещо......безсилието на човека над случилото се, и това, че това ще изчезне, когато Бог реши, т.е. когато не се движим с модернизма.
31
2
 
35
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
След първата доза не стана . След втората доза не стана . След бустера не стана . Мое па след четвъртата доза да стане !?
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте онзи дето се изпусна пред Мира Добрева, че ваксините са експериментална генна терапия.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Great State 2017 на Дейвид Кроули.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев пак ли се скри за няколко месеца? Преди да се ваксинира стадо диви коне не можеха да го издърпат от телевизиите.
27
2
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Така е, пустите чистокръвни никак не искат да *** и жизнено си щъкат по своите си дела, безсимптомно заразявайки прободените по три пъти и "защитени" баламурки, пращайки ги на интрвю с Коритаров :D
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Антиваксър--- Ваксърите ще кажат, че мерките са много лабави.