Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това

Усложнения има и при децата, алармират експерти
7 дек 2021 14:48, Петя Славова
132
Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това
Снимка: БГНЕС

Общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID надхвърли 5 милиона в световен мащаб, като само в Съединените щати са починали над 750 000 пациенти. Въпреки това, тези цифри е малко вероятно да разкрият истинското въздействие на COVID върху населението на света, още повече, че шокиращи данни от ново изследване доказва, че преболедувалите и оцелелите след Covid са с повишен риск от внезапна смърт до година след заразяването.

Още по темата

За хора под 65 години, които са били хоспитализирани с Covid, рискът от смърт през 12-те месеца след инфекцията е бил с 233% по-висок, отколкото при хора, които не боледували, показват резултатите, публикувани в списание Frontiers in Medicine .

Близо 80% от всички смъртни случаи на хора, които са се възстановили от Covid през последните 12 месеца, не се дължат на сърдечно-съдови или респираторни причини, което предполага, че въздействието на вируса е значително и широкообхватно, дори след като инфекцията е преборена. За да измерят въздействието на Covid върху дългосрочното здраве, изследователи от Университета на Флорида разгледаха електронни здравни досиета от пациенти, тествани за COVID. Хората, починали в рамките на 30 дни след тестовете си за Covid, бяха изключени от анализа.

От 13 638 души, тествани за Covid между 1 януари и 30 юни 2020 г., е установено, че 424 души имат COVID-19. От този брой 178 души са класифицирани като страдащи от тежко заболяване. След това изследователите оценяват електронните здравни досиета на тези хора, следвайки ги в продължение на 365 дни след първия PCR тест. Те открили, че 2686 души от тях починали.

Не е ясно и каква е съдбата на хиляди деца, заразени с вируса, но починали по-късно в резултат от усложнения от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
ИМ Буда преди 2 години
До 41:Олиии,април 2020г не познавам някой да се е ваксинирал,освен с ракия. 2020г февруари го изкарах, адски зле почти месец, (еееее добре съм си) а жена ми дори не се изкиха.След година моите родители се разболяха, бях контактен с тях и нищо, след някой друг месец мои колеги се разболяха на мен отново нищо. Наскоро претърпя катастрофа "лека" изследвахаме в болницата и вс беше прекрасно. НЕЩО, Нищо не се връзва на тази статия.Редно е да се търси отговорност на сеещите страх-новини, статии.
108
2
 
3
 
! Отговори
Бряаа бря преди 2 години
От ваксините никой не умира, пък от ковид цяла година след преболедуване. Ти да видиш!
107
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 2 години
Nova moda imasega vsi4ki s vaksina protiv miningit. Sorry 4e taka napravo, ako Vi se givee. Zadaite si vuprosa zashto trugva ot BG? Infoto e s cel do ogiveete koito ne vqrva da se konsultira s li4niq lekar koga mu e nugna takava vaksina.
106
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А ваксинираните след една година ще изглеждат като живи!
105
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите вече никой не ги брои за живи. Ама те скоро няма и да бъдат сред нас.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдатебе пък кой те кара да се ваксинираш?
103
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 2 години
От хиляда кладенеца ще донесат, за да си пробутат пфайзерската гадост.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане "Ваксините са серума на сатаната!! Всеки допуснал да му инжектират в тялото семето на дявола, пезпрекословно приема новия ред и властта на световните кукловоди!" Малийййй ква учена мисъл! Сака че си учил у мангаурскуту школо! Тава кой ти *** каза? Самия КоКо ли?
101
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Много грантаджии малко лекари. Затова хората умират в болница.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идея си нямате за каква простотия иде реч на Запад в момента. Днес отивам да взема детето от басейн, обаче без сертификат не мога да вляза да го взема,а той 6 годишен, и като ги попитах как детето ще се преоблече, изсуши,събере две торби багажи, обувки, хавлии ... Цъкльо погледа погледа и ме пуснаха , но само за 10 Мин...и после не било задължително ...
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормална статия, особено последният параграф. В България не е чудно, че никой не се ваксинира, то с такива статии, източници,доценти и експерти, трябва да си луд да повярваш на нещо и някой....
98
7
 
8
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Ваксините са серума на сатаната!! Всеки допуснал да му инжектират в тялото семето на дявола, пезпрекословно приема новия ред и властта на световните кукловоди!
97
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото болна нация сме, антиваксърството ще ни дивърши
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук някъв мислил, мислил, чудил са, чудил са кво да плюне па не намерил аргумент и затуй са фанал за граматиката. Това изобщо не е темата на разговора. Прозира пубертетско поведение. А сега питай кво значи пубертет! Нямам намерение да дискутирам точно с теб!
95
2
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Аз стигнах захар 22 при норма 4-6, три месеца след като го изкарах. Почнаха да ме болят краката. Почнах да пия лекарства за диабет тип 2. След 3 месеца захарта се нормализира при двойно по-малка доза, но все още продължавам да пия лекарства. Не съм фен на сладкото 4 грама захар с две кафета и едно безалкохолно на ден. Сега пия кафе без захар и безалкохолни с подсладители. Надявам се до месец да се нормализират нещата както преди.
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май само Китай не подцениха дългосрочните последици от преболедуването с този вирус. В България , както и почти всички останали държави с години ще умират и боледуват хора, заради заразяването с вируса
93
2
 
16
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
ООООЖАСЕН УЖАСТ, след 18 дена правя година от как го минах този вирус, сега явно остава да чакам...
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе затова ли шефа назначава работници ? Десет пъти повече сме вече от колкото му трябват.
91
1
 
30
 
! Отговори
художника преди 2 години
А бе навсякъде само Ковид, некролози, смърт..... никой ли не се ражда, няма вече концерти, базари, панаири, събори,сватби.... само смърт, смърт, смърт. Айде спрете се малко бе!!! :( :( :(
90
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. са ясни последствията от ковито, какви ще са последствията от ваксините ще разберем след 10 години, АКО някой реши да ни уведоми, или пък свенливо си замълчи