Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това

Усложнения има и при децата, алармират експерти
7 дек 2021 14:48, Петя Славова
132
Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това
Снимка: БГНЕС

Общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID надхвърли 5 милиона в световен мащаб, като само в Съединените щати са починали над 750 000 пациенти. Въпреки това, тези цифри е малко вероятно да разкрият истинското въздействие на COVID върху населението на света, още повече, че шокиращи данни от ново изследване доказва, че преболедувалите и оцелелите след Covid са с повишен риск от внезапна смърт до година след заразяването.

Още по темата

За хора под 65 години, които са били хоспитализирани с Covid, рискът от смърт през 12-те месеца след инфекцията е бил с 233% по-висок, отколкото при хора, които не боледували, показват резултатите, публикувани в списание Frontiers in Medicine .

Близо 80% от всички смъртни случаи на хора, които са се възстановили от Covid през последните 12 месеца, не се дължат на сърдечно-съдови или респираторни причини, което предполага, че въздействието на вируса е значително и широкообхватно, дори след като инфекцията е преборена. За да измерят въздействието на Covid върху дългосрочното здраве, изследователи от Университета на Флорида разгледаха електронни здравни досиета от пациенти, тествани за COVID. Хората, починали в рамките на 30 дни след тестовете си за Covid, бяха изключени от анализа.

От 13 638 души, тествани за Covid между 1 януари и 30 юни 2020 г., е установено, че 424 души имат COVID-19. От този брой 178 души са класифицирани като страдащи от тежко заболяване. След това изследователите оценяват електронните здравни досиета на тези хора, следвайки ги в продължение на 365 дни след първия PCR тест. Те открили, че 2686 души от тях починали.

Не е ясно и каква е съдбата на хиляди деца, заразени с вируса, но починали по-късно в резултат от усложнения от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
27
 
! Отговори
Хаахахахахаахахахаха преди 2 години
То бива, бива ама това вече надскача всичко, което някога е виждало човечеството! Смешници! Да, и от рак има такава опсаност! И от сърдечно съдови заболявания!!!!! Миналата година от любимата ви болест са починали 8000, от сърдечно-съдови 75 000! Набийте си го в главите!
68
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мина повече от година, не съм умрял! По-добре не съм бил и без да си слагам експериментални течности!!! повече от десет пъти съм бил контактен през този период и не, не се разболях повторно нито веднъж! Така, че вземете да си пъхнете дипломите някъде!
67
17
 
0
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Дреме ми за по-низшите.
66
1
 
24
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 2 години
Като чета такива "умни" статии и ми става ясно какво е искал да каже народа с изрази като:."Да станеш за смях на малките деца и дребния доб./итък."
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"преболедувалите и оцелелите след Covid са с повишен риск от внезапна смърт до година след заразяването" няма страшно, ще направим ваксина, всички трябва да се ваксинират
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ми се струва, че стартираха "уведомяване"(оправдания), че "яко ще се мре" в опит да се оправдаят за бъдещите последици- от сещайте се кое?
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ починалите под 65 са 1/8 от тотал починалите. Предполагам и хоспитализираните са някъде в този порядък. Ако вземем средно за света 5% хоспитализирани, то тези под 65 са под 1%! И тия се опитват да ни плашат с цифри за под 1% от заболелите?!?!? Ето по този начин се поддържа така наречената "пандемия"!!! Европа вече се пробужда и скоро ще има съд и присъда за техните управници.. да видим кога нашите уфтсе също се се събудят!
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да е достоверно подобно "изследване", е редно да се направи и за ваксинирани. За да прецени стадото, какъв е риска да починеш до една година след дадено събитие.
61
0
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До 66 Това е защото не си бил боднат. Кумът и брат му (38 и 42г) се боднаха с Пфайзер август. "Случайно" три дена след това хващат "настинката" , но на единия му се прецака кръвното, а другия беше упорит но се наложи да влезне в болница. Беше болна жена му той не се изолира, пили във фургон с ковидясали футболисти единствен не го хвана, но след иглата веднага. Пак си помислете ако ще се бодете. Справка в Австрия и Германия.
60
0
 
29
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Чакай , дали съм разбрал правилно !? Докато ковито те мори не умираш , но след като оздравееш гушваш чимшира до една година !? Имам си тефтерче и молиФ , чакай да си го запишем !
59
0
 
20
 
! Отговори
Кунчо Игленика преди 2 години
До Away"Ами че то 60-70% от населението може да развие примерно рак и една трета да умрат след година. И какво ще направим тогава."=/=Спокойно, бе, ще ги пишем умрели от ковид.
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами колко процента е рискът при ваксинирани -преболедували?
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Галин Костов. Моето кръвно също е супер след като го изкарах. Благодаря ти Ковид!
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кихнеш ли значи си бил болен от ковид предните 12 месеца директно всеки кихнал трябва да влиза в статистиката.
55
0
 
36
 
! Отговори
Щом ще си измисляме преди 2 години
Преболедувалите диария следващата година имат повишен риск да се посерат.
54
1
 
26
 
! Отговори
Away преди 2 години
Пак се почна с безумни статии, плашене и всяване на ужас и паника. Ами че то 60-70% от населението може да развие примерно рак и една трета да умрат след година. И какво ще направим тогава. Ще се тресем от страх ли доживот, защото евентуално може и да умрем преждевременно? Айде стига глупости.
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е новото плашило с което ще увеличите темпа на ваксинацията?
52
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 2 години
до 4те милиарда. Аз не казвам, че не се печели и то лесно, бързо и ефикасно. Но да се говори, че видиш ли само това са чакали и сега всички сме в кюпа е още по-наивно. За да върви, КОЯТО и да е система трябва човешки фактор...няма да как мине само за едните или за другите. За производство трябва труд, за продажби трябва труд..надали целта е да се намали населението, при положение, че всеки се бори за хляб..не е само фармация, ами автомобилостроене, ами мода...или и те са в конспирацията
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А след 40 години повече от 50% ще са умрели.
50
0
 
20
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
"Това да не е крачка, натам, всеки позитивен, година след това да го пишет починал от ковид, ако ще и гръм да го е ударил?"=/=Те и сега така пишат всеки починал с позитивен тест, че е умрял от ковид.На прободните и огнестрелни рани никой не обръща внимание.Всичко е ковид.Но явно вече и тези, които са умрели една година по-късно и те ще са от ковид.План трябва да се изпълнява.