Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това

Усложнения има и при децата, алармират експерти
7 дек 2021 14:48, Петя Славова
132
Преболедувалите COVID-19 с повишен риск от смъртност година след това
Снимка: БГНЕС

Общият брой на регистрираните смъртни случаи от COVID надхвърли 5 милиона в световен мащаб, като само в Съединените щати са починали над 750 000 пациенти. Въпреки това, тези цифри е малко вероятно да разкрият истинското въздействие на COVID върху населението на света, още повече, че шокиращи данни от ново изследване доказва, че преболедувалите и оцелелите след Covid са с повишен риск от внезапна смърт до година след заразяването.

Още по темата

За хора под 65 години, които са били хоспитализирани с Covid, рискът от смърт през 12-те месеца след инфекцията е бил с 233% по-висок, отколкото при хора, които не боледували, показват резултатите, публикувани в списание Frontiers in Medicine .

Близо 80% от всички смъртни случаи на хора, които са се възстановили от Covid през последните 12 месеца, не се дължат на сърдечно-съдови или респираторни причини, което предполага, че въздействието на вируса е значително и широкообхватно, дори след като инфекцията е преборена. За да измерят въздействието на Covid върху дългосрочното здраве, изследователи от Университета на Флорида разгледаха електронни здравни досиета от пациенти, тествани за COVID. Хората, починали в рамките на 30 дни след тестовете си за Covid, бяха изключени от анализа.

От 13 638 души, тествани за Covid между 1 януари и 30 юни 2020 г., е установено, че 424 души имат COVID-19. От този брой 178 души са класифицирани като страдащи от тежко заболяване. След това изследователите оценяват електронните здравни досиета на тези хора, следвайки ги в продължение на 365 дни след първия PCR тест. Те открили, че 2686 души от тях починали.

Не е ясно и каква е съдбата на хиляди деца, заразени с вируса, но починали по-късно в резултат от усложнения от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Веганите-станаха ваксъри,що бе?Повече плащат да цвилите от коневръза ли?Нема да се ваксинират тия дето не искат,колкото и да надувате вувузелите,няма!Що ли,ми така,щот ядем свинско и не се бодем с отрови.
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркали сте заглавието,ваксинираните са с повишен риск от смърт година,две след боцкането!!
47
1
 
16
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Мина повече от една година след заразяването ми с Ковид, а кръвното ми налягане никога не е било по-добре от сега. Наскоро си правих пълна кръвна картина и личния ми каза че е като на 18 годишен младеж. Довечера ще изпия една чаша със студено червено вино за здравето на участниците в РНК експеримента на международните мошеници Бил Гейтс и Алберт Бурла. Ще имат нужда от много здраве и много късмет в следващите 10 години, колкото е стандартния срок за изпитания на безопасността на една ваксина.
46
0
 
18
 
! Отговори
За вредата преди 2 години
от краставиците.99.999% от хората който са починали са яли краставици през живота си. А пък 99% са изяли поне една краставица през последната година.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой Глупаво и наивно е да се мисли че компании от рода на файзър (с близо 4 милиарда глоби през последните години за некоректни практики, измама и манипулация) биха направили нещо което им носи десетки милиарди долари ежегодно, вредно е - но са освободени от отговорност, не работи - но това води само до повече продажби. Това е наистина съмнителна конспирация, само глупавите биха повярвали. По-вероятно е да го правят за доброто на някой.
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите излязохме едни от най-умните, такива пропаганди тук не минават, нас толкова са ни лъгали, че на сън да бутнеш българин и да го лъжеш няма да мине.
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много ме е страх сега, че като изкарала ковид, за мен съществува доста висока опасност да ме бутне камион на пътя! Божке, как тръпна...
42
2
 
25
 
! Отговори
Палячовци преди 2 години
То ако беше така до една година на планетата нямаше да останат живи хора бе!!! Вече почти не познавам човек да не е карал новия коронавирус. И ваксинирани както и неваксинирани!!! ХА-ХА-ХААА!!!
41
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз мисля че трябва да се водят дела срещу хората поддържащи ниско ваксинационни ниво, което кара вируса да мутира.
40
21
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Добре, че сме ние Българите да разплетем най-голямата конспирация в световен мащаб :) Колко мн печелят фармациите, колко сме ние умни..какво ли правят всички останали..ще станем зомбита, подчиними, и какво ли още не...
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, че ние боледувахме миналата есен. Значи нас не ни касае. Не касае и никой нормален, понеже няма кой да се вържи на поредната глу потевина, съчинена от мисироците на фарма мафията.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 Ваксинирала се е, но с някаква друга ваксина, ковид ваксините започнаха да се поставят ноември 2020 година във Великобритания. Защо лъжете бе?
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подложени сме на системен медиен психически тормоз и терор. Това не е ли престъпление? Има ли юристи, които да помогнат за завеждане на дела срещу терористите? Психическият тормоз е прекалено агресивен и сериазно уврежда психическото и физическото здраве на хората. Нещо трябва да се направи!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия гaдo.вe мpъcни накрая ще ме принудят да изляза на протест за да се боря за правото си да умра от инсулт или нещо друго, само да не е КОВИД!!!
35
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Майка ми го прекара още през април 2020 г. Нищо й няма!"A пък моята се ваксинира тогава и също и няма нищо :)
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха хаЗа след 5-6 години ще видим - и за ваксинираните и за преболедувалите :)
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче, ако те набучат и се гътнеш, няма нищо общо с ваксините.
32
0
 
22
 
! Отговори
Коронарография преди 2 години
Това какво значи, че ако съм на 80 години и преболедувам Ковид и има голяма вероятност да почина на 81?!? Уникално откритие!
31
0
 
35
 
! Отговори
Саша преди 2 години
Вие от Dnes.bg обръщате ли внимание какви журналисти пишат статиите Ви и как ги пишат? Откъде е цялата тази информация, предоставена така плоско и умишлено предназначена да създаде паника, за да повдига рейтинга? Такива данни са представени без да се изложи нито един източник на информацията в подкрепа на тях.. И това цялато нещо - статията, наричате информация? По-добре свалете безмозъчните писания на дамата.
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква ли ще е съдата на ковид фашистите?