Ще се въведе ли задължителна ваксинация срещу COVID у нас?

Юристи: Обществото се подхлъзна в полето на конспирациите
7 дек 2021 21:05, Анисия Иванова
544
Ще се въведе ли задължителна ваксинация срещу COVID у нас?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще има ли задължителна ваксинация срещу COVID-19 у нас, ще бъдат ли законни и какви санкции грозят отказващите да се имунизират?

"В практиката на ЕСПЧ вече има развити произнасяния, в които са изнесени основните условия, при които е допустимо да бъде въведена задължителна ваксинация. Когато става въпрос за заболявания със съществен епидемичен потенциал, които могат да засегнат много голям брой хора, да поставят под въпрос нормалното функциониране на болничната система и да имат висок брой смъртни случаи, е възможно да се въведе имунизация", посочи преподавателят по Европейско право в Софийския университет доц. Христо Христев в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че става дума за прилагане на ваксини, които са изпитани и доказано сигурни с оглед на прилаганите методи на научни изследвания.

"Евентуалните санкционни последици при незачитане на това задължение зависят от националната преценка", изтъкна доц. Христев.
 
Председателят на Българската болнична асоциация адв. Свилена Димитрова е категорична, че подобна мярка със сигурност би имала ефект.

"Става дума за претегляне на това доколко е възможно интересът на обществото да предпостави налагането на подобна мярка. В европейски план имаме примери за това. Не можем да изключваме такава мярка да бъде наложена у нас. До този етап каквито и способи да използваше правителството, за да мотивира хората да се ваксинират, те не са подействали", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

И двамата са категорични, че е бил допуснат един огромен проблем - обществото се е подхлъзнало в полето на конспирациите, вместо да се довери на научните факти и изследванията.

Още по темата

"Не става въпрос за хвърляне на боб, а за неща, за които се провеждат изследвания. При Ковид-19 имаме заболяване, което се разпространява много бързо, засяга много голям брой от гражданите, има много висока смъртност. Това са факти", добави доц. Христев и апелира да се върнем в полето на здравия разум.

"Здравната система върти един и същи цикъл. Не можем да излезем от него, ако нямаме достатъчно ваксинирани", убедена е Димитрова.

Според преподавателя по Европейско право, в България не е липсвала адекватна политика на управление, а допуснатите грешки са били много.   

"Завихрихме се в спирала от конспирации, вместо да заложим на научните данни. Ако преценката на нашите управляващи е, че ние трябва да заложим задължителна ваксинация в България, законът дава такава хипотеза, те много бързо могат да я въведат. На фона на тези решения в европейска посока, нека някой не се надява, че изброявайки тезата за нарушаване на личните права, ще успеем да се изплъзнем от тази перспектива", изтъкна председателят на Българската болнична асоциация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
3
 
29
 
! Отговори
Зелен чарап преди 2 години
Явно ще трябва да се прави нова държава върху част от запусната територия на старата защото сегашната България е пълна с продажни ***. В новата държава няма да има задължителни ваксини, а ще има качествено здравеопазване където ще се лекуват всички болести. Не може при 0.04% боледуващи и 99.6% незасегнато население да ми насаждат излишни проблеми.
343
4
 
34
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ! преди 2 години
АКО СЕ ВАКСИНИРАТЕ ЩЕ ЗАПРИЛИЧАТЕ НА ТЕЗИ !
342
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да стаНЕ ЗаДъЛжитеЛна , пАк няма дА сИ СлОЖА ТиЯ ОТРОВни БЪрКОЧИ В оРгаНИзМА. ПРостО няКолКО Рептила щЕ се окАжАн с наПуКАни кРаТуНИ И БЕз ЗЪбИ при опита да ме инжектиратбнасила.
341
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да.
340
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са се загрижили, че искат законно да те вкарат в затвора или да им плащаш, защото не ти зачитат личния избор на отказ от тая смес от зародиши, химикали и експерименти, и на това вече му казвали, загриженост разбираш ли, живота си е ваш и никой не може да казва как ще си го живеете
339
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DEKLTAOMIKCRON=MEDIACONTROL- само са разменени местата на буквите. Случайност ? Не мисля!
338
0
 
20
 
! Отговори
До 412 преди 2 години
*** смотан - др Ноак е защитил дисертация на тема графен оксив и е работил за фирми, които произвеждат активен въглерод. Плати с живота си за истината, която представи публично! https://youtube/watch?v=V1bGstT5A6I
337
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е кат да накарат всеки да е с по една тояга в задните части иначе глоба, ако не искал, това е чист фашизъм и нарушаване на човешките права от малка група ***, шайка продажници получили милиони
336
2
 
32
 
! Отговори
Ако искате преди 2 години
бунтове, въведете го!? Такива методи само Хитлер прилагаше, насила в газовите камери, а тези насила опитни животни ни правят.
335
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли в такъв клошарски вид да се появиш на екран и да набиваш глупости..До този със сакото...
334
4
 
22
 
! Отговори
Ето още малко преди 2 години
16) Умира футболистът Дрейк Гайгер.17) Футболистът Джошуа Айвъри умира.18) Умира футболистът Куандариус Уилбър.19) Футболистът Димитри МакКий умира.20) Умира ръгби играчът Дейв Хайд.21) Умира бейзболният играч Юсуке Киношита.22) Умира олимпийската колоездачка Оливия Подмор.23) Speedster Камерън Бюрел умира.24) Умира китайският олимпийски шампион на Гилбърт Квемои.25) Бившият футболист Франк Берие умира.26) Белгийският футболист Дженте Ван Генехтен страда от сърдечен арест.27) Умира шампионката на Венецуела по маратон Алексайда Гедес.28) 29-годишният Джоузеф Цуей Рейс ру
333
2
 
20
 
! Отговори
Колко са измрели преди 2 години
1) 33-годишният професионален танцьор Санто Джулиано получи сърдечен удар.2) Умира футболистът Джален Лийви.3) Умира футболистът Тирел Уилямс.4) Умира футболистът Окафор Келечи.5) Умира футболистът Лий Моузес.6) Умира футболистът Стивън Силвестър.7) Умира футболистът Емануал Антуи8)Почина футболистът Кайетано Нсофор.9) Умира футболистката Мойра Клеър Арни.10) Хвърлящият бейзбол Андрю Роузман умира.11) Умира футболистът Николас Лоринас.12) Умира футболистът Микел Луго.13) Умира футболистът Девън Дюхарт.14) Умира футболистът Иван Хикс.15) Футболистът Джо Брадшоу умира
332
2
 
23
 
! Отговори
Ноак е убит преди 2 години
Австрийския химик Andreas Noack обяснява ПОДРОБНО какви са свойствата на графен оксида във ваксините:1. Графен оксида е много дълга нано-молекула 50 нм, но едновременно с това е много ТЪНКА - 0,1 нм. колкото един атом въглерод.2. Това свойство на графен оксида го прави като "бръснач", който проразвя тънките стени на капилярите. Затова много от ваксинираните спортисти умират на терена. Когато кръвта се движи бързо, тези нано-бръсначи нарязват тънките стени на капилярите.
331
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До преди няколко дни казаха точно обратното, което значи, че за всичко лъжат народа, както и за фалшивата ваксина, че била богоизбрана
330
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ни посадиха задължително без да ни питат на ГМО-тата на МОСАНТО, та няма нормална пшеница, на антибиотиците в млякото и месото, колко му е и на ваксини да ни посадят. Природата е несъвършена и трябва да се подобрява, нали? Скоро ще се окаже, че се размножаваме неправилно и неефективно и ще почнат да печатат бебета на 3-д принтер. Шшшшт-без въпроси и възражения. Това е научен прогрес.
329
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да ваксинират депутати,администрация,медици,полиция,военни .........дали ще стане?Иначе как неваксинирани ще санкционират неваксинирани
328
1
 
4
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
Цяла вечер ме пердашиха в разпраната халка. Не ги познавам и не си оставиха телефоните. Някакви хора.
327
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 401 Ако вярваш на лъжливите им статистики, утре ще поискат да повярваш, че сме минали 50%. Най вероятно инжектираните в България са около 9%.
326
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 373 "Да, трябва да се въведе задължителна ваксинация у нас. 4/5 от населението у нас е за ваксинацията.". Как изкара тази цифра? Като Ай.ше гледаш на боб? 29% са ваксинирани, като много го направиха заради ограниченията под натиск. Останалите 70% или 3/4 са категорично против и не се ваксинират. Много изперкахте вакс ***.отите.
325
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата имат вид на сексуално незадоволени, щото са грозни, но амбициозни. Според мен си го търсят. Има сайтове с такава насоченост. Да потърсят там.