Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
15
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 2 години
Според нашата Конституция дори и в извънредно положение като война, епидемия или природни бедствия има фундаментални права, които не могат да ни нарушат, това е описано точно в член 57-ми алинея 3 от Конституцията ! Просто го намери и прочети!
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как па всички дъртаци Клаус Шваб, Били гея и ще куп такива включително и тоя са се загрижили за нас? Да си уреждат мумифицирането и да не дават тон в живота на младите.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61,за едно и също говорим,не врат ами шия...
52
2
 
22
 
! Отговори
Антифашист преди 2 години
Този *** не беше ли агент на ДС ;), няма ли лустрация за тези? Никога не е късно, даже и на стари години да се изложиш, разбира се срещу пачки за внуците, за клана Петрунов. Не са на добре нещата, същите сили като преди, и днес възкръсват фашизма.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 ние сме в извънредно положение вече 1 год и половина. Провери си данните човек. Служебното я удължи до март. Няма шега. На базата на това имат правото да ти нахлуят в дома и да те извлекат на улицата с ритници и да набодат и 5 год ти дете с каквото си поискат, защото някакво си корумпирано СЗО им е дало разрешение за бодене. Осъзнайте се хора. Готвят ни. Ако не сте нащрек ще ни сготвят. Вече имат опит, 45 год какво мислиш са правили? Белене, Скравена?!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 точно тая свобода искат да ни натресат бързо и изкуствено,всички ще сме равни ,като в Аушвиц.Щото нова ограда със стари тараби не се строи.
49
3
 
23
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Дедо Петрункьо пак се изцвъка на двора. Абе Дедо, бегай да си гледаш пенсията, вместо да ръсиш глупости. Откъде знаеш че ваксината действа на Омикрона, тествал ли си? Или защото не предизвиква нищо повече от настинка....Както междувпрочем, и неваксинираните. Но понеже си излезнал да заработваш некой лев, давай да кажем каквото ти каже другаря. Вие станахте по-зле от труженичка на околовръстното.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-добре на докторите да им раздадат освен спринцовки и нажежени печати- с едната ръка забиват с спринцовката до ръкохватката, с другата натискат силно клеймото върху кожата да зачвърчи. антиваксери, а? само свободната принуда ше ви опраи, както е е казал още хипократ хитлер.
47
1
 
25
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 2 години
Не си прав, според Конституцията дори и при извънредна обстановка като война, епидемия, природно бедствие и прочее има членове от нея, които са незаобиколими като например член 29-ти, който гласи че ''никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие''! Това е алинея втора от член 29-ти на Конституцията тя е пред мен!
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя старец комунистически се доказва, че комунистите са всъщност фашисти. Срам и позор! Да не сте посмяли никога повече да се наречете антифашисти. Плюя върху фашистките ви мутри! Долу нацизма! Долу комунизма! Долу диктатурата! Свобода на народите!
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да назначат Мангъров за здравен министър и така да станем страна за пример в цяла Европа.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 извънредна обстановка НЕ въведена от здравен министър,а не дай Боже от друг.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да си изкарате сертификат за антитела трябва да си наравите изследвания в няколко лаборатории понеже всяка една лаборатория дава различен резултат и накрая може и да ударите 150.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40 ние сме във извънредна обстановка. Вече нищо не ни пази. Единственото което ги спира да ни затворят като в концлагер е че в манията си да направят сечено на Бойко, развяха знамето ковид няма и гориха маски. С една дума ще си плюят на името и лицето, ако ни задължат официално. За това измислят какво ли не за да ни принудят дефекто да се набодем. Очаквам изстъпления с децата. Ще видите как ще свършат парите за тестове и ще ни накарат да ги тестваме за наша сметка или да ги набодем. Обзарагам се
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върви се към градове концлагери.
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40Конституцията е над заповедите на министъра на здравето.
39
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако серификата за антитела е абсурден, то и сертификата за ваксина е абсурден понеже ефективността й се измерва в количество антитела. Като даже не мерят при кой колко анритела е предизвикала. Тоест - два пъти по-абсурден.
38
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат е изцяло абсурден.Иначе въведоха за антитела сертификат за да може да не блокира цялата система.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и короната е лудост ама такова е!!!Все едно да се скриеш от сезонния грип!!!Живейте с него и това ...ако възрастните искат да се ваксинират
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се възприемам като жаба,колкото и да ми е горещо,а прозореца може да бъде разрушен, тогава нахлуващото през него ще бъде безмислено.