Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари