Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя склеротик кога се запозна с новият вирус и какви изследвания е извършил за да достигне до тези твърдения.измислят нова медицина преболедувалите нямали имунитет а ваксините давали лекарският съюз защо него го лиши от права
94
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Стига вземахте интервюта от такива продажници, като този изкуфял старец. Хич да не ни говори за задължителна ваксинация, защото ще настане война. Преболедувалите хора с антитела са много повече, в пъти повече имат антитела от тези ваксинираните. Те даже и тест не си правят, защото знаят, че нямат антитела. Спи си спокойно старче у вас и за останалите не се грижи. Аман от наука и учени като теб и Гломб и кой ли още не.
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Зеленият сертификат за антитела абсурден" Той тоя така наречен "зелен" сертификат си е абсурден по принцип в тоя му вид .Ама щом казва академика ,така ще да е .
92
1
 
14
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
пак дъртия пердунов избълва помии
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се получава, когато хора като Кацаров, които нямат понятие от медицина, а са прости лакеи на дежурната власт.
90
1
 
10
 
! Отговори
тоз пък преди 2 години
Я си вземай хапчетата и си лягай. Много професори, много нещо!
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как хората не разбират, че почти всички мерки срещу тоя вирус са прах в очите. Защо в Индия при все мизерията по селата се справят отлично? Да не би защото там Ковида не е финансово и политически мотивиран?
88
8
 
1
 
! Отговори
До 107 преди 2 години
Зрението ми е перфектно за възрастта. Но хората трябва да се борят с дезинформацията и с необосновани от науката твърдения. Има много тежки ваксини от "истинските" (както анти-ваксърите обичате да ги наричате), от тях да се страхувате, ще разбера. Но ваксините срещу ковид не са тежки ваксини, напротив, едни от най-безопасните, а едва ли има други ваксини, поставени на толкова много хора за година. Та кое не се знае и кое не се вижда за тях?
87
16
 
1
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
Задължителна ваксинация има срещу редица патогени. Не виждам каква е разликата с коринавируса и защо да не стане задължителна, при положение, че смъртността е 10-20 пъти по-висока от тази при грип, а вирусът се разпространява по-лесно от грипния. Следователно твърде голям брой хора са застрашени, а здравните системи, чрез които лекуват и друго, изнемогват при една вълна от инфекции. Вярвам, че ваксината ще стане задължителна, като това зависи само от достъпа до ваксини за всеки (количества).
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент от КДС първо главно управление и шесто управление (1-ви отдел, 3-то отделение) по-известен като "Николов" и "Диагностика".
85
10
 
3
 
! Отговори
Тити преди 2 години
*** пак вият като глутница !
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителна евтаназия за академика-доносник, който ръси небивалици!
83
5
 
10
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Тоя дано го гътне омикрон и после и него ще го дават на монтаж като Куната
82
6
 
16
 
! Отговори
Бля бля преди 2 години
Какъв академик си ? Погледни си гащите от пред и отзад Вуниш целия на 00
81
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега всико казано за ваксините е че няма нищо сигурно.Така че гледайте на живота весело и му ***.
80
3
 
18
 
! Отговори
МЕНГЕЛЕ преди 2 години
По абсурдно недоразумение от теб е само Жанкяря от Банкя
79
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лекар е пълен абсурд. Смешка.
78
2
 
15
 
! Отговори
Адолф преди 2 години
Имам един приятел македонец вика Брато Сакат да ни дупчу с умирачки и после да ни пръжат с 5 джито🤣Щеше да е смешно ако не беше истина май май
77
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета биографията на този чичак се набива на очи следното изречение: "Името му е в списъка на служители и сътрудници на Държавна сигурност". И нямам други коментари.
76
2
 
22
 
! Отговори
Ъпсурт преди 2 години
А най-абсурден е Петрунката с небивалиците които ръси!