Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Те ще трябва да платят и глоба
8 дек 2021 08:00, Нели Христова
256
Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище
Снимка: БГНЕС

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
6
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Другото което не разбрах е --- и двамата родители ще опандизват ?
180
0
 
15
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Интересно е ,ако родителите решат да са твърди -- като ги вкарат във затвора правителството щв трябва да гледа и родителите и децата . Това правителство мозък има ли или разчита на страха от затвор ? !10 000 човека да вкараш във затвора някои го мислят за проста работа ,ами ако са 50 000 човека . да ако започнат разстрели може и да ги уплашат .Във Бг затворите лежат до 1500 човека даже са много, ако решиш да вкараш 20 000 във затвора трябва да построиш поне 12 затвора и тези хора трябва д
179
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156. ''Гърците вчера си пребиха собствен поп-старец за да защитят папата.Какво има повече да говориме?''Имаш предвид православния старец, който извика, че Папата е еретик? Видях видео за тази случка в Ютуб, в канала на Ruptly. Там често има и видеа от протестите срещу Ковид в Европа ако някой има интерес.
178
1
 
20
 
! Отговори
Iv преди 2 години
До 196 големият проблем не са ваксините, а начина, по който ги налагат. Големият проблем е. че възпитават цяло едно ново поколение да приема безропотно всичко, щом така му е казано. Див комунизъм, брат. Сталин щеше да е щастлив. И нещастен, че за цял живот не е успял да постигне това, което сътвориха за има-няма две години.
177
0
 
10
 
! Отговори
Малйййй преди 2 години
А ако плъзнат пич.и въшки...на какво ще заприлича света. Не ми се мисли.
176
2
 
26
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Избийте си населението, за да спасите пет баби. Не е това целта. Сатаната е дошъл да вземе душите ви.
175
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците! Както винаги са пред нас
174
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия проблем - ваксините!?Съвременния човек такива вредни вещества поема под формата на зъмърсен въздух,вредна храна,замърсена вода, менте напитки и т.н..Че е смешен тоя плач за вредата от ваксините.
173
1
 
19
 
! Отговори
194, преди 2 години
Той, трикът, не е хитър, а елементарен. Затова и не четем статии, като тази. Чета само заглавия и коментари, част от които са забавни и добре написани. Иначе да губя време с четене на просто тии, като горната статия - абсурд!
172
3
 
54
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
На никой ли не му направи впечатления хитрия журналистически трик да напишат "родители антиваксъри" , а всъщност става дума за родители които не искат да задушават децата им с безполезни маски или тероризират с тестове. От тези родители може и да има такива дето са ваксинирани с това което наричат ваксина. Лъжата почва още от заглавието.
171
2
 
22
 
! Отговори
Демокритос преди 2 години
Демокрацияте в гърция е важала за няколко стотин рода богаташи основатели на градовете в които живеят и наследниците им. Жените,робите и имигрантите са имали само трзи права които им дава собственика/работодателя(за мигрантите) им на който какъвто се падне.
170
1
 
33
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Полицията и армията застават зад народа си...и МАТ за парламента.И много провиснали по дърветата и набити на колове политици ще има.
169
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата отиват на бой. Тия правителства взеха прекрачват всякакви граници.
168
1
 
20
 
! Отговори
Че преди 2 години
имат ли толкова затвори?
167
2
 
16
 
! Отговори
да, така е преди 2 години
До АнонименНапълно реално и възможно стига българите да не се огънем.
166
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор и за родители вегани които налагат на децата си какво да ядат както и на домашните си любимци.
165
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращането в затвора на НЕпрестъпници, е престъпление и когато е правено от държавата обезмисля самото и съществуване. И така де ако твоята държава те третира като престъпник, то няма никакъв смисъл да не си такъв. И от този момент всякакви средства са оправдани - не ми се мисли какво ще става в Гърция
164
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Яяя Varg ... не те бях виждал от години. Радвам се, че си застанал на правилната страна :)
163
4
 
31
 
! Отговори
Тиквочков преди 2 години
Нещата си имат логично обяснение за тези, които ги следят. Договориха си 70 милиарда компенсации заради КОВИД и сега слушката, за да си ги получат. Тик вуча се хвалеше, че е договорил 6 миарда само и нашите нямат такъв интерес. Преди две седмици мина един икономист от ЕС да им напомни на всички на Балканите за поетите ангижименти и да насърчи ваксинирането и ето го резултатът. Който си иска парите си продава народа...
162
9
 
4
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
Са ясно ли ви е защо жените ви ходят да гледат гръцки бабички, докато вие се правите на бабаити?