Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Те ще трябва да платят и глоба
8 дек 2021 08:00, Нели Христова
256
Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище
Снимка: БГНЕС

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, па много ясно, това да не е България, дето всеки ******* с 2 гр. акъл изказва мнение за ваксините, ваксинирането и противоепидемичните мерки. На който му е трудно от 8-ми да скочи в 21-ви век, дават му възможност да навакса докато е лишен от свобода.
120
3
 
47
 
! Отговори
В. преди 2 години
Страни с фашистки диктатури:Гърция, Италия, Испания, Португалия, Германия.
119
1
 
18
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
До програмистчето. Ама ти обиден ли се чувстваш от това "ходи да се боцкаш"? Мислехме че ти е хубаво да се боцкаш. Останалата част от коментар ми за теб е констатация, а не обида, така че ходи да ТЕ боцкат и не се прави на много умен.
118
1
 
44
 
! Отговори
rm преди 2 години
да, онзи ден един човек в Германия уби цялото семейство и себе си, защото се уплашил, че ще го вкарат в затвора и ще му вземат децата.Много хубави здрави мерки, преборихме вируса със затвор.
117
1
 
33
 
! Отговори
Цон кай хой преди 2 години
и като вкарат родителите в затвора кой ще гледа децата?
116
5
 
47
 
! Отговори
Кире кире преди 2 години
Даже на Хитлер са му трябвали едни 10 години, преди да предприеме стъпки към затварянето на евреите. Като се сетя Кирчо Харварда как се перчи, че е избран от 15 % от българите и ми призлява. Малцинството иска да управлява мнозинството. Българите са направили своя информиран избор - 80% от хората отказват да си сложат течностите във вените. Ще го видим Кирето дали ще си сложи главата в торбата - това ще бъде политическо харакири, ако посмее.
115
51
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Браво. Слаботоковите антиваксъри разбират само от санкции. И за това не съм сигурен, но е добре да се опита.
114
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я да видим! Такива като теб вЕрно ли още си мислят, че тия предъвкани буламачи още правят впечатление?
113
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист "Какъв ти е проблема с харвард" Проблем с Харвард няма. Просто Кирчо няма нищо общо със сериозно образование там. Не че образованието е замсестител за морал и почтеност, но това е един още по-различен въпрос.
112
4
 
74
 
! Отговори
Я да видим! преди 2 години
Антиваксър е човек, който е против ваксинирането генерално. Как се нарича човек, който е твърдо за ваксинирането, но против генната терапия, която се пробутва за ваксина? Как се нарича човек, който е "ваксиниран" с чудодейната течност, но не праща детето си на училище, защото отказва да участва в тази психария? С други думи, някои иидииоот дали си направи труда да даде първо отговори? И до когаще търпим тези извращения на самозабравили се грантаджии? Време е да ги изметем! Европа гори!
111
3
 
49
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Тази, тази Гърция. Управниците там са готови да им пръcнaт зaдницитe от клaтeне само и само да им опростят огромните държавни дългове. С всичките им мерки, тестове и заплахи за вчера имат 7009 случая. Ха-Ха-Ха
110
4
 
27
 
! Отговори
демократично преди 2 години
леле, люлката на демокрацията май изтрещя и тя с премиер от харвард? тия там какво ли ги правят, та колко ще я закъсаме с наште?
109
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно.Гърците ме кефят
108
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами родителите които нанасят болка и психическо разстройство на децата, обрязвайки ги без да ги питат искат или не? За тях няма ли да има затвор според неолибералните фашаги?
107
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото веднага да се направи и за родителите вегани, от къде на къде ще налагат на децата си нещо без да им дават право на избор?
106
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците трябва ясно да заявят на народите си, че вече живеят не в демократични държави, а в диктатури от фашистки тип. Илюзиите свършват, който не го вижда това, значи е сляп или спи. Въпросът е кога хората ще се събудят и ще предприемат необходимите действия, този кошмар да не се състои.
105
0
 
17
 
! Отговори
Мони преди 2 години
До Роуз Мадър, ще се наложи да строят доста нови сгради...а Европа ще ги субсидира и за сградите затвори и за издръжката на непослушните. Страхотен сценарии!
104
0
 
0
 
! Отговори
Мони преди 2 години
До АнонименБи било интересно. :)
103
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля си за следния сценарии:Поток от бягащи ковид/ вакса бежанци към България от:- Гърция-Австрия-Германия-ИталияТези бежанци ще намерят убежище в България и ще поведат борба това да не се случи и тук:)И най-накрая ще събудят българите, че ако не се борят и те може да станат бежанци!Как Ви се струва?
102
57
 
3
 
! Отговори
Роуз Мадър преди 2 години
Браво на гърците