Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"

Изискването разделяло хората
179
Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партия "Възраждане" ще поискат референдум за зеления сертификат, обяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов пред Нова телевизия.

"До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи  така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат", поясни той.

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му зеленият сертификат е антиконституционен, незаконен и дискриминационен документ.

"Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че документът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа", каза още лидерът на "Възраждане".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Възраждане, долу всички измислени мерки и пропаганда.
135
6
 
23
 
! Отговори
Социопати преди 2 години
Абе, тия ваксинираните, като толкова им харесва да живеят в диктатура, що не се хванат под ръчичка и беж към някоя " свободна" страна - кеф ти С. Корея, кеф ти Китай. Явно много им харесва ситуацията да са "висша раса" от привилегировани. Как може да те кефи ситуацията - да затваряш хора насила, да ги бодеш насила, да ги уволняваш, само защото, отказват да се ваксинират срещу настинка! Това говори за дълбоки комплекси и за тотална липса на мозъчна дейност!
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 147: Да бе, и затова скандинавците се напиват като талпи по фериботите, а самоубийствата по едно време яко бяха скочили в Швейцария. Щото всичко е цветя и рози и там ли? Не мисля.
133
13
 
6
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Ами що само за него, дайте да направим референдум за личната карта, шофьорската книжка дипломата за образование и де що има документ.
132
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, въобще не трябва да има референдуми, тука простите ще трябва да определят бъдещето на всички. Не сме образовани население като швейцарци или скандинавци. Тука простотията вилнее от много години и за това хората с ум избягаха и продължават да бягат.
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските красавици и хубавци имат ли поставени бустери. Но истински. Щото големия проблем е във фалшивите новини пардон сертификати.
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалиста и бау вече са заразени а за трепане не говорим за сега поне, каквото и да значи тая дума.
129
7
 
20
 
! Отговори
До Реалист преди 2 години
"Реално Възраждане предлагат на референдум да се повиши няколко пъти смъртността в България чрез отмяна на зелените сертификати." Тоест ти считаш, че зелените сертификати са намалили смъртността няколко ПЪТИ? Глynaв си, или си тpoл?
128
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има неща, които може да се решават с референдум и други неща, които не може да се решават с референдум. Неща относно опазването на живота и здравето на хората не може да се решават с референдум." Те едно време така са обяснявали и на евреите, докато са ги товарели на влаковете, че става дума за опазване на живота и здравето им...
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда от референдуми. Безусловна отмяна на задължителния зелен сертификат у нас, но и евросъюза трябва да го отмени напролет някъде.
126
3
 
5
 
! Отговори
баба преди 2 години
до 139 А на държавните служители, защо не им искат сертификат!?
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противоконституционни предложения не могат да се подлагат на референдум.
124
18
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Реално този предлага за референдум всеки да има право да ме зарази и утрепе чрез вируса. Е, не съм съгласен изобщо да има референдум на тема, която дава възможност на някой да ме заразява и трепе.
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад почти всички са ваксинирани но пак са в локдауни. Може би гдзи може да обясни но той бил в отпуска ли на малдивите ли / версии.......
122
11
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Има неща, които може да се решават с референдум и други неща, които не може да се решават с референдум. Неща относно опазването на живота и здравето на хората не може да се решават с референдум.
121
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите са една от мерките,които трябва да създадат безопасни условия за действия,движения,работа,както инструкциите за предприемане на тези същите за създаването на безопасните условия за използване,ползване на създадените продукти в резултат от тези действия,движения,работа или сертификатите са доказателството в писмена форма как документ на инструкциите,които също са в писмена форма за предприемане на действия,движения,работа,че правилно,положително са изпълнени спрямо мерките стандарти
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо слагате минус на идеята жълтата звезда да се забрани. Тя е отявлена дискриминация. Да не би да намирате някакъв аналог.
119
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За възраждане трябват ВЪЗРОЖДЕНЦИ, НЕ политически прос..т..ттуттки. Референдум за НЕЗАКОННИЯ зелен сертификат значи КЛЕКНАХМЕ. ПОДЛОЖИХМЕ СЕ!
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат може да бъде фалшифициран и предполагам това стана на Запад. Явно лъжат яко щом пак са в локдауни но иначе се водят ваксинирани. Или ваксините не действат или имат фиктивен сертификат.
117
3
 
3
 
! Отговори
вьзраждане преди 2 години
и аз ще ги изгоня извьн ес