Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите

Ваксините са най-доброто средство срещу пандемията
8 дек 2021 09:35, Елка Василева
171
Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите
Снимка: архив, БГНЕС

В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни, заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са ваксинирани и това трябва да се промени бързо.

Още по темата

Ваксините са най-доброто, макар и не единственото средство срещу пандемията, посочи еврокомисарят след заседание на Съвета на ЕС.

По нейните думи дори само в една страна делът на имунизираните да остане нисък, това може да окаже лошо въздействие на общата здравна обстановка.

Кириакидис уточни, че за страните със слаба ваксинация не може да се приложи еднакво решение за убеждаване на хората да се имунизират.

Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, затова работим и за осигуряването на лекарства, посочи еврокомисарят.

Кириакидис съобщи, че до края на годината ЕС ще утвърди още четири лечения на новото заболяване, сред които и хапчетата на "Мерк".

Еврокомисарят добави, че става трудно хората да бъдат убеждавани да спазват безопасно разстояние и лична хигиена, за да не се разболяват. Това е общо усилие и отговорност на гражданите, необходими са спешни и съгласувани действия, докато науката се произнесе за щама Омикрон, добави Кириакидис.

По нейните думи ЕС има достатъчно препарати за имунизирането на всички и за подсилващи дози ваксина. Тя призова да не се допускат големи различия в правилата в отделните държави за признаването на срока на валидност на сертификатите за COVID.
/БТА/
 


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Случайност ли е че тези 6 страни са на хранилка на ЕС?
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ваксините бяха "най-ефективното средство срещу пандемията" в силно ваксинираните общества вече щеше да е приключила. Кога най-после ще си признаят скапаните политици, че пандемията няма да я преборят. После да си признаят, че цялата пандемия беше за да се оядат разни милиардери и да се затрие средната класа и накрая да ни оставят да съберем отломките от иконимиката и да се опитаме да заживеем някак отново?
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости! Няма никаква релация между % ваксинирани и интензивността на разпространение на Ковид по света!
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са ваксинирани и това трябва да се промени бързо."-- еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакидис -- очевидно кукла на конци, на която се диктува да говори определени неща. Световната здравна организация е завладяна от глобалистите и цялата истерия е подчинена и се налага от един център. Оттам се командва впръскване на нови щамове -- една от целите е намаляване на световното население, без св. война. Останалите живи ще бъдат чипирани, ако планът успее.
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е относително, това което е много добро за едно нещо, за друго нещо е много лошо. Освен това се разбра, че това не са ваксини в истинския смисъл на тази дума, постоянно се променят дефиниции в медицинската практика на база неясни критерии.В момента в сащ текат разкрития за главния им вирусолог, който е скрил важна информация за финансиране от сащ на експерименти в лаборатория в Ухан, Китай. Обвиняват го, че е причинил смъртта на милиони.
143
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Любопитен съм, колко често еврокомисарите минават медицински преглед, включително и при психиатър. Защото е очевадно, че повечето са си отявлени психопати.
142
2
 
13
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 1 месец
Опасно е, останалите може да се събудят!
141
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАЩО ДА СЕ БОДЕМ НЕ РАЗБРАХ - ЩОТО НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА ПЪРВИТЕ 2-ИГЛИ И БУСТЕРА, А СЕГА ПОДКАНВАТЕ В НЯКОИ ДЪРЖАВИ И 4-5-ТА ИГЛА ЕВЕНТУАЛНО С ОБЕЩАНИЕТО, ЧЕ ТЕ ЩЕ СРАБОТЯТ.ЩОТО ПЪРВИТЕ САМО НАВРЕДИХА /МИОКАРДИТИ, ТРОМБОЗИ И ВСЕ ТАКИВА КРАСОТИ ОТ ВИСШ ПИЛОТАЖ/ НАПРАВО ДЕТО СЕ ВИКА ДА СИ ГИ "ПОЖЕЛАЕШ" ЗА КОЛЕДА
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най якия коментар на 128 Браво пич ай да ги видим ко ще направят тия Паи хо пати!Няма се бодна и тва е ще ги коля само се ипитат ще умра да ме застрелят в концлагер ама няма си сложа печата на антихриста!
139
1
 
21
 
! Отговори
Омерзена преди 1 месец
Жена съм.С цялото ми (не)уважение към еврочиновниците като цяло и към Стела Кириакидис в частност - що не правиш като вятъpа?
138
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Жена съм. С цялото ми уважение към Стела Кириакидис - що не правиш като вятъра?
137
1
 
27
 
! Отговори
Силвио Фратев преди 1 месец
Единсвената жертва на ковид19 това е...Демокрацията, вечна и памят
136
2
 
25
 
! Отговори
До 137 преди 1 месец
И не само това, ще те убият с ваксина, но ще те спасят от ковид!
135
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиони по света умират от глад,но ТЕ ще ги ваксинират за да не умират от ковид,***!!!!
134
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни..." Е те останалите нали са много ваксинирани ,от какво още ги е страх ,че чак и заплаха има тях ?
133
23
 
4
 
! Отговори
до 134 преди 1 месец
Хич да не ти пука.Важното е ,че сме от горната страна на плоската Земя,че иначе ще паднем някъде в космоса.
132
0
 
38
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
На такива чавки като тази- директно чистачка в някое училище!
131
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празни приказки без никакви научни обоснования. Вече толкова информация има за пагубните ефекти на тези инжекции и за съдържанието им, за дългосрочните ефекти времето ще покаже, но съдейки по съставките инжектираните имат 1-4 години. Фактът че токова ги насилват над хората тези инжекции показва че имат алтернативен мотив. Почнаха да говорят за премахване на нюрнбергския код, не че го спазваха до момента. За съжаление вече сме в началото на фа6истки световен режим.
130
0
 
44
 
! Отговори
? преди 1 месец
Защо всички, които работят за централните органи на Съюза приличат на вампири? така ги избират или после се получава приликата?
129
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е грях да убиеш репптил или сатанист. Спомнете си за изкарването извън града и наказанието с камъни в Ст. Завет.Като не им наложихме нашият си фашизъм, сега те ни налагат своя си.Убивай враговете си докато е време.Иначе ще дойде време, те да те погнат...