Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите

Ваксините са най-доброто средство срещу пандемията
8 дек 2021 09:35, Елка Василева
171
Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите
Снимка: архив, БГНЕС

В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни, заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са ваксинирани и това трябва да се промени бързо.

Още по темата

Ваксините са най-доброто, макар и не единственото средство срещу пандемията, посочи еврокомисарят след заседание на Съвета на ЕС.

По нейните думи дори само в една страна делът на имунизираните да остане нисък, това може да окаже лошо въздействие на общата здравна обстановка.

Кириакидис уточни, че за страните със слаба ваксинация не може да се приложи еднакво решение за убеждаване на хората да се имунизират.

Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, затова работим и за осигуряването на лекарства, посочи еврокомисарят.

Кириакидис съобщи, че до края на годината ЕС ще утвърди още четири лечения на новото заболяване, сред които и хапчетата на "Мерк".

Еврокомисарят добави, че става трудно хората да бъдат убеждавани да спазват безопасно разстояние и лична хигиена, за да не се разболяват. Това е общо усилие и отговорност на гражданите, необходими са спешни и съгласувани действия, докато науката се произнесе за щама Омикрон, добави Кириакидис.

По нейните думи ЕС има достатъчно препарати за имунизирането на всички и за подсилващи дози ваксина. Тя призова да не се допускат големи различия в правилата в отделните държави за признаването на срока на валидност на сертификатите за COVID.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
10
 
! Отговори
Лелееее преди 2 години
Филикощерница
80
1
 
30
 
! Отговори
11 преди 2 години
Е па откъдя, накъдя ще сме заплаха? Немците са 80 милиона, ние сме 6 милиона. Та ние изобщо можем да не се бодем и на фона на населението на Европа няма да се усети изобщо.
79
0
 
45
 
! Отговори
…… преди 2 години
Точно обратното, държавите с преболедувало население, а не надупчено - са много по-защитени с бъдеще. *** грозна
78
0
 
26
 
! Отговори
до 90 преди 2 години
Именно, защо? И най-вече - защо измислиха тоя "зелен сертификат" като видимо няма никаква полза от него?!
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ни с, бе, *** ни с, кво толкова, шиба няци! Научна дума, и пред малките деца се казва тази дума
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни изолират като чумави от останалия свят. И то скоро.
75
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница??? Ами въпроса е тогава защо е това напъване за задължителна факсинация и защо се похарчиха милиарди за нещо безполезно!!! Аз съм за излизане на България от този сатанински съюз, ЕС който не спазва своите основополагащи закони!!!
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Vijte q be kak moje samo pterodaktili i dyrti prokletiii v toq Evroparlament bez syrca i um???????leleee
73
3
 
23
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Тези проценти как ги изчислиха? В тях включват ли се милионите "бежанци" от всякъде, които струва ми се , не са много склонни да се бодат?!
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая съпругът й ако успява да дигне самолета в леглото, това не е мъж на годината а на хилядолетието.
71
14
 
5
 
! Отговори
умни българи преди 2 години
И сега...турист от Германия отива в тулристическото бюро и пита..колко ще ми струва почивка в ***? Ами, защото няма покритие от ваксинирани--здравнат ви здастраховка е по-скъпа. И този турист отпада....Съответно в *** по малко чужди туристи , но вече нямча да има и българи, защото кой ще ходи в нашата клоака като има Египет, Турция, Гърция? Съответно няма пари по морето, няма заплати и пак умния българин страда, защото другите са виновни!
70
2
 
21
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
"Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, затова работим и за осигуряването на лекарства"!!!!! Значи сега - ВАКСИНИРАНИ-БУСТЕРИРАНИ-ПАК С МАСКИ-ТЕСТОВЕ-ЛОКДАУН-ВЕЧЕ И ХАПОВЕ!!! Циркът няма да свърши сам! Представлението е безкрайно!Единствено ще свърши, ако си излезете сами от него!
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница" - Ами значи това не са ваксини (то не пишеше и ваксина в информираното съгласие ) ,защо продължават да го наричат ваксина ?
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще го отнесе Цитиридис, заради тая, ей!!!
67
1
 
31
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
Вие с неоправените кариеси сте заплаха за моите зъби! Така е вече в новата медицина!
66
2
 
27
 
! Отговори
Има решение! преди 2 години
"Опасните" да се извадят от ЕС. Така всички ще са си оасни сами за себе си! И без това ЕС се оказа СС, не ЕС!!!!!
65
1
 
26
 
! Отговори
Колеги, преди 2 години
вие представяте ли си какво изпитва съпругът на тази "жена" ?Вечерно време като се запъти към семейното ложе в което се е курдисал тоз еврокомисар. Той извървява Зеления път и Голготата. Многократно. Този човек е истинският герой на нашето време и трябва да получи Нобелова награда, Оскар, Пулицър, Златна палма и Мъж на годината едновременно.
64
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато плашат с опасния вирус и заклеймяват ненабодените, зелената сделка и инфлацията ще ни разкажат играта. Сигурно пак ще да виновни неваксинираните.
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моментално напускане на ессср
62
1
 
27
 
! Отговори
Теократ преди 2 години
Май си търсят оправдание за пиковете на заразени при тях, въпреки големия им процент на ваксинирани. Е вижда се че на техните "умни и интелигентни" западни избиратели ще кажат че източноевропейците са виновни щото са слабо ваксинирани ... и от изток лъха на вирус. А какво ли ще кажат когато и ние се наваксинираме яко, 5-6-та доза, извънземни, Бен Ладен или няма да има пред кого да се оправдават....