Властите обмислят по-строги мерки, ако Омикрон се докаже у нас

За момента няма категорични научни данни относно варианта
8 дек 2021 17:30, Елка Василева
212
Властите обмислят по-строги мерки, ако Омикрон се докаже у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Обмислят се по-строги противоепидемични мерки в България, ако се окаже положителна пробата за COVID, за която има съмнение, че е от варианта Омикрон. Това заяви служебният заместник-министър на здравеопазването Тома Томов.

Още по темата
"Пробите ще бъдат готови и секвенирането в четвъртък вечер или в петък и съответно от резултатите ще се вземат необходимите мерки. Знаете, че към момента няма категорични научни данни относно варианта на COVID-19 "Омикрон", каза Томов, цитиран от БНР.

Може би по-задълбочени научни данни ще се получат в средата или в края на този месец, посочи още той.

Пробата се изследва в Националния център по заразни и паразитни болести.

Паралелно с тестването се издирват контактните на пациента, както и местата, които е посетил, допълни заместник-министърът.

"Дори самата хипотеза, че има такъв вариант на вируса, властите извършват в момента епидемиологично проучване: къде е минал, къде е бил през последните няколко седмици, с кои хора е общувал с оглед точно на тази профилактика и превенция", каза Томов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
31
 
! Отговори
Живот по-зле от виц преди 2 години
Не се знаело много за новия вариант (южнокорейците вече го и фотошопнаха електронно-микроскопски - на "по-подробната" снимка се вижда мътно кръгче с още по-мътни шипчета и това през 2021 година, когато вече има изображения на отделни атоми в кристални решетки - евала, браточки, даже не се и стараете), обаче въпреки факта, че още няма и един починал от него, ще обмислим по-строги мерки, за да ви дотаковаме таковата. Ето ви го новия спекулантски феодализъм. Крепостните сме ние, ако не се сещате.
114
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи, че е голям цирк, света им каза, че няма и една жертва, а те щели строги мерки да слагали за да фалират бизнеси и да всяват страх с агитиране и пропаганда
113
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички казаха, че е обикновенна настинка. Също като ковид. Нищо работа.Но Тираните и фарма мафията се опитва...
112
3
 
41
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТО ТОВА БЕШЕ И ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ НА ОМАКРОН! ВАКСИНИРАНИТЕ ДА СЕ ПРЕВАКСИНИРАТ - БУСТЕРИЗИРАТ! А НЕВАКСИНИРАНИТЕ ДА БЪДАТ ТОРМОЗЕНИ ВСЯЧЕСКИ ДОКАТО НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ И БУСТЕРИЗИРАТ!
111
2
 
27
 
! Отговори
ДЕВМПр*оста преди 2 години
Много добре знаят, че микронът е лек и заразен и ще опатка всички за отрицателно време, след това няма да е нужна ваксина за никого. Затова е цялата патардия. Ама не се връзвайте много. Нищо от това няма да направят тук, защото Кирчо има да си оправя имиджа пред електората.
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А *** тея власти много големи мислители били бе прас, прас, прас ако можеха толкова да мислят нямаше да сме на това положение последни на всичко от всякъде и те мислели мислете, мислете това най не ви се отдава.
109
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би най-добре ще се справим без власти. За какво сте ни тунеядци? Жалки неадекватници.
108
2
 
5
 
! Отговори
Иван русенеца преди 2 години
Ако има някоя с поне малко приличен вид, нужда от здрав @нален секс да остави координати идвам до броени часове до всяка точка на България включая и Македония!!!
107
2
 
23
 
! Отговори
АКО СЕ ДОКАЖЕ преди 2 години
ММММ АКО СЕ ДОКАЖЕ , НЕКА ПРЕДПОЛОЖИМ 10, 9 , 8 , 7 ..... ЕТО ГООО, МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ ИМА И ПРИ НАС , АКО СЕ ДОКАЖЕЛ ОЛЕ БОЖЕ , ВСЕ ЕДНО НЕ СМЕ СВИКНАЛИ ВЕЧЕ НЯМА КРАЙ ЛУДНИЦАТА
106
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!!!
105
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Джонсън го спипали , че организирал парти миналата година в Локдауна а някаква пресъствала там се хили на въпроса дали е била там , само на мен ли ми направи впечатление че беше дрогирана. За тях хайвера за нас сопата.
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След микрона ред чака макрона и т.н ...Схемата е ясна още от началото...
103
4
 
4
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
102
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бога на хазарите е Луцифер.Исус казва: ваш баща е дявола и вие вършите похотите на баща си, който открай време е човекоубиец...
101
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако говорим за инстинско вдигане на цените и хиперинфлация, това е факт в Турция, където управлява приятеля на Тиквата Ердоган. Ако калинките от ГЕРБ все още бяха на власт, то ние щяхме да бъдем свидетели на същия хаос.
100
2
 
38
 
! Отговори
23 преди 2 години
"Властите обмислят по-строги мерки, ако Омикрон се докаже у нас" Аз мисля, че властите си играят с търпението на народа
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 107 Подкрепям те и с двете ръце, а за тоя Ковид ще не третират, като престъпници
98
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зашо се обмислят по-строги мерки, след като ОЩЕ не се знае дали оми-вируса е с по-тежко боледуване или с по-слабо? Или само ей така да си мислим и налагаме некакви мерки?! Логични/нелогични, нужни/ненужни - няма значение.......
97
1
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Рашков още 19 апартамента ще придобие за Нова Година!
96
1
 
31
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
Докторите в Южна Африка, където Омикрон е вече преобладващия вариант на инфекциите с над 80% алармират от седмица поне, че омикрон е с много по-леки симптоми и няма НИТО ЕДИН починал от него. Влизам вече много в теория на конспирациите, но започвам да се чудя дали не забраниха пътуванията в отчаян опит да удържан омикрон да не вземе превес над делта.