Властите обмислят по-строги мерки, ако Омикрон се докаже у нас

За момента няма категорични научни данни относно варианта
8 дек 2021 17:30, Елка Василева
212
Властите обмислят по-строги мерки, ако Омикрон се докаже у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Обмислят се по-строги противоепидемични мерки в България, ако се окаже положителна пробата за COVID, за която има съмнение, че е от варианта Омикрон. Това заяви служебният заместник-министър на здравеопазването Тома Томов.

Още по темата
"Пробите ще бъдат готови и секвенирането в четвъртък вечер или в петък и съответно от резултатите ще се вземат необходимите мерки. Знаете, че към момента няма категорични научни данни относно варианта на COVID-19 "Омикрон", каза Томов, цитиран от БНР.

Може би по-задълбочени научни данни ще се получат в средата или в края на този месец, посочи още той.

Пробата се изследва в Националния център по заразни и паразитни болести.

Паралелно с тестването се издирват контактните на пациента, както и местата, които е посетил, допълни заместник-министърът.

"Дори самата хипотеза, че има такъв вариант на вируса, властите извършват в момента епидемиологично проучване: къде е минал, къде е бил през последните няколко седмици, с кои хора е общувал с оглед точно на тази профилактика и превенция", каза Томов.

 


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
когато путин ви эавэеме ще сте свободни. эавинаги
191
1
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
То всички държави налага ха всякакви мерки за всеки нов щам и никаде не помогнаха. Дойде ли вълната болниците пълни. Дори и силно ваксинираните също. В повечето държави мерките са сходни и е ясно че не работят но те все пак си ги налагат за успокоение не за друго.
190
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковид пандемията е само средството с което да се въведе пълно ограничение на всякакви човешки свободи и да се установи пълен контрол над обществото. Задължителното ваксиниране и затварянето са политически репресивни мерки, без никаква научна обосновка и лишени от всякакъв медицински смисъл. Достатъчен е факта, че някъде вече искат и зелен сертификат и тест, тоест зеления сертификат е излишен. В парламента обаче няма да искат зелен сертификат - схващате ли плебеи.
189
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Африка са болни предимно деца и младежи . Такава е структурата та населението. Възрастните са ваксинирани. Така че кардинални изводи не могат да се правят засега. Като дойде при нас, както сме неваксинирани и застаряващи, ще си проличи.
188
8
 
33
 
! Отговори
SS преди 1 месец
ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ !!! НЕ БЪДЕТЕ ОВЦЕ !
187
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обмисляли се строги политически мерки срещу политически вируси, но защо не обмислите евентуални противоепидемиологични и противопандемични мерки. срещу вируса който мори хората. Освен това защо не се поставя въпроса от къде се взе вируса убиец и кой и защо го пусна на хората. Защо сте глухи за въпросите на хората а отговаряте само на едни и същи неща които повтаря всяка една политкоректна медия. Стореното зло се връща като бумеранг може би, но каква е ползата ако преди това ни убиете боже пази.
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обмисляли се строги политически мерки срещу политически вируси, но защо не обмислите евентуални противоепидемиологични и противопандемични мерки. срещу вируса който мори хората. Освен това защо не се поставя въпроса от къде се взе вируса убиец и кой и защо го пусна на хората. Защо сте глухи за въпросите на хората а отговаряте само на едни и същи неща които повтаря всяка една *** медия. Стореното зло се връща като бумеранг може би, 0 но каква ми е ползата ако преди това ме убиете боже пази
185
3
 
35
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Странна работа, досега никъде по света нямало умрял от новия ''страшен'' вариант, но властите обмисляли по-строги мерки! Предполагам, че за да започнат да мрат от него ги обмислят!?
184
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли кой притежава почти всички мега корпорации в света?
183
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докторе ние не сме против ваксинацията по принцип, но в случая има неясноти относно коронавируси и така наречената пандемия, но никога не отговаряте на поставените въпроси от хората а се отговаря само на политкоректните въпроси на някакви ***, които измислиха пандемията. преди още тя да съществува. Това е една политическа игра.
182
5
 
41
 
! Отговори
В. преди 1 месец
Искат да ни американизират - нулиране на спестяванията, живот на кредит, отнемане на жилищата заради неплатени огромни суми за ток и вода, бустерни дози за замазване на обедняването, ГМО храни, принудителна промяна на местоживеене, пол и занятие, принудително настаняване в сиропиталище, приют и старопиталище....НЕЩО НЕЯСНО ДА ВАКСИНИРАНИ И НЕВАКСИНИРАНИ?
181
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 180 Защо смяташ, че няма хора на далеч над 2000 не в плик, които да не искат да се ваксинират? Около мен е пълно с медици, които от практиките си изкарват и по 20000, но не искат да си бият "ваксина" за ковид. Аз не съм медик, но някак си им вярвам на колегите на жената. Имам колеги и познати ИТта, адвокати, счетоводители, хора с бизнеси, които също са против. 70% от населението не знам как и защо го поставяш под себе си. Толкова ли си велик или си просто комплексар?
180
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъъйй ли,и защо ще ни лишават от естествената ваксина наречена омикрон,че тя има по-малко странични ефекти от фабричните ваксини,аа,няма кой да прибере паричките,сега трябва да ни пазят от леките форми и да спасят тежките,че да има оборот
179
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали уж Омикрон е най-лекия вариант досега. Кара се по леко от грип по всички доклади. Твърденията на всички лекари досега са, че се кара с "главоболие и болки в ставите, без кашлица, температура, пневмонии итн." Защо ще затягат за нещо което по всичко личи че е на нивото на МУСКУЛНА ТРЕСКА? Следващото какво ще е? Да спрем икономиката защото един на 500 000 души получава газове от някаква бактерия?
178
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кихавицата досега регистрираха 29163 починали, но има още около 35000 нерегистрирани.
177
1
 
14
 
! Отговори
До 185 преди 1 месец
Тези тестове за учениците са ненадеждни. Не случайно не се признават за доказване на заразяване с вируса.
176
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То стана кихавица, тия ще фалират държавата, че и нацистки мерки ще прилагат. Ехо, властта, народа гласува за вас защото сметна, че не сте нацисти. А ако се е объркал?! Имате ли идея що винкел ще извади за да си поправи терасите, а?
175
1
 
8
 
! Отговори
До 185 преди 1 месец
Това е повече от логично, не смяташ ли?! Днес си отрицателен, а утре- не. Е, някои хора винаги ще са тотални нули цял живот, Разбира се.
174
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ученик в Плевен тестван в понеделник и е отрицателен. Във вторник му става зле и го водят на тест и е позитивен. И от днес класа е под карантина онлайн. Става въпрос за у-ще Вазов.
173
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
народа скоро трябва да вземе по твърди мерки спрямо властите защото вирусите няма да изчезнат