Кацаров си сложи бустерна доза: Ваксината е доказала безопасността си

Той се имунизира с "Янсен" през юни
9 дек 2021 14:03, Нели Христова
106
Кацаров си сложи бустерна доза: Ваксината е доказала безопасността си
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си постави бустерна доза от ваксината на Pfizer срещу коронавирус днес, съобщи Новеа тв. През юни от ресорното ведомство обявиха, че той се е имунизирал с еднодозовата ваксина на Janssen. Кацаров е и преболедувал COVID-19.

„Това е призив към хората да се ваксинират. Като всеки здравомислещ човек и като всеки лекар, чиято първа грижа е доброто на пациентите - е добре да бъде скептичен към появата на нови лекарства, ваксини, при липсата на достатъчно доказателства. Една година по-късно, когато в света са поставени над 7 млрд. дози - няма никакво съмнение в безопасността на тези ваксини, тъй като случаите на странични реакции са по-малко от една на милион. Няма никакво съмнение в ефективността им”, коментира д-р Кацаров.

Той допълни: „Ваксината е доказала както безопасността си, така и ефективността си. Ако някой е имал съмнения, включително здравословни, вече няма никакво основание да се съмнява. Призивът ми към хората е да се ваксинират”, апелира здравният министър.

Преди да заеме високия пост той бе известен със скептичното си отношение към ковида и ваксините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари