В Австрия няма да ваксинират само бременни и по медицински причини

Глобата за неваксинирани се предвижда да е до 3600 евро
116
В Австрия няма да ваксинират само бременни и по медицински причини
Снимка: БГНЕС

Задължени да се ваксинират в Австрия ще бъдат всички хора над 14 години с адресна регистрация в страната, които по статистически данни са 7,7 милиона души. Изключение ще правят бременните и хората, които не могат да се ваксинират по медицински причини.

На пресконференция днес австрийският здравен министър Волфганг Мюкщайн и министърката по конституционните въпроси Каролине Ендщадлер представиха законопроекта за задължителна ваксинация срещу коронавируса, който ще влезе в сила от февруари 2022 г.

За освобождаване от задължителната ваксинация е необходим документ, издаден от лекар, като оторизирани за това са общопрактикуващите лекари, интернистите, психиатрите, гинеколозите, педиатрите и лекарите по кожно-венерически болести. Мюкщайн подчерта, че изричната препоръка е бременните да се ваксинират. За онези от тях, които издадат фалшив документ, се предвижда административно наказание с глоба до 3600 евро.

На три месеца се въвеждат крайни срокове на задължителната имунизация, в които ще се прави проверка дали лицата, подлежащи на имунизация, вече са го направили или са представители медицински документи, които ги освобождават от това. Проверката се прави в централния имунизационен регистър, първата определена дата е 15 март.

Който не е вписан в регистъра, ще бъде санкциониран по административния законов ред. Предвижда се глоба до 3600 евро, която ще се определя в зависимост от доходите. Алтернативно е възможно да се водят съкратени съдебни процедури, при които глобата е до 600 евро.

Неваксинираните ще бъдат призовавани на всяко тримесечие или да се ваксинират, или да представят медицинска причина, по която да бъдат освободени. Ако това не стане, на всяко тримесечие ще бъдат глобявани. Предполага се, съобщават медии, че законът ще загуби валидност в края на януари 2024 г. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Етова сега не е ли престъпление номер 1... ще искарат пари сега и от това да ни третират като бозайници... ами тя държавата утре може да задължи хората да носят каски на главите или пак без *** и чорапи да не излизаме. Тук трябва да засяга всяка страна защото правата на хората са отнети без никаква истинска причина... ами аз предпочитам вън да извърша някой престъпление да протестират и поне да знам за кво шеме глобят... трябва да запалим правителство всяко което одобри тоя закон...
90
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Колко хора сега съжаляват че се ваксинираха,Защо? Защото сега дойде нашия нов боксьор ОМИКРОНЧО... и казаха въпреки сте се излага ли с три дози пак ще имате ограничения и тестове задължителни.. сега чакаме да ни приготвят за новия безстрашния ОМИКРОН трябва дани боцкат с нещо по така че да можем и с него дасе справим поне до следващия ни опонент които сигурно ще излезе след ОМИКРОН поне 5 месеца... наи много.. и вероятно ще се казва бизон брат на омикрон...
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шией Само поправка. Не 3-4 контролни периода, а 8 стават. То не им е до парите всъщност. Сумата след първата по бърза процедура, щото ще е вече рецидив и не става по бърза, е около 2 месечни заплати чисто на среден австриец. Прекалено е голяма да може да се плаща. Идеята е друга- пускат след закона проста заповед, че на 3 месеца всеки е длъжен да е поставил доза, и правят бустерите 4 пъти годишно задължителни за всички. Там 1-2% от населението с доходи 20000 евро на месец може и да плащат
88
0
 
7
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ковид си има вече платена администрация, която се мултиплицира (размножава) като вирус във всички системи на държавно управление и плаща на всички медии. Тази администрация е БЕЗОТГОВОРНА И БЕЗКОНТРОЛНА. Всеки да си прави изводите какво може да направи безконтролна власт.
87
0
 
4
 
! Отговори
Шией преди 2 години
До 101 . Сигурен ли си? Ако чета правилно текста, законопроекта предвижда глоби от 600 до 3600 евра. Бързите процедури до 600 евра. И това на всеки 3 месеца, първи цикъл от 15 февруари. До края на законовия период януари 2024г. стават 3-4 контролни периода, през които могат да се генерират пари от глоби. Някой може и да успее да изчака още примерно 5 години, докато отпадне давност, но междувременно в държавната хазна ще се налеят сериозни парички. Има достатъчно механизми да се събират глоби.
86
1
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Значи ще има много убити ваксинатори на място!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПъНормална заплата им е под 2000 евро чисто. 3600 или две заплати на 3 месеца трудно би издържал среден австриец да плаща. Представи си същото у нас- първа глоба може да мине облекчено за примерно 500лв, ама след това на 3 месеца по 2-2500лв. Горе-долу такава е сметката, ако съпоставим средните заплати.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ройтерс- За 2022 е предвидено заводите в Европа да произведат 3.6 милиарда дози ваксини, а за целия свят да са 20 милиарда. Населението на света е 7 милиарда или 3 дози на абсолютно всеки! В ЕС населението е 447 милиона към 1.2021 или се падат между 8 и 9 дози на калпак. Айде, да е цяла Европа с 748 милиона- пак са 4 до 5 дози на всичко дишащо. Много пазят ваксините, ама на 3 месеца трябва да се бият, щото иначе някак не пазят. Да припомним- годността е къв година и няма как да се трупа резерв.
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яка пропаганда: законопроекта ... който ще влезе в сила ... нали е законопроект ?!?! Ще влезе в сила само ако стане закон. Така го пишат все едно вече е решено, за да плашат народа да се инжектира! Медиите са едни от главните виновници за фа6исткия режим в който постепенно навлизаме.
82
0
 
12
 
! Отговори
Джамал преди 2 години
Пак лъжи нали ще запалят парламента
81
0
 
22
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Ако бях австриец, бих си изкарал фалшив сертификат. Ако не става, бих си платил глобата. Живот цена няма.
80
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Горките австрийци! Стана ми мъчно за тях.Ако бях австриец, сигурно щях да направя опит да забременея!
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно обратното е. Глобата е макс. 600 евро. Ако не я платиш става 3600. 600 евро не е кой знае какво
78
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До *** простака/ ДОБРЕ, ЧЕ СТЕ ВИЕ, ***-ОТИТЕ ТУРСКИ И РУСКИ ДА НИ ОЦЕНИТЕ !
77
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам референдум за излизане от ЕС
76
1
 
14
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Орааа и тука май жа стане същуту ! Още от сагъ ни подмиват с хладка водъ ! Обръщайте парътъ в евро и точете брадвите ! Или събирайте камъни за фъргане ! Без лобут няаа минем ! Аъъъ!
75
1
 
28
 
! Отговори
ИнфКампания? преди 2 години
Ваксините не действат НА МОЗЪКА. Поставят си ги хора с болни мозъци - податливи на внушения, обезумели от страх и обикновени хипохондрици. От къде знам ли? От една вчерашна случка в тролей в София.След обичайния запис за маските, една от пътничките скочи от седалката си и започна да крещи на хорат думи, които тук превръщат в звездички. Развика се яко, че тя биля с 3 дози и ако трябва 33 ще си сложи, но заради *,*,*, и т.н. ТЯ ЩЯЛА ДА УМРЕ?!? Двама-трима й пригласяха с по-скромен патос.
74
0
 
38
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Австрийските министри са получили явно голям подкуп от ПФАЙЗЕР
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ??? Не е до февруари нищо. Тримесечията им за проверка са с първо на 15.3.2022. Т.е. вкарват задължение до 15.3 всеки да си е бил първите две дози или бустера. За второто ще е нужно просто да пуснат заповед на министър, че на имунизация подлежат всички, които са неваксинирани или са на 3 месеца от втората доза. И така до 2024та поне, защото законът е с такъв заложен срок.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само уточнение. Текстът им е "всеки подлежащ на имунизация" и става въпрос и за бустери и каквото се сетят. Пускат днес, че трябва всеки да си бие бустер, и до 3 месеца погват, ако не си го направил. Пфайзер за Европа обяви, че догодина ще произведе 3.6 милиарда дози. По 5 на човек в ЕС се падат- 4 за 2022 и явно една за началото на 2023 да има готова. Явно полека ще изкарат зазължението за доза на 3 м, а сега подготвят законови текстове да са достатъчно общи и за това.