Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи

Не се налагало въвеждането на допълнителни COVID мерки
119
Все още няма Омикрон у нас, но нямало как да ни прескочи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи, коментира служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата

Според него засега не се налага предприемането на допълнителни COVID мерки.

„Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита“, увери той.

Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Една, от които е, че сегашният
„Делта“ вариант протича по-тежко от предишните. Но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви служебният здравен министър.

Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система.

„Ако лятото имaше по 30 000-40 000 поставени ваксини седмично. Сега имаме по 130 000-140 000 поставени. Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат“, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко ще е наред, ако започне от Авантата, лекарите ще бъдат във възторг, но този път авантата ще си плати всичко
87
1
 
3
 
! Отговори
Споко Къци преди 2 години
Ще се справим пак толкова добре пЪрдон зле както и с предната вълна и много умрели.
86
1
 
6
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Хм, но в Lancet, най-голямото медицинско списание в света, установиха че прободените разнасят ковид също както и чистокръвните (https://gript.ie/the-lancet-stigmatizing-the-unvaccinated-not-justified/). Ти знаеш ли английски? Достъпен ли е Lancet за теб или черпиш цялата информация от БТВ и математик Витанов?
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му се връзвайте на Бау той е форумния шут.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще оставя бакшиш в заведение в което ме пуснат без зелен сертификат.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъже кацата. Варианта мю също го чакахме, ама смелите ни граничари го отблъснаха още на границата и не го допуснаха. Ако си спомняте де.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то не се налагат и сегашните ковид мерки.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay -бате не е възможно наистина да си такъв кре.тен, бъзикаш се, нали?
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система. ААА ТРЕТАТА ПРИЧИНА БИЛА! Ами що по света и преди псевдоваксините имаха в пъти по-ниска смъртност от нас бе, каца с лъжи?
79
1
 
11
 
! Отговори
До бау преди 2 години
Ти не бутай задължителна ваксина над 60годишните, а се огледай малко по улиците.Млади момичета в клинове нагънати като слонове и едва.дишат. И не се занимавай с мен, на 65 г.жена, 170 см. 72 кг. Имам 2 излишни килограма в областта на талията и знам,че са опасни локализирани точно на това място.А младият кит на спирката муа. мазна баница, че и с.боза. и му не дреме, че не върви, а се търкаля.Гледам, че и децата им миникопия.със затлъстяване.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека идва по-бързо Омикрона. Така ще се ваксинираме масово с естествената ваксина, ще добием мечтания колективен имунитет и епидемията ще приключи без да има нужда от повече ваксини!Поне по първоначални данни, Омикрон вариантът не е смъртоносен и боледуването е леко.Причината вирусът да еволюира с толкова много мутации е дългото му пребиваване в болни хора. А причината да пребивава дълго е именно защото не ги убива! Ако беше смъртоносен - нямаше да успее да еволюира!
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията." Кажи си правичката бе, Кацаров, както каза че те притискат от Европейската Комисия да пришпорите стадото да се ваксинира масово че изоставаме и сме заплаха за ЕС, по техните думи. Нищо че ние излизаме вече от вълната, а те са на гребена и в момента!Затова ти и следващият министър след тебе запретнете ръкави да оправите здравеопазването изцяло.И да се ваксинират предимно възрастните!
76
2
 
3
 
! Отговори
Ха преди 2 години
До Анонимен 78 - Ти се базикаш нали ? Или спри поне тия силни медикаменти, явно е че нещо ти се случва в главата !
75
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ваксинират по-младите, които разнасят вируса и епидемията ще приключи.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази гамба май се радва да дойде омикрона. Ало приготвил ли си леб и сол за посрещането. Вместо да го чакаш да те прескочи вземи затвори границите и спри полетите. Защото един пожарникар така ни запали като теб че още горим. 28 000 невинни души си отидоха заради сеяндура от Банкя. Сега още 28 000 души ли искаш да си отидат заради твойта гамба. Ей само на сеяндури попадате и на вас ви върви като на мрело куче.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикроня пропусна 8-ми декември, но за коледните партита ще дойде!
72
16
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
просто ваксинирайте над 60 и ада ще приключи. Някой им казал "ще умреш!" и те вярват...
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат, каза още той." М да ,смисъла е натиск ,и хората отдавна го осъзнаха ,само министъра се опитва да го изкара като голямо добро .
70
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
" Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система. " >>> За другото е прав, но тук не. 85% от починалите са на възраст над 60 години, не знам колко от тях са и неваксинирани. Основната причина за високата смъртност не е в състоянието на здравната система, а в застарялото население. Да даде статистика колко от заразените на определена възраст умират по света, примерно при 60-69 го
69
0
 
2
 
! Отговори
www преди 2 години
До 62 Като гледам ти си умрял и преди 60 години. Не забравяй колелото на живота се върти.